Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 28 februari 2018

Den banala ondskan: Morgan Johansson "lägger sig inte i"

I ett debattinlägg i SvD förklarar bl.a Svenska Freds att högersossen och ateisten (Djävulsdyrkaren) Morgan Johansson inte lägger sig i de bedömningar Inspektionen för Strategiska Produkter gör av om köpare av svenska vapen är skurkstater eller inte. Artikeln säger det inte rakt ut men detta är precis samma "banala ondska" som nazisten Eichmann uppvisade under krigsförbrytartribunalen i Jerusalem. Han gömde sig bakom en anonym byråkratmask och sade att han bara utfört sin lilla del i ett större maskineri.

"Socialdemokratiska" Morgan le Fay har kommenterats astrologiskt tidigare, men på förekommen anledning är här en något annorlunda infallsvinkel.



Tar man ledar- eller handlingsmänniskan (Solen) som ascendent men ändå börjar nysta från Månen, kanske någon undrar varför jag "missfärgat" det ledarbenägna och ibland något yviga Mån-Lejonet med en skopa död Jord.  Är då inte Månen i utmärkt synergi med Solen i Väduren som också är en placering i klarsynt Eld? 

Nej, och här är ett specialfall som kräver en djupare analys av disponentkedjan. Psyket/Månen hos denne korrupta politiker är smutsigt av ett förfärligt materiellt begär (Månen är begärens planet) därför att redan den agerande Solen - dess disponent - är allvarligt skadad. Här sprids således mörker genom hela disponentkedjan och den onda roten befinner sig typiskt nog i ägandeinstinktens eget tecken Oxen, arketypen som också möter i judarnas ryggradslösa dansande kring en Guldkalv så fort deras gudomligt inspirerade ledare Moses vänt ryggen till.

För en utagerande och ledarskapshungrig Vädur är det illa när dess disponent, krigaren Mars, börjar mingla med en annan planet som tangerar människans begärsnatur, Venus. Här är Venus en verksam illgörare och i hemmaläge i Oxen i Oxens naturliga 2a hus för finanser kan man knappast få en bättre illustration av en som prostituerar sig för pengarna. Det är ren och skär skandal att regeringen Löfven tillsatt människor av denna kaliber på viktiga poster! Nästan alla horoskop har något område som det skulle prestera bra i, men denna häxa i manlig kropp, denna Morgan le Fay har verkligen givits ett område där en medfödd risk för KORRUPTION är överhängande!

Det är förstås Satans stjärna Algol, eller här Djävulen som Frestaren som ligger bakom korruptionstendensen som sätter pengarna över allt annat. Hinduisk astrologi ser planeters aspekter riktas mot tecknen/husen som helhet - det är vattentäta skott från ett till ett annat. Egentligen borde därför Morgans Sol i Vädurens sista grad vara immun mot den hotande Algol några grader in i nästa tecken, men eftersom hinduisk astrologi inte använder fixstjärnorna behöver man inte känna sig låst av spelregeln om aspekterna. (Västtraditionen, som räknar aspekter via gradtal/orber existerar för övrigt också i Indien, som en sidotradition.) 

Det betyder att denna eländespolitiker har den ack så viktiga Solen störd på två sätt, dels av den materialistiska korrumperaren Algol via tät konjunktion och dels genom att Solens disponent minglar med en horaktig Venus, som här mest liknar en fresterska som jobbar tillsammans med Algol i 2a huset för materiella behov. En DN-skribent gjorde häromdagen åtskillnad mellan (legitima) behov och rena begär och det är intressant att se hur Morgan Johanssons pinsamt simpla karta ändå innehåller ett snårigt komplex som tycks blanda ihop behoven (2a huset står för näring som ett behov) med skadliga begär (2a behovshusets härskare Venus är en degraderad och skadlig faktor).

Att en sådan här politiker drillar dig på Humanisternas ateism är inte så förvånande - ateism är ju i grund och botten bara ren negativitet, dvs. den enligt antiken helt onda materien. Djävulen är den Idé som sjunkit allra djupast i grundmaterien innan det ändlösa mörkret vidtar. Jämför Platons Idélära (Idéerna är levande intelligenta väsen!) med den judisk-kristna extrakanoniska traditionen om Lucifer som störtade ned från den Högsta Himmelen... Morgan Johansson uppfyller med råge kriterierna på ett Satans barn. Därför "lägger han sig inte i" - han är likt Satan själv trög och dum i huvudet - ett närmast rent språkrör för den formlösa materien eller den banala ondskan, en svensk byråkrat när de är som sämst. (Jfr Sverigehoroskopet som uppvisar en besläktad kombination av Väduren och Oxen, ego och pengar, och återigen Satansstjärnans förrädiska infiltration).


Inga kommentarer: