Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 22 mars 2018

Är detta döden för Zuckerberg och hans myrstack av användare?


Solen med Algol - en Fresterska?
(Se texten om Julianne Phillips)


DN:s Martin Jönsson sammanfattar utan att använda ordet "lögnare" Facebook-tjuven Mark Zuckerbergs svar om Cambridge Analytica-skandalen efter fyra dagars surmulen tystnad. Men han är inget annat än ett barn av Lögnens ande (paradoxalt nog en judisk term från tiden då judarna pressades hårt av kapitalisten, ursäkta, imperialisten Rom).

Jag har noterat hur DN:s återskapade kommentarränna efter en slö starkt börjat få besök och den allra mest frenetisk stockholmaren är majestätiskt "på" och har åsikter i nästan varenda "gratistext" jag klickat mig in i. I det här fallet säger han:
Jag är benägen att hålla med Martin Jönsson om att Zuckerberg inte är trovärdig i sin förklaring till agerandet från Facebooks sida i deras samarbete med Cambridge Analytica. Det stora problemet med DN:s alltmer frekventa användande av kletiga invektiv som kastas på "onda" fiender är dock att det kladdar på er själva också...
Jag ler eftersom flera medier verkar inkludera den här bloggen i sina rundor för att hitta russin att plocka ur nätets kakor. Och vilken blogg är det som sedan nio år satt i system att åter tala med den gamla "mytologiska" världsbilden med dess ontologiska Ondska? Den Ondskan är ett slags transpersonellt väsen som sänder ut sina tentakler, stinger och förgiftar många människor tills de bara är tomma mänskliga skal men inifrån drivna av Mörkrets furste. 

Zuckerberg var redan från födelsen vald som en tänkbar kanal för Mörkrets makter, och för en makthavare som han eller för den delen Jimmie Åkesson ska man vara vaksam på deras "produkter" om födelsedagen närapå koinciderar med Satan själv - i astrologin personifierad via den onda stjärnan Algol! Sällan har jag sett en så "lätt" värdkropp för Ondskan att krypa in i. 

När lobbyisten Svenskt Näringsliv matade (mutade) den orala Jimmie "Oxen" Åkesson, och på detta enkla sätt fick honom att byta fot i frågan om profitörer/råttor inom vård och skola, berättar det allt om den primitiva nivå det här tecknet, taget i isolation i horoskopet, befinner sig på. Det är mången politikers våta dröm att alla medborgare kunde sänkas ner till simpla arbetsoxar! Missa inte att Zuckerberg har Solen i Oxen i gradexakt konjunktion med medieplaneten Merkurius i horoskopet för spionföretagets f.d. vd Alexander Nix...


Utifrån Zuckerbergs solascendent ("den utagerande handlingsmänniskan") hamnar osedvanligt många planeter i något av hinduismens "onda" hus. När det gäller de världsliga husen innebär "ondska" snarast sådant som gör livet surt och drar ner på njutbarheten. Ta 8e dödshuset t.ex., ämnet är en direkt partysänkare! Inte heller 6e huset för ohälsa och självisk fientlighet är en sektor som förhöjer livskvaliteten, för att inte tala om 12e huset som indikerar direkta bakslag i det världsliga, förutom för dem som frivilligt försakar "livets goda" (biståndsarbetare skulle kunna vara en yrkesgrupp som ger ett gott uttryck åt planeter i 12e).

Behöver jag ens kommentera den yttre planetkretsen för fredagen när skandalen om Facebooks tolerans av Cambridge Analyticas brottsliga förehavanden enligt DN-skribenten börjar cirkulera?

Zuckerbergs akilleshäl (förutom Algols försök att snärja Solen) torde vara den verksamt onda rikemansplaneten Jupiter i 8e korruptionshuset (ur perspektiv av hans arbetande Sol-i-Oxen-i-första). 

Det är intressant att Jupiter lagom till skandalen stannar av och börjar backa i sin vandring genom Vågen efter att ha bjudit Zuckerberg=Facebook på ett enligt DN-skribenten riktigt skitår 2017. (Jupiter tillbringar cirka ett år i varje zodiaktecken.) 

Att Jupiter nu går retrograd får den att inta samma "regressiva" beteende som den hade då Zuckerberg föddes, vilket skulle kunna tolkas som att världen nu får se vad OND RIKEDOM är för något. Kort sagt: Zuckerberg är demaskerad!


Det finns ett enkelt kommandospråk i det utmärkta ukrainska freeware-programmet Zet Lite (härkomsten förklarar dess klantiga engelska). Med några enkla order ringar man in och söker på t.ex. Jupiters rörelse. Man kan då hitta bl.a. datum när en planet förefaller stå helt stil ("S", stationär) i zodiaken och på datum eller intervall när den förefaller röra sig baklänges ("R", retrograd):


Range of search: 1.01.2018 - 1.04.2018
In steps of: 1h 0m
Search for...:
ju.SR (perioden då den stannat helt och intill den börjar backa)

Realization intervals (begin - end):
 9.03.2018  6:00 (GMT+1) - 13.03.2018 10:00 (GMT+1)


Range of search: 1.01.2018 - 1.08.2018
In steps of: 1h 0m
Search for...:
ju.R (perioden då den befinner sig i backande läge)

Realization intervals (begin - end):
  9.03.2018  1:00 (GMT-1) - 10.07.2018 13:00 (GMT-1)

Som synes är Jupiter bara parkerad i några dagar (en tid då planeten sägs extremt kraftfull och verkar som en magnet på övriga horoskopet) och sedan vidtar en flera månader lång negativ bakåtrörelse. Gott om tid för Zuckerbergs imperium att rasa samman, även om kapitalismen naturligtvis har metoder för att rädda sina egna. När nu federala USA fått ögonen på de avskum IT-jättarna blivit (och som jag alltid sett dem som) är dock frågan om vi inte bevittnar något mer historiskt än meToo-rörelsen vars revolutionerande effekter jag betvivlar. Ingen feminism som utgör från en materialistisk världsbild (marxistisk) kan lyckas, trots att vänstern står Himmelriket betydligt närmare än den reaktionära, sataniska högern...

Det faktum att Jupiter nu går retrograd i Zuckerbergs olycks- och fiendehus och därför drar vår uppmärksamhet mot hans medfödda, urstarka men urdåliga Jupiter påminner om en viktig invändning jag då och då luftat mot planeter hemma i sitt härskarläge: Zuckerbergs medfödda Jupiter "råder sig själv" och saknar extern disponent. Detta ger stelt, närmast arketypiskt eller "typigt" beteende, som om individerna var karikatyrer. Här, i onda 8e huset, får vi en omedveten expansionsinstinkt som helt undandrar sig förnuftet och som kanske förklarar hur Zuckerberg med en så ond eller usel start kommer att skörda så stor rikedom på en plattform som bejakar det sämsta och simplaste i människan, och sedan i nästa steg rövknullar användarna dubbelt genom att sälja data om deras infantila beteende till kapitalismens brontovampyrer! 

Zuckerbergs "Rike man" (Jupiter) är av ondo för Oxen i första huset - precis som en intressant guru vid namn Jesus en gång sade: "Samla inte dina skatter på jorden"... 

Oxen (Taurus = Terra = Tartarus = Jorden är Helvetet!) i första huset och Jupiter i åttonde ger, som Zuckerberg så väl illustrerar, bilden av den sämsta orienteringen för en själ som tillfälligtvis tagit en människas skepnad... Eventuella läsare med samma kombination: fundera över vilka jobb du haft i livet och vilka du jobbat åt! Vilket system betjänar du egentligen?

*****

Tillägg

Efter att i det inre sinnet siktat ett hiskligt vidunder till utsugare, brontovampyren, gav jag mig ut på nätet för att hitta skoj bilder till ett montage. Men tänk, det går inte ens att vara kreativ längre - ondskan har full dominans över vår tid och giriga krämare har redan annekterat halva min tanke!Det fina i kråksången är dock att de snart kommer att vara döda som de dinosaurier de redan är, dessa människofördummande e-plattformar!


*****

Bonusspaning

Hela upplägget med en solascendent är spekulativt men en acceptabel ersättning för en kroppslig och personaliserande ascendent. Men finns det några tecken på att Sol-Oxen skulle bli en särskilt rikedomsfixerad men ockskå insiktslös typ de årgångar Jupiter samtidigt intog sitt fundamentalistiska härskarläge i Skytten (eller i Fiskarna)? 

Tiotusen sparade datum skulle ge alldeles för många träffar på en så pass allmän indikation och jag tajtar till sökmönstret en smula för att enbart hitta Sol-Oxar i riskabel närhet till Algol, och då menar jag högrisk, typ ±3° åt endera håller från Algol i tredje graden. Det innebär att även sena Vädurar kan slinka med...

Sökmönster: ju.sag,pis & (so.ari[30] | so.tau[1-6])

30 träffar, och genomgången av listan visar att vissa mer lämpligt kan beskrivas som offer för Algol som Frestare eller Förledare (analogt med bibelberättelsen där Jesus svultit sin inre Oxe genom en "40 dagars fasta i öknen" (talet 40 är symboliskt!) och nu är så försvaga att Djävulen tränger sig fram som en vision och som den falska djävul han är lovar Jesus guld och gröna skogar!


 1. Julius Wellhausen;17.5.1844;12:00 - bibelforskare
 2. Nicholas II of Russia;18.05.1868; 0:15 - Rysslands sista (judehatande" diktator
 3. Vincent du Vigneaud;18.5.1901;12:00 - biokemist (vad annars i närheten av Djävulens region?) Nobelpristagare
 4. Paul Weiss;19.5.1901;12:00 - metafysiker som organiserade pragmatikern Peirces närmast oöverskådliga mängd efterlämnade texter
 5. Jan-Öjvind Swahn;15.5.1925;12:00 - etnolog och matälskare (det finns något "lokalt" och stillastående över Oxens tecken...)
 6. Bengt Rösiö;14.5.1927;12:00 - diplomat som ägnade sig åt urkundsförfalskning, Reinfeldts Täby har givit landet många sjuka skandalcelebriteter! Det är väl den moderata myllan...
 7. Peter Grunberg;18.5.1939;12:00 - Nobelpristagare i fysik
 8. Hans Bergström;13.05.1948;12:00 - DN:s f.d. chefredaktör, uppmanade i smyg Sverigedemokraterna att fälla S-regeringen hösten 2014
 9. Brian Eno;15.5.1948; 3:50 - ateistisk f.d. avantgardemusiker, engagerade sig sedan bara för Stora Pengar (U2, Coldplay och annan dussinmusik)...
 10. Ingeborg Sørensen;16.5.1948;12:00 - norsk nakenmodell i Playboy (ännu en hora för pengarna, dagen efter Brian Eno)
 11. Grace Jones;19.5.1948;12:00 - excentrisk diva, med påfallande önskan att stajla sig som en She-Devil...
 12. Anonym;17.5.1951; 1:30 - rå och oförfinad kvinna (den kantigaste personlighet jag mött på en arbetsplats)
 13. Mark Edward;19.05.1951;12:00 - skeptiker, ateist, professionell "mentalist"
 14. Joey Ramone/Jeffrey Hyman;19.5.1951;12:00 - rockmusiker
 15. Per Hedén;19.5.1951;12:00 - profitlysten plastkirurg
 16. Jean-Marc Deperrois;19.5.1951;15:45 - mördare (valde av misstag fel offer - så typiskt den solära intelligensen grumlad av Djävulens stjärna! Djävulen är i själva verket en korkad varelse...)
 17. Claes Johnson;20.5.1951;12:00 - matematikprofessor som bannlystes av DN för sin klimatskepsis (måhända Algol här igen, klentrogenhet är ett tydligt tecken på att Satan eller Ondskan börjat sippra in i tankemönstren...) 
 18. Julianne Phillips;13.5.1960;12:00 - skådespelare, inga biodata, roll som exceptionellt sensuell  sydstatsbo i 80-talskomedin Fletch Lives (med Chevy Chase - måhända Algol som Frestaren).
 19. Patrik Westander;14.5.1963;12:00 - pr-byrå som Svenska Kyrkan köper textreklam av. (Tiderna har fallit lågt när även kyrkan går på Djävulens snitslade bana...kanske resonerar de att ändamålet helgar medlen.)
 20. Marika Griehsel;20.5.1963;12:00 - journalist, utrikeskorrespondent med rikliga tillfällen att observera och se Ondskans härjningar
 21. Veronica Kallander;15.5.1972;12:00 - politiker (V), styrelsemedlem
 22. Nicklas Axelsson;15.5.1972;12:00 - idrott, cyklist som drogtestade positivt, samma Lögnens ande som Zuckerberg för att säkra en plats i toppen.
 23. Sara Strålin;16.5.1972;12:00 - anmäldes av nitisk medborgare för att ha lekt med Ouija-bräde i SVT:s Julkalendern, kopplingen till Algol/Djävulen rätt uppenbar och hon har Solen GRADEXAKT med Algol.
 24. Cajsa Lisa Anderson;17.5.1972;12:00 - tokgalen biokemist (igen) med åsikten att borreliasjuka borde tvångsintas (Satan kan berövar människan på allt vett...)
 25. Jenny Berggren;19.5.1972;12:00 - ena sångerskan i popgruppen Ace of Bass, kristen som mått motgångar (Satan som Guds instrument för att testa själens ståndaktighet...) 
 26. Lina Englund;14.5.1975;12:00 - skådespelerska med något strulig ungdom, minns inga detaljer, men tror hon avtjänade fängelsetraff för vad saken nu gällde
 27. Oscar Stenström;16.05.1975;12:00 - svensk hycklande (s)-politiker. Besökte Azerbajdzjan för att främja mer av svensk företagskorruption i efterblivna länder
 28. Charlotte Ulfsparre;18.5.1975;12:00 - kbt-terapeut och "sömnexpert" i någon dagstidning - sömnen som metafor för den själ som "dött" och helt förvärldsligats genom Satans/Algols försorg...
 29. Katie Downes;16.5.1984;12:00 - glamourmodell, dvs. hora för pengarna
 30. Scarlett Keegan;18.5.1984;12:00 - ännu en av samma typ, Playboy-utvik

Att så många utvikningsbrukar dyker upp i just den här gruppen talar för Algols karaktärsförsvagande inverkan vilket frigör den starkt, härskarlägesplacerade Jupiters dragning  mot stora men onda pengar. Bloggen gjorde visserligen ett omfattande test av samtliga nakenmodeller i Playboy vilket gör den här "yrkesgruppen" rätt dominant i dataunderlaget. Men jag slår vad om att tre stycken i en grupp om 30 träffar är nytt rekord på bloggen!

Zuckerbergs klena karaktär måste anses nästan bevisat av den här gruppen som på på det hela taget bildar ett mönster. Den äldsta, Wellhausen, var visserligen kristen teolog men namnet låter tyskt och man kan nästan gissa att tyskar vid den här tiden var judehatare, som goda lutheraner som vandrade i reformatorns anda.. (Martin Luther dog som den Sol-Skorpion han var bitter och förgrämd över att helt ha misslyckats "omvända" judarna och köpa tesen att de i sitt okristnade tillstånd var "gudsmördare".)

Till sist tycker jag de här raderna från DN-skribenten ger en fantastisk sammanfattning av den dominanta och buffliga Oxen när tecknet inte fungerar bra:
Det dröjde [hela fyra dagar från skandalens början] därför att Zuckerberg inte följer normala mediala spelregler. Han låter sig nästan aldrig intervjuas, han publicerar sig helst bara på den egna plattformen – och helst bara i lägen där han inte är pressad. Kriser möter han med tystnad utåt, men febril aktivitet, internt kallat "lockdown" inåt.
Jämför denna "lockdown" ("lås alla kontorets dörrar så ingen kan läcka till omvärlden") med alla de onda husens dominans i Zuckerbergs horoskop. Alla husen är "alienerade" på olika sätt och i synnerhet hans 12e hus är ett isolationshus som här rymmer kommunikationsplaneten Merkurius.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.