Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)



lördag 17 februari 2018

Galenskapare i opinionsbildande roll (flyg mer svenska folk!)


Det var inte lätt att hitta födelsedag på den i särklass minst förtroendeingivande figur jag läst om på länge (i ETC). Den här diffusa figuren är flyglobbyns senaste "generalsekreterare". Han har redan gjort bort sig och visat sin nivå genom att kasta skit på verkliga forskare vars rön innebär kritik mot både det flygbolag Swedavia, det här psykbrytet involverat sig i som dess "erfarna analytiker", och sagda branschorganisation, Svenskt Flyg.

Men med en bildbyline hos Linked-in identisk med den hos Swedavia, en universitetsutbildning i Uppsala och ett tidigare jobb i samma stad, väljer jag naturligtvis den födelsedag hos Birthday.se som är kopplad till staden och där åldern ser ut att matcha figuren på foto.

Givet att den här figuren spottar och fräser och vrålar "fake news" i helt fel sällskap stämmer kartan perfekt. Här är den mest tanklösa typ av sensationalism som jag nyligen återkommit till några gånger - inte minst i inlägget Opportunism häromdagen. Inte underligt att Löven håller sånt här folk och deras intressen om ryggen, det är i princip samma kunskapsbefriande krämarnivå på honom som på den här "generalsekreteraren". 

Svenskt Flyg pratar om hur många miljarder deras destruktiva verksamhet bidrar till den svenska brottsnationalprodukten och klena intellekt i maktställning lyssnar som bekant på ekonomiska, detta Djävulens egen sirensång. Löfven anar grumligt att Svenskt Flyg säger något "viktigt" och där är underlaget för protesten som ETC skriver om.  För vissa är den egna penningansamlingen (=tryggheten) allt som betyder något. Kunskap eller framåttänk är helt enkelt inte deras spelplan. Sånt här folk leder Sverige rakt i avgrunden!

Den personalistiska 1a akten i zodiaken här på
psykets nivå ute i ogrundad världshärskarfantasi...

Jag väljer sinnelagsperspektivet (månascendent) för att visa den här mångalna människans grundlösa fantasi om att vara en maktmänniska och till och med den främste av dem. Ett mer ovuxet barns härskarfantasier har bloggen knappt haft tillfälle att rita upp. Det här födelsedatumet passar besynnerligt väl med vad ett redan skamfilat släktnamn gjort sig känd för - mentalt obalanserat snurreri. 

Den protektionistiska Kräftan är helt bindgalen här och "rör inte mitt obeskrivliga trygghetsbehov" tycks vara nyckeln i Kräftans tecken som förklarar varför den här figuren tappat coolet och gjorde bort sig direkt i sin nya prestigeposition... Båda de naturliga illgörarna i näringslivets passionerade Vattentillstånd och en Sol i ett Mars-tecken som ska leda baserat på denna irrationella instinktsnivå...

Missa heller inte att OANSVARIGT FLYGANDE står skrivet över hela kartan. Sådana här horoskop fungerade säkert bra i det naiva och enkla Sverige på 1950-talet och den aningslösa charterturismens följande årtionden. Men den stackars mannen saknar ju intelligens att se att världen gått vidare...


PS. Jag skapade taggen "sensationalism (negativ)" till närmast föregående inlägg, "Befogad alarmism". Och genast kommer den till bruk igen, men se hur olika yttringarna är! Den här mannen skriker vettlöst som en stucken gris och förstår inte att han sällat sig till historiens förlorare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.