Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 15 februari 2018

Metallica hyllade med det suspekta Polarpriset




Nu verkar alla ha tröttnat på det svenska Polarpriset. Det en skribent ETC skriver för alla att läsa bakom av Andres Lukko bakom SvD:s betalvägg. Och jag har sett fler klagomål.

Det som stinker ruttet är att priset i kategorin populärmusik fegt tycks gå till artister som främjat kapitalismens (de rikas) intressen och säljer stort. Metallica står på botten av min lista över skitmusik och SvD summerar lika bra som någon allt som behöver sägas om ett girigt, omoget och egocentriskt gäng. Hur kan en sådan här grupp få priset? Det handlar enbart om vilka Pengar man (de-)genererat. Polarpriset är ett ekonomipris!

Drivande i girigheten var danske trummisen Lars Ulrich och även om födelsetiden är okänd blir ett horoskop baserat på solascendenten ("utagerandet") ytterst instruktivt.
 

Solen i Skytten är född att vara en äventyrare och inte markbunden eller materialistiskt lagd. Men vad händer när det två planetära vännerna Venus (pengar) och Saturnus (kontroll) går samman i det hypermaterialistiska Jord-tecknet Stenbocken och dessutom lägger sig i det skäligen primitiva 2a huset för egots finanser? Vips försvinner tyngden i zodiakens tredje, mest avancerade och universalistiska fas och allt höga och fina ord slutar i vilket fall bara i intresse för mängden pengar i den egna fickan!

Sol-Skyttens härskare förstärker sedan denna omätliga hunger genom att stå i Näringssjälens element Vatten, i negativt härskarläge i Fiskarna och dessutom i ett vattnigt hus som har att göra med trygghet och komfort på hemmaplan. 

Jupiter-hemma-i-Fiskarna lever heller inte upp till sin universalistiska nivå eftersom 4e huset är det strikt personliga och inskränkta Kräftans område: "jag och mina egna först och främst".

Att sedan Kräftans planet Månen befinner sig i det egocentriska barnets Vädur, blir sista spiken i kistan! De diskreta grå pilarna söker illustrera hur Jupiters negativa ha-begär först underminerar Sol-Skyttens naturliga eldighet och gör Lars Ulrich till en gnällig ynkrygg som förföljde sina fans för att de bestal honom på delade låtar i mp3-format. 

Med en "negativ sensationalism" som den där begärsfullhetens Vatten underminerar Eld (och skapar furiösa utbrott) mår givetvis inte heller Mars i Skytten bra. Och när Mars är psykets (Månens) disponent kan man nu flytta över "besmittelsen" av Vatten som söker dränka den klara kognitionens Eld i sina grumliga begär.

Månen i Väduren är med andra ord i grunden störd: Ulrich är (eller var vid denna tid) psyksjuk. Och det förklarar kanske den musik Metallica gjorde. Jag har haft en enda bekant som gillade deras musik - kvinnan avgudade nästan gruppen och var vid tiden tillsammans med någon svensk rockmusiker med tramsigt satanistiska böjelser. Naturligtvis insjuknade hon med sådana preferenser och var under flera år schizofreniförklarad...

Mentalitet på denna nivå föräras alltså Polarpriset! Sverige är nu så skamligt och utan kurs att jag saknar ord. Allt nationens spinndoktorer gör tycks drivet av en ond demon. Nationens klarsyn saknas helt och vi är ett enda stort Nya Karolinska. Och det här är bara början! År 2020 går vi in i Jupiters långa cykel (till 2035) och ska då få uppleva de falska välståndsbubblorna börja brista på allvar... Och vad brukar hända med länder när myter och självlögner om den egna förträffligheten brister. Social oro!


PS. Ulrichs karta har många beröringspunkter med moderatpolitikern Tobias Billström, också han ytterst angelägen om att boosta sin egen ekonomi... I hans solkarta kryper även den välståndshungrande Jupiter in i Stenbocken i 2a huset för "min plånbok". Medierna släppte snabbt hans lägenhetstrixande och dubbla (ersatta) bosättningar. Men man hade ju fått Håkan Juholt på fall och att avslöja närigheten i medelklassen var aldrig på de medelklasssorienterade mediernas agenda...


Tillägg

Jag räknade knappast med en bekräftelse på en framkastad misstanke att  musikbranschen korrupt söker boosta en säker säljare som Metallica. Men några timmar senare såg det ut så här på DN:s förstasida. Kanske någon slags variant på moderata paret Svenonius bolagskoppling till Nya Karolinska som blöder skattebetalarnas pengar till guldgrävare i USA...