Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 27 februari 2018

Om förtroendeingivandets gestik och urholkningen av ett folk






Vid DN-intervju med partiledaren Ebba Busch-Thor instruerar fotografen henne att inta den uråldriga pose som signalerar "trygg och förtroendeingivande". Genast fladdrar ett århundrade av idolfoton och gamla skivomslag förbi, men ovanstående från Jamaica året 1977 är en kul parallell även om ironin troligen inte längre går fram hos en befolkning förlorad i materialism och köp av billigt Kinakrafs. Reggae-rapparen I-Roy (Roy Reid) slår två flugor i en smäll och både poserar och passar på att ironisera över den vulgära rika människans prålande med sitt bling-bling. Rolexklocka och ringar i överflöd!

Ebba Busch-Thor har inte gjort något intryck på mig (och tydligen inte övriga folket heller av Kristdemokraternas opinionssiffror att döma), men intervjun innehåller en pregnant formulering om forne partiledaren Alf Svensson. DN påminner henne om att i februari 1998 - för 20 år sedan - publicerades Alf Svensson på DN Debatt och krävde en värdekommission mot egoism, likgiltighet och moralisk förflackning. Inte minst kritiserade han det svenska näringslivets girighet (se horoskopet för Svenskt Näringsliv - tre inlägg).

2009 underordade jag Alf Svenssons karaktär i ett inlägg som partiellt gick under dubbelgångarkategorin, men att ge sig på Girighetens Svarta Hål är onekligen tufft med tanke på att KD och den förvekligade kristendomen står solitt på kapitalismen sida, främst av religionens historiska uselhet i Europa där den snart ställde sig på Herrarnas - ägarnas - sida i deras kamp mot den lilla människans berättigade materiella anspråk. Därmed kom kommunismens arkitekt Karl Marx att se negativt på kristendomen och det är sedan vi har alla dessa svenska fähundar som kombinerar god kristen värdegrund med skol- och vårdprofit och alla de styggelser som avslöjar oss som ett land styrt av Satan - den Falske och Förställde...

Men Alf Svensson gillade jag alltid de gånger jag hörde hon tänka och tala, sannerligen en genuin människa, intelligent, ödmjuk och djupt insiktsfull. Just sådan som alla politiker borde vara som INGEN, inte ens Vänsterpartiets ledare, riktigt förmår. En ny titt på Svenssons karta visar hur gynnsam hans himmel var, och naturligtvis raka motsatsen till alla de okunniga politiker till höger och inom sosseriet som jag brukar lista som exempel på buffelmentaliteten i Mörkrets kvalitet (Tamas guna). 

Följdriktigt är Svensson istället född med närmast perfekta indikationer i Ljusets kvalitet (Sattva guna). En gud som tillfälligt tagit mänsklig gestalt men vars inre illumination tydligt kan ses för dem med ögon att se och öron att höra!

T.o.m. där horoskopet tar ett "snedsteg" ned i Passionens våld (Rajas guna) är detta till det bästa på grund av välviljan Jupiters lyckosamma placering i en ledarskapskarta (med Solen parkerad i 1a huset). Jupiter själv är inte lyckosam för Jungfrun-i-första men femte huset är lyckosamt och eventuella tendenser till "tom uppblåst bubbla" motverkas i hög grad (men inte helt, för den som minns hur Svensson ibland kunde låta rätt uppblåst och pompös) av att Jupiter disponeras från den korrekta gränsdragningens Saturnus i horoskopets världsligt starkaste läge, i sjunde huset:



Det är således medvetenhetens ljus som med passion driver hela denna himmel! Jag minns inte ett enda tillfälle då jag hört Svensson höja rösten eller låta arg och hur väl stämmer inte detta med den utagerande (solära) kartan: den enda placering Mörkret plockar är genom den likaledes mörka passionens Mars, krigaren och hetsaren i den animaliska dominanten Lejonet. Men den här renodlade kombinationen av ledarskap via fruktan offras nu i 12e huset för försakelser vilket reducerar Mars betydelse avsevärt. 

Den Lilla Illgöraren är aldrig helt borta eftersom 12e kan stå för det undermedvetna och alltjämt läcka igenom in i första jag-huset, men mot Jungfruns svala och perfekta frasering och intellektuella förfining har Mars ingen chans! Detta är en mycket bättre Jungfruascendent än den hos f.d. statsministern Reinfeldt vars ascendenthärskare Merkurius förpassats in i det 12e förlusthuset medan istället den onda och omoraliska Mars steg in i 1a. Därför stod regeringen Reinfeldt för all den näringslivets girighet och brist på etisk halt som Svensson ser som Satan själv på våra gator och torg! Och Svensson har rätt - den uråldriga astrologin visar att det är han som är en politiker av det rätta virket, en människa som tjänar en högre intelligens, en högre förståelse.

Svenssons karta är trösterik för den som tycker att bloggen varit hårdhänt med Jungfrun, dock i linje med dess symbolik som profitjägaren som därmed skapar sig fiender vilket i sin tur slår över i Jungfruns kända räddhågsenhet (asociala introvertism) och den växande fruktan visar sig berättigad när mytens Hades våldtar och kidnappar Jungfrun/den jungfrueliga jord som väntar på att plöjas och bli en vinstmaskin för sluga och kalkylerande räknenissar som Mikael Damberg. Den förre kristdemokratiska ledarens Jungfru i första huset står visserligen för en intelligent och kalkylerande natur, men kartan är så fantastiskt balanserad att denna Jungfru låter sig formas av den stora gränsdragaren Saturnus i väster (metaforiska väderstreck med en artificiell solascendent). 

Saturnus är till skillnad från den lycksökande och guldgrävande Jupiter en vän till Jungfrun och att ha Saturnus i den universella empatins tecken Fiskarna tar effektivt udden av Jungfruns ökända ointresse av allmän välfärd och fixering vid sin egen framgång! Jag vet bara en placering som lika effektivt skulle kunna adla Jungfrun så att hon slipper från sin materialism och det är att kasta in henne i 12e fängelsehuset där själen sägs mogen för rening och befrielse! Jag har sett exempel inom egna släkten på Jungfrun i 12e som snubblat i livet i sina missriktade försök att vara alla till lags (Vågen som ascendenttecken kan ge en tendens att söka behaga alla och envar), men som sakta gått från klarhet till klarhet och börjat uppfatta hur altruismen alltid klår Jungfruns paradgren självtjänandet.

Man kan därför säga om Alf Svenssons solkarta att det är den VERKSAMT GODA Merkurius och den VERKSAMT GODA Saturnus som från varsitt prominent hörnhus äger och styr hela detta handlingsmänniskohoroskop. Inte illa. Och naturligtvis visade Svensson alltid prov på det där typiskt fåfänga hos Jungfrun: Om Oxen är det första Jord-tecknet och omvittnar naturen i dess obearbetade tillstånd, är Jord-Jungfrun samma natur i dess kultiverade tillstånd, efter att människans intellekt processat den givna tillvaron och listat ut hur man ska "maxa" den. Minns Svenssons oklanderliga kostymer och välkammade uppenbarelse! 

Hans horoskop är nästan perfekt men bara nästan för alla har en eller flera svaga punkter och den ömsesidiga receptionen mellan Saturnus och Jupiter leder dock till en viss kontakt med den Onde Rike Mannen och femte husets elit och ledarskap! Men om Jupiter är en lycksökare i ett hus som bl.a. anknyter till politikeryrket, och särskilt i det passionerade av Jord-tecknen, den härsklystna Stenbocken, är det återigen ett fantastiskt korrektiv att Stenbockens ägare Saturnus är stark på alla sätt i tecknet för sanningsmartyrer och denna världens förlorare, Fiskarna. Svensson bottnar alltså i djup humanitet och detta tror jag skiljer honom från Sverigehoroskopet som också innehåller en "reception" mellan samma planeter men där entiteten Sverige istället skatteflyr till utlandet med sina onda jupiteriska tillgångar! 

Ebba Busch Thor hastade förbi denna bistra sanning om det svenska folket i DN-intervjun: det är urbota själviskhet att flytta utomlands pga. förmånligare skattesatser i dessa "svenskgetton" och sedan bara komma hem till fosterlandet för att använda sig av de välfärdssystem som profitörerna ännu inte lyckas bryta sönder. Jag har ofta funderat om inte den kollektivistiska Vattenbäraren - nationalhoroskopets soltecken - på något sätt anknyter till folk i stort - och Busch-Thor gav svaret: Alla svenskar som lyckats så väl i sina yrkesverksamma liv att de har råd att bosätta sig i Sydeuropa tillhör den korrupta onda mindre krets som Sverigehoroskopets Vattenbärare tecknar! 


Det är således inte bara chefer och broilerpolitiker i Stockholm som ringas in av två dominanta men verksamt onda planeter i lyckligt lottade femte huset, i denna Vattenbärare betraktad som ett sub-set av hela svenska folket (eller hela mänskligheten) ingår även de många medelklassmänniskor som genom sin begränsade tankeförmåga i val efter val röstat sönder det trevliga land Sverige en gång var. Hederliga lönejobbare släppte in Fan själv i landet och Satan börjar som bekant alltid med att fylla nyckelpositionerna så att korrupta budskap sedan sipprar ner och omfattas av de breda folklagren...

När ett tonläge skapats i ett folk som därtill redan bär på den kollektivistiska undergivenhet som svenskarna stöpts i under århundraden (!), då är det svårt att se en folkresning här, som t.ex. hos de mer individualistiska och stridbara sydeuropéerna. Det lämnar fältet fri för OND ORGANISATION att fortsätta kroma skiten ur det egna folket tills dess att Sverige är en fullskalig krigszon. Aldrig så mycket statsmaktsinfiltrerad ComHem-reklam med en polis (maktens representant) och invandrare i som tobakshandlare kommer att kunna stävja den kollaps Sverige är på väg mot. För i maktens reaktion på dess egna illdåd skapar den nu en totalitär fasciststat av Sverige.

T.o.m. Arbetsförmedlingens chef för det digitala området lovordar - fjärrstyrd av regeringen och riksdagen - om det nya slaveri som gig-ekonomin är! Han skyller på att vi nu släppt in så mycket obildat folk i Sverige att vi måste skapa ett låglöneträsk där också dessa nysvenskar kan harva runt i detta helvete på Jorden, som Busch-Thor också träffsäkert pekar ut som en plats som bara känner till "arbete" - som om detta var livets mening med den mänskliga arten. Bara Satan kan komma på en så förryckt idé och bloggen har lustigt nog indikerat att Guldkalven - Oxens tecken - faktiskt är där den onda fixeringen vid brödfödeslitet befinner sig. Och det är också här Sverigehoroskopet har sitt angrepp från den onda stjärnan Algol (Satans huvud) som äter sig in i nationalpsyket (Månen), vilket i sin tur anknyter till Sveriges självbild, Vågascendenten. 

En nyttigare idiot, ett värre Satans verktyg än Sverige och dess rikedomar genom att exportera vapen och krig till andra platser, får man leta efter. Och detta är alltså vad vår Stat har som högsta målsättning, generation efter generation - och inget folk hemma som klarar, orkar eller bryr sig om vårt nationella haveri. Och nu har vi importerat så mycket "kvalificerad" arbetskraft från USA och så många okvalificerade "afghaner" att Busch Thor kan glömma det där med att reprisera Alf Svenssons lyckade moralkampanj. Det finns helt enkelt inte tillräcklig moralisk halt kvar i befolkningen, kommersialismen dödade svenskarna snabbare och mer effektivt än den lyckats med i något annat jämförbart land!



PS. Bloggaren kanaliserade i detta inlägg sitt parallella liv som hertig Albrekt IV av Bayern på 1400-talet, en politiker fylld av önskan att se sanna värden genomsyra staten. Albrekt vrider sig i sin grav över vad tyskt blod på svensk mark - namn som Schlingmann, Reinfeldt och Borg - ställde till med. Ja, kanske existerar något sådant som "blodsKarma" också, en aspekt hinduismen missat. 

Att själar reinkarnerar är det inte tu tal om, men mig veterligen är det bara barnläkaren Ian Stevenson som ens snuddat vid den fascinerande frågan om VARFÖR själen återföds till en viss plats eller ett visst folk. 

Under sina mer än 30 år av djupintervjuer med småbarn med klara tidigare liv-minnen (det handlar om flera tusen fall) noterade han hur de tidigare liven nästan alltid utspelat sig i samma land eller i ett angränsande land. Som fallet med barnet som hade japanska minnen från ett föregående liv men nu återföddes på fastlandet i en kultur. Det skar sig direkt eftersom barnet inte kunde fördra den betydligt kryddstarkare matkulturen i sitt nya värdland - japansk sushi är när allt kommer omkring inte särskilt spännande!

"Blodskarma" är förstås bara en metafor, inskränkta människor ser här bara den egna familjen eller släkten. Rasister och främlingshatare ser ofta den egna nationen i ordet "blod" eller möjligen "ras". Men med blodets väg menar jag något i stil med DNA, som i sig bara är en spegling av Världssjälen och planeterna i vårt solsystem som oupphörligt bygger upp och bryter ner olika "Idéer" vilka genom en mekanism mänskligheten inte ens börjat undersöka ännu "kodas" som en individuell genuppsättning. 

Hinduismen tillkom före upptäckten av generna, men dess och andra antika filosofiers idé att mikro- och makrokosmos beskriver samma bakomliggande lagar kommer åter att hedras vid upptäckten att karma går hand i hand med det individuella arvsanlaget. T.o.m. astrologin antyder detta genom att använda den individuella kroppen (ascendenten) som bas och därifrån räkna till femte huset för den gästande själens karma (purva punya).

"Blodets karma" fungerar kollektivt: vanartiga kulturer attraherar fler själsliga individer av motsvarande aberration för att den onda pendelsvängningen ska nå sin gräns. Där pendeln står still i luften för ett ögonblick har man så den slitna klyschan om det kinesiska tecknet som betyder både "kris och möjlighet". 

Pendeln måste få svänga full ut, den kan i detta läge inte stoppas. Det är därför Sverige måste gå sönder innan det kan omorientera sig och inse hur långt efter övriga världen man är i tankehänseende. Marknadens globalisering - redan ett faktum - är INTE svaret på varken Sveriges eller världens utmaningar, och det är tragiskt att vårt land inte förmår tänka i högre banor än så. Det är samma ruttna 1800-talskolonialism men i skepnad av kapitalstarka Överherrar i en tid när Människan (en mäktig gud!) förbereder sig på att ta kontroll över världens resurser - allt gott åt alla!

Ytterst sett är dagens superrika, som kontrollerar klotet, inte människor. De är delmängd i en ond ande, en demon, en mardröm som givits visst spelrum. Vattenbärarens tidsålder kommer nu inte att acceptera den här demonens fortsatta makt över folkens kollektivsinnen (sinne = Månen i ett nationalhoroskop). 

Den nu döende Fiskarnas tidsålder har faktiskt en konnotation av "ond daimon" (via hellenismens benämning av 12e huset och hinduismens sätt att placera den Stora Illgöraren Saturnus som signifikator för 12e). Bloggen har långt ifrån lyckats räta ur alla frågetecken, snarast kanske skapa nya. Men genom att röra ned flera traditioner i grytan tycker man sig ofta se deras släktskap - det finns en evig berättelse som söker tillträde på nytt, en mer omfattande förklaring av tillvaron än dagens budgetfixerade materialister förmår omfatta. 

Kristdemokraterna VAR bärare av viktiga element i denna berättelse men deras saga i detta land är all. Sverige var landet som vända Gud ryggen, med följden att Satan slank in i folkmedvetandet istället. Se fler Mikael Dambergs ta sig in i politiken de närmaste åren, se polisstatens och kontrollsamhällets framväxt - stödd av en hysteriskt växande industri av it-baserade kontrollsystem. Se slutligen Människans revolution mot Maskinerna - precis som Terminator-filmerna visualiserade den slutliga följden av vad bloggen kallat "it-fascismen" i smått och stort. Varför svenskarna inte längre reagerar friskt på verkligheten, hävdar författaren Lena Holfve med humoristisk (?) finess, är befolkningen har för mycket mögeltoxiner i sig och har drabbats av "hjärndimma"! (För en literalistisk läsart talar Holfves länk till info om utmattningssyndromet ME.), 

Minns någon hur den här bloggen noterat att mixen av Luft och Vatten i antik världsbild är en ful region befolkad av onda andeväsen och demoner!?

Intressant nog blir övergången från Fiskarnas till Vattenbärarens tidsålder en övergång från just Vatten till Luft, från en värld styrd av den vegetativa själen till en värld som direkt informeras av det gudomliga Intellektet. Vi är i den fuktiga och demoniska blandformen just nu! Borttappade i dävna dimbankar!

Jag tippar att teknologin inte kommer att försvinna men att den underliggande andan, motiven till teknikutvecklingen kommer att renas - profitmotivets kriminalisering har jag kallat det. I Vattenbärarens tidsålder är det graden av mänsklighet som blir måttet på värde och inte pengar eller ägande!


Tillägg

DN publicerar inom en timma efter denna text ett sällsamt läsvärt stycke av professor emeritus Liedman som i allt väsentligt säger vad den här bloggen sagt under flera år, nu senast i detta inlägg om mänskligheten övergång från pengar (eller ägodelar) som måttet på värde och till människan själv, och hennes förverkligande av sina inneboende möjligheter.

Jag ska återkomma till Liedmans historiska redogörelse för ordet "individ" och "person" eftersom bloggen ofta återkommer till zodiakens tredelning i en personlig, en individuell och en universell akt. Är detta då nymodighet i astrologin givet professorns påstående att "individ" inte alls särskilt länge använts om enskilda människor?