Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 6 februari 2018

Årets homo och Judith Butlers sjuka genderdiskussion



Expressen skriver att den manliga sömmerskan Christer Lindarw valts till Årets homo av likasinnade. Det passar väl att återvända till teoretikern Judith Butler som hävdade att kön bara är inlärt beteende och för det älskas av homosexuella och andra med mer eller mindre allvarliga identitetsstörningar. En kontroll av AstroDatabank visar att hon på senare år fått ett trovärdigt, A-rankat födelseklockslag.

Jag har knappt nämnt feminism av den vridna typen sedan 2009, då Butlers karta ännu inte hade någon födelsetid. Med en känd siderisk ascendent i Fiskarna går det nu att säga lite mer.



Det är knappast förvånande att en lesbian som förnekar existensen av en inre essens eller identitet och förklarar jaget vara en social konstruktion föddes då Solen ställdes i 12e huset för förluster eller uppoffringar. 

Ingen har väl lika långt till att upptäcka att människan är en andesjäl som den som riktar allt fokus på omgivningen, mot agerande människor, och diskuterar dem som enbart ett resultat av socialiseringsprocessen. Att Butlers undertryckta Själv sedan opponerar sig mot religionens planet Jupiter som står i olyckans och fientlighetens hus, visar samma gamla religionshat som i synnerhet homosexuella snart börjar odla eftersom kristendomen bevarat åtminstone en spillra av den antika läran om själen och dess vandring mellan kroppar. Platon var t.ex. anhängare av reinkarnationsläran och kritisk till den homokultur som var på modet i det grekiska samhället vid hans tid.

OBS. Eftersom födelsetiden är känd träder Jupiter tillbaka och fungerar bara som en allmän signifikator för religionen. Det är 9e husets tillfälliga härskare Mars som här blir bärare av frågor om lyhördhet inför den gudomliga morallagen (dharma), religionen (som människans försök att beskriva den förra), samt individens eget mer eller mindre fungerande samvete (den del i människan som gudomligt "vet" detsamma som alla andra). 

Tyvärr har Butler sin Mars upphöjd i maktposition och bekrigande hennes låga ego-nivå (1a huset) så att budskapet blir snarlikt det från Jupiter. Butler har något fel på sitt samvete och hon gillar inte alls det religionen har att berätta om den gudomliga ordningen. Hennes lägre själ tycks alltså kontrollera henne och slår effektivt ut t.o.m. intresset för att söka förklaringen till hennes kollapsade heterosexualitet.


Astrologin bekräftar således ganska omgående att Butler har snurrat till det rejält för sig och den genderfilosofi hon producerar visar sig helt vara en produkt av den "onda daimonen" som folk runt Medelhavet i senantiken kallade det 12e huset. Genom att fastslå att det är formella och formgivande Saturnus som har rollen som "ond daimon" för Butler, och att denna håller hennes förståelse av identitet fängslad i 12e, är man tillbaka vid samma problem som kommenterats så ofta på denna blogg: störningen mellan den biologiska Vattensfären och den högre rationella själens domän (Luft).

Inte bara är Solen och Saturnus planetära fiender, vilket är lite av en paradox för alla födda till Vattenbärarens tecken. Den specifika identitetsmarkören ovän med sin underliggande Form! Utöver denna tankegåta (som kan ha att göra med att Sol och Saturnus också representerar "liv i denna världen" och "döden från denna värld") ställer sig dessutom Saturnus i könsdriftens Vatten, i Skorpionen så att en djup och svårartad inre identitetskonflikt uppstår hos Butler. Hon kan i sin egen uppfattning vara en man (kallas tydligen "butch" i dessa kretsar) och hennes olycka (6e huset) är således att den jupiteriska framgången som "Lejon" inte förunnats henne i detta liv.

(Zodiaktecknen knyts visserligen inte till manligt/kvinnligt, men se traditionen. Lejonet har alltid varit kopplad till manlig råstyrka och dominans, liksom granntecknet Kräftan indirekt associeras med kvinnlighet då den gravida modern och avkomman behöver ett skyddat rum att dra sig tillbaka i - hela Naturen kan betraktas som detta RUM som avskilt sig från himmelriket eller den högre verkligheten där individerna är eviga och inte tillfälliga "naturliga" säsongsblomster.)

Mycket tyder på att homostörningen i Butlers fall är dålig karma eller ett korrektivt "straff" för något tidigare felsteg. Nionde huset för samvete och religiös sensibilitet är, som noterats, turbulent och dessutom håller den onda daimonen hov däri och samlar andra skadade själar av samma typ. Krigaren Mars står, som sagt, i maktfullkomlig position och hackar mot Butlers egen persona och upplöser Fiskarnas fluida och egosvaga persona. 

Missa inte att det är Jupiter i olycks- och fiendehuset som ÄR ascendenthärskaren - möjligen sämsta platsen för ascendenthärskaren för en sund och normal självbild... Butler måste ha haft extrema identitetskriser som ung. Dålig karma, en belastad själ. Ingen själ väljer frivilligt att bli homosexuell så det verkar som ett säkert antagande att detta är en tvångsåtgärd från högre Ort (9e) för att själen ska lära sig något utifrån Den Andres perspektiv i detta liv.

Dålig karma tecknas dels av 8e huset, vars härskare här är Venus och placerad i första huset för egna kroppen och egot. Venus är också den enda explicita kvinnoplaneten så uppenbarligen har Butler dålig karma i anknytning till kvinnofrågor. Tanken stärks därmed att det är handlingar utförda som en man som lett till återfödelse i en Judith-kroppkropp för att som kvinna bättre förstå egna övertramp. Men så typiskt för män som återföds kvinna vägrar de anpassa sig och Butler har istället skapat ett helt filosofiskt projekt för att friskförklara sig själv och sin sort. 

I sökandet efter karman måste dock framför allt femte huset för purva punya fingranskas. Det här husets tillfälliga ägare är den mest kritiska av alla - Månen hemma i härskarläge i Kräftan. Om den här positionen gäller att den är den sublunära sfären helt trogen. Den biologiska människan och dess drifter kan bli kritiskt dominerande om inte Månen låter sig ledas rätt av en stark Sol. Men Butlers Sol är ju helt utslagen! Kvar blir en biologisk kvinna helt utan fungerande insikt om sin av naturen givna femininitet! Behöver mer sägas? Genderfeminism är en form av psykisk (själslig) sjukdom uttryckt som ideologi. 

Antikens filosofer hade mycket bättre kunnat berätta vad det är som pågår när man upplever alienation inför sig själv. T.o.m. enklaste astrologi (utan kunskap om enskilda själsentiteters födelseklockslag) noterar vilka dygn Sol och Måne fjärmas från varandra genom att endera eller båda går in "radioskugga" i förhållande till den andre. 

Se även nyliga inlägget om konståkerskan Tonya Harding som flyktigt glider förbi det grekiska begreppet ochema-pneuma, "solvindens fordon" - här är man direkt inne i antikens intressanta tankar om den lägre själen som ibland sågs som sammansatt av inflytanden från planeterna men där t.ex. tänkaren Plotinus menade att planeterna - och ytterst hela vårt universum - bara ska betraktas som symboler för själens status.

*****

Christer Lindarw, Årets homo i detta förryckta land som driver de mest urspårade teser med en nit som kombinerar diktatorn med extremisten, har ett okänt födelseklockslag. Men om man inspekterar födelsedatumet ur såväl solascendentens som månascendentens perspektiv är det den nattliga sidan eller den "lägre själen" som berättar massor i frågan om oklar insikt om sin egen solära identitet.


"Dödsrikets port" (2a huset) rymmer den formgivande Saturnus
medan de båda onda husen 6 och 8 har innehåll av vikt
för frågan om Lindarws identifikation med Kvinnan


Solen indikerar människans identitet eller själ, men här i världen står Solen för den dagaktiva och utagerande individen. Solen är ren kognitiv kraft, men är oförmögen till självreflektion. Därför behövs Månen för att inte individen ska haverera och bli en maniskt driven och okänslig natur som bara forsar fram. Ett horoskop som enbart drivs av Solen men saknar Månen som bollplank tenderar att trampa över och kan bete sig "drivet" som på engelska ("driven") är vår tids sätt att beskriva en besatt eller manisk människa som slutat samverka med sin omgivning.

Månen i Jungfrun har en mycket begränsad förmåga att uppfatta och återge Solen i Vattenbäraren (samma soltecken som Judith Butler), och när sinnelagsascendenten sedan placerar identitetsmarkören i 6e huset för olyckor eller fiendskap, då har vi ytterligare ett exempel på en individ ur fas med sitt verkliga Jag...

Den här gången kan man bara fascineras av att han valt att klä ut sig till kvinna och sy kvinnokläder - formala Saturnus opponerar sig starkt kvinnoplaneten Venus men eftersom detta sker mellan två mörka hus och särskild framgångens Jupiter med Venus befinner sig i 8e huset för sexualitet, ser vi via Saturnus en formidabel låsning vid att "lyckas som kvinna". Om 8e, som hinduisk tradition säger, är en sektor för gamla oavslutade affärer (karma av negativ typ), då ger en sinnelagsascendent full utdelning. Christer Lindarw bär en kvinna inom sig som inte är villig att dö än. Man kan säga att han är besatt av en odöd eller t.o.m. en ond ande som kontrollerat honom i hela hans liv och förnekat honom ett normalt liv. 

Men inget är onaturligt ur karmalagens perspektiv och detta var det han var tvungen att göra. Genom att Solen - hans egen sanna identitet - är något han inte vill höra om och t.o.m. har en fientlig inställning till, blir detta gamla kvinnliga spöke en mer än välkommen skugga från det förflutna som KROPPEN och SINNET Lindarw skänker rum åt. 

I antiken fanns metoder för att driva ut "demoner" (kroppslösa andar, mänskliga och andra), men i det fattiga och snåla och penningfixerade Sverige har man en bättre metod: förklara allt sjukt för friskt, så kan vi banta ner sjukvårdsapparaten och sedan urskillningslöst använda KBT på att FÖRBÄTTRA BETEENDET hos alla dem med problem (seriöst läsvärd kritik mot svenskarnas "en storlek passar alla" i SvD). Notera att Sveriges besatthet av KBT istället för dyrare men mer djupgående behandlingsmetoder ligger helt i linje med den sjuka Judith Butlers vanföreställning om att könet bara är internaliserade sociala mönster. 

Vi är ett socialrealistiskt land istället för idérealistiskt. Att ta den sociala miljön på allvar är rätt och riktigt tills dess att grodperspektivet börjar betrakta den högre betraktelsen som en konkurrent eller fiende - exakt det som händer utifrån Lindarws Jord-baserade sinnelagsascendent som gör andevärlden (Vattenbärarens allomfattande natur) till en olycka eller något man upplever fientlighet mot.

Sverige blir därmed ett satanistiskt land, själen förklaras vara en fantasi i den kultur vi utvecklat. Därmed fråntas människornas värdighet, berövas sin essens och blir bara bihang som är till för att tjäna samhället. Det finns därför inget hopp för dem som föds med psykiska problem i detta land, deras själar kan aldrig från bra service här. Den svenska nationen har officiellt valt Mörkrets (okunskapens, den bigotta attitydlåsningens) sida. 

Men även detta var förstås själen medveten om när den sjönk ner i sin kroppsliga grav och föddes som svensk (eller invandrade till detta land). Den officiella svenska reklambilden är att vi är framgångsrika och ett bra land, men det räcker med att släppa jordkroppen ett enda ögonblick och återvända till sin himmelska utblick för att se att "Uppdrag Sverige" är något själen får ta sig an pga. tidigare synder.

Inga kommentarer: