Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 25 februari 2018

Sveriges ynkligaste politiker?
Nog för att Stefan Löfven är en enerverande kappvändare men Annie Lööf är faktiskt strået vassare. Hon är falskhetens ansikte och borde förbjudas delta i politik. Bland krämare och gatuförsäljare, det är där hon hör hemma. 

Jag orkade igår höra hennes stämma och märkliga tankevindlingar i exakt två minuter innan jag knäppte av Lördagsintervjun på radion. Idag visar Expressens blänkare precis vad det är man så snart hör i denna politiker. Hon ljuger non-stop! Hon kan troligen inget annat pga. den slirighet som Luft/Vatten i kombination så ofta drar in i horoskop (se f.n. 18 tidigare utläggningar om Lööf på bloggen). 

När Lööf citeras för att ha sagt: "krig slutar ju inte för att Sverige sätter ett asyltak" är det dels resonemang på samma generande låga nivå som Stefan Löfvens initiala "det är inget brott att vara fattig", apropå tiggarna från EU:s mindre lyckligt lottade områden. 

Men det Lööf säger är värre, hon sysslar - antingen på grund av intellektuella problem eller av ren och skär populistisk falskhet - med ständiga non sequiturs. De kan liknas vid att att skapa "halmdockor" - hon vrider frågan i ny riktning och besvarar något frågeställaren aldrig bett om att få svar på. Men en non sequitur är värre än så. Här är en definition:

Non sequitur - Wikipedia

https://en.wikipedia.org/wiki/Non_sequitur
Non sequitur or sequitur may refer to: Non sequitur (literary device), an irrelevant, often humorous comment to a preceding topic or statement.

Non sequitur (logic), a logical fallacy where a stated conclusion is not supported by its premise and therefore the conclusion is arbitrary.

Ett annat sätt att beskriva Lööf-citatet: hon har något fel på huvudet eller är t.o.m. mer intellektuellt ohederlig än de flesta svenska politiker. Kvinnan är efter sex år fortfarande en Thatcherian, en marknadsliberal fanatiker. Därav den sumpmark av slirighet som knappast skulle vinna medvind förutom kanske i Sverige, landet som lagts i intellektuell träda eftersom skolornas syfte numera bara är att berika de vuxna som har ekonomiska vinstintressen i dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.