Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 8 februari 2018

Veronica Palms föredömliga lektion i jämlikhet


Radikala socialdemokraten och goda samhällstjänaren Veronica Palm nådde inte eftersträvad höjd inom Stockholmstraktens maffialiknande socialdemokrati (fylld av högervridna profitörer som betraktar politiken som en språngbräda till egen makt och status). Om jag minns rätt lämnade hon i partiets riksdagsarbete när hon inte valdes till den innersta kretsen. Hon fortsätter dock sin kamp mot vårt usla samhälle, inte minst genom en pedagogisk plädering för jämlikheten och uppmaning till staten att driva en politik som befrämjar den (ETC).

Socialdemokratin uppstod i en tid när materialistiska vetenskaper gjorde snabba framsteg och eftersom kristendomen i Europa lierat sig med korrupta maktapparater såg arbetarklassens anförare inget värde i religion, den bar bara en "barnsaga". (Så låter barnet just som en växt ett skonummer men inte på långa vägar ännu är vuxen). 

Religion, det var bara Överhetens sätt att i Martin Luthers anda beordra underklassen att tiga och foga sig för att få sin belöning senare...i himmelen. Istället för Jesus revolutionära läror, fientliga mot ockupationsmakten Rom hade religionen blivit en konservativ rörelse som tog parti för dem som fötts rika. Präst var den fattiges enda sätt att göra klassresa på den tiden, så fursteslickandet är begripligt. Nu gör arbetare som Stefan Löfven detsamma mot den rika svenska Överheten och den kapitalistiska Marknaden. Ett liv är för kort tid för att hinna förstå livet ur alla perspektiv och därför reinkarnerar själen...

Nåväl. Grundligheten i Palms resonemang om jämlikhetens nytta för alla (utom de 0,1 procenten) fick mig att återvända till hennes horoskop. Ur perspektiv av en teoretisk solascendent (aktivisten, handlingsmänniskan) är det helt logiskt att hennes argumentation är mer klockren i det här ärendet än när hon likt en diktator förnekade en muslim hans möjlighet att båda arbete för samhällelig jämlikhet genom socialdemokratin och som troende muslim. (Omar-skandalen 2013.) Det är ingen slump att politik och religion sorterar under varsitt tecken och/eller hus och med en solascendent hamnar det politiska tecknet i första rummet medan religionens tecken skyfflas in i 12e huset för förluster eller försakelser.Palm föddes med Solen i Stenbocken och i första huset landar inte otippat jämlikhetens tecken Vågen i 10e huset för absolut makt, statlig överhet eller karriärhöjden. Palms SolStenbock är så identifierad med tecknets koppling till de som Äger och Härskar att hon lätt går in i rollen och ser samma IDEALA SITUATION som den goda och ansvarsfulla husbonden (Stenbocken) borde se.

Nu är inte alla Ägare av resurserna lika intelligenta som Veronica Palm, och att hon tillhör de få man skulle vilja anförtro Makten beror helt på att Stenbockens härskare detta år också står i ett materialistiskt tecken, Oxen, och vid en solascendent hamnar i det lyckosamma femte ledarskapshuset. Eftersom Oxens härskare är pengarnas Venus, som här ligger i Stenbocken uppstår den bästa tänkbara ömsesidiga reception som visar vilken duglig ledare Veronica Palm i själva verket är. Hon har dock valt att kämpa politiskt inom socialdemokratin i Stockholm som, som sagt, är hopplöst korrupt och sedan länge tappat sina rötter. 

Oganisatoriska, bindande (och enligt vissa enbart hämmande) Saturnus är visserligen illa placerad i fria och kreativa femte huset, men här är det viktigt att inte be om det omöjliga. Poängen är att Palms karta är perfekt inom det område den gör anspråk på, nämligen det materiella Jordelementet och därmed typiska Stenbocksfrågor som resursfördelning. 

Man kan notera att STOR FÖRMÖGENHET sorterar under Jupiter och inte pengarnas Venus, och för en Stenbocken är denna slags ackumulation alltid en styggelse. Då Jupiter även symboliserar religion och filosofi, ser man möjligen även här att den som ägnar sig åt denna världens goda av nödvändighet gör sig till fiende med den högre Guden. 

Palms karta är med andra ord helt insyltad i den lägsta grad av verklighet och det förklarar att hon inte alls kunde hantera "problemet" med en muslim OCH socialist som Omar Mustafa, men sedan låter så perfekt och genuin i sin kamp mot marknadshyror som tvingar bort enkelt folk ur storstäderna och bidrar till polarisering mellan DE SOM HAR och DE SOM INGET HAR. Jag har läst en och annan krönika av Palm de senaste åren och sällan sett en så konsekvent tankelinje. Det är typiskt att ett parti som Socialdemokraterna i deras nuvarande degenererade tillstånd inte bättre kunde använda sig av en sådan här resurs!

Framåt kvällen lämnar Månen det 12e huset (alltjämt en spekulativ karta som fokuserar på ledaren, handlings- eller karriärmänniskan). Men skillnaden är minimal eftersom karriärister ändå lever för den solära sidan och inte den lunära och en nymåne i Stenbocken innebär att Månen underordnar sig Solens direktiv. Det kanske är pga. den här "maskulina" karriärismen Palm gör ett nummer av att sitta i soffan med sina barn och äta chips - en lite skuldmedveten gest som förstärker det faktum att Månen (Hemmet) så typiskt får stryka på foten för de som är ute på Herkules solära mission - gigantiska uppdrag som visserligen rensar upp i allehanda träsk men ändå en smula själviska. Herkules var ju oäkting och ville bli upphöjd till gudarna. Hans motiv var, som det astrologiska första husets alltid är, själviskt.

Därför är det kanske bättre att vara född som den naturliga zodiaken är konstruerad, med egenintressets Vädur i 1a huset och Stenbocken som naturlig bild för det 10e huset för makt och överhet. Utifrån denna grundplan har själen ovanligt många planeter som jobbar för sig här i livet. Men vem vet, oddsen är 12:1 att Palm föddes med en Vädursascendent, och men vore det så skulle hennes överfyllda Stenbock indikera fullständig och hängiven dedikation till samhälle och statsapparat! Hon är dock redan som kartan tecknades "the perfect civil servant", som den berömda brittiska astrologen Charles Carter, själv med Solen i Stenbocken, sade. 


Som västerlänning använde Carter den tropiska zodiaken men jag är övertygad om att han var fullt medveten om sin Sol i Stenbocken och inte Vattenbärare enligt österländskt synsätt. Han skriver alldeles för ofta om rangordning för att kunna vara Vattenbärare, men hierarki och struktur är närmast synonymer till "Stenbock". Att Carter sannolikt kände till den sideriska och "fungerande" zodiaken men insåg att det var lönlöst att försöka stöpa om britterna, talar det faktum att han i en mindre känd bok försöker introducera vissa hinduiska prognosmetoder. 

Carter var en extrem ensamvarg, levde på faderns förmögenhet, och jobbade i årtionden från sitt hem med en astrologisk tidskrift. Jungfruascendenten är lätt antisocial och detta drag förstärks om den gruppsociala Vattenbäraren aktiveras i 6e olycks- och fiendehuset. Jag kan inte föreställa mig Charles Carter som annat än en astrologins Fredrik Reinfeldt som hatade socialdemokratin och staten som en storebror över sig. 

Carter var dock tio gånger mer intelligent och idag allmänt hågkommen som Storbritanniens bästa astrolog under det 20e århundradet. Reinfeldts åtta år och förstörelse av den svenska statsapparaten omvärderades negativt t.o.m. under hans egen livstid av det egna partiet! Den som har extremt mycket ledig tid kan ju ta fram Reinfeldts karta och fråga sig varför den brister där Charles Carter håller, trots nämnda parallell. En gissning, fast kanske ytlig och otillräcklig, är att Reinfeldt har dagsländans och korttänkta marknadens Sol i Kräftan - den Vegetativa Principen. Carter byggde på ett "tusenårsrike" i stenhårda Stenbocken Kräftans raka motpol... 

Se Kräftan i full närig verksamhet på börsgolvet! Skrikande och stimmande människor som köper och säljer på maggropskänsla. Eller varför inte i det överhettade restaurangköket, apropå Kräftan/Månen och kopplingen till näringssjälen. Den distanserade, coola och svalt planerande Stenbocken är verkligen raka motpolen. Det är en himmelsvid skillnad att vara att blötdjur som under Månen tror på "marknaden" och en saturnisk organisatör och tänkare. Veronica Palm är som politiker av samma kaliber som Carter var som astrolog.


PS. Sverigehoroskopet har Vågascendent vilket placerar jämlikhetens Venus högt på dagordningen. Venus själv ligger exakt som i Veronica Palms horoskop: i resursfördelningens tecken Stenbocken. Palm borde ha blivit statsminister istället för femtekolonnaren Löfven som var en paniklösning efter att Håkan Juholt faktiskt visat sig representera socialt demokratiska värderingar och sade absolut nej till vårdprofitörer som parasiterar på medborgarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.