Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 15 februari 2018

Opportunism


Efter att ha sett Wolodarskis ledarblänkare ligga ute närmare en vecka började jag fundera varför han plötsligt låter som alla andra svenskar med lite vett. Sannolikt för att den "liberala" kapitalismen här skjutit sig i foten så grundligt att han inte kan annat än - långt efter alla andra - räta in sig i ledet. Särskilt inte som det är hans egen tidning som drivit på i grävandet i moderaternas avgrundsdjupa korruption.

Men detta är återigen ren och skär opportunism från Wolobarskij. Givets senfärdigheten tycks han dessutom mest syssla med att finputsa sitt eget varumärke. Jag har tidigare jämfört hans astrologiska "sensationslistsyndrom" med Stefan Löfven, en annan ganska ryggradslös populist som säger det som verkar ligga rätt i tiden. Även Madonnas remarkabla linslusande genom att under årtionden parasitera på dagens smaksensation inom popindustrin har varit ett återkommande exempel.  

Gemensamt för alla tre är att Barnets arketyp Väduren är involverad och i kombination med det passionerat begärsfyllda Vattentecknet Kräftan verkar just den här skamlösa opportunismen uppstå. Individer med väldigt svag ryggrad men desto större aptit (Vattenelementet) på att vara med där DET VERKAR HÄNDA SAKER.

Wolodarski lider av "negativ" sensationalism, dvs Barnet/Väduren söker till varje pris skydda sin egen rygg (Vädurens härskare Mars i Kräftan):


 Löfven, samma historia som ovan:Faktum är att jag gjorde exakt samma jämförelse i det här inlägget för två år sedan. Men varför inte lägga till...

Madonna, vars förstahusägare är Solen dold i 12e huset för "den onda daimonen" och samtidigt angripen från ett oerhört starkt Barn (Mars i härskarläge i Väduren). En obetvinglig lust att revanschera sig varje antydan om att bara vara nummer två (Kräftan, Lejonet är ledaren):Inifrån dåvarande egna bekantskapskretsen exemplet med en f.d. SVT-anställd som under en valnatt kunde ses smyga runt i de olika studioerna och strategiskt se till att finnas med i bild, i bakgrunden. Det var tragiskt att se och inse att människan faktiskt rörde sig dit kamerorna pekade, som en firre i ett fiskstim! (Solen i Fiskarna! Mars i Kräftan och jag-behovens Venus-i-Väduren.)

Det tog mig ända fram till Stefan Löfvens "karriär" innan jag fick perspektiv på det linslusiga beteendet. Kvinnan, förstod jag, hade aldrig blivit "sedd" av sin utarbetade arbetarklassmamma som säkert låg på soffan och slöglodde tv hela kvällen. Detta blev dotterns målsättning för livet: att ta sig in i tv-rutan själv och bli sedd! Så typiskt Vattenelementet som fantasier och ibland, frankt talat, rätt bisarra substitutvärldar. Löfvens bortadoption och sannolikt snarlika behov att bli älskad av mamma (eller vem som helst) har kommenterats astrologiskt tidigare.

Opportunisten är den som ser en möjlighet för sig själv och rusar dit för att gripa den. Det är typiskt att Väduren och Kräftan ännu befinner sig i zodiakens första primitiva akt, den för alla kläd- och sminkfixerade människor som ännu bara befinner sig på Ytans nivå. Kräftan symboliserar visserligen känslodjupet men på ett personligt plan, och alla vet att personen tillhör Verklighetens psykotiska yta. Man måste hela tiden minnas om det är astrologi i denna världen som diskuteras eller ämnets symbollåda som metafysiska grundsatser.

Föregående inlägg om den omogne och girige Metallica-ledaren Lars Ulrich visade hur t.o.m. de avancerade och minst sagt transpersonella tecknen i zodiakens tredje akt kan tappa "verkshöjd" om de här i världen tvingas in i horoskopets första fyra och blott personliga hus. Horoskopet var visserligen hypotetiskt men med världskändisar verkar de i högre grad än andra ha "förverkligat sin Sol" så att t.o.m. denna allmänna karta ger insikter...

Finns det då något tillfälle när kombinationen av Väduren och Kräftan ger riktigt bra resultat? Jag ska söka genom mina tiotusen sparade kartor och se om något dyker upp... Rapport följer, förr eller senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.