Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 14 januari 2018

Vattenbäraren vittnar mot Aftonbladets krig mot morgondagen


Den minimalistiska kartan, flyktigt aktuell i tiden
den 27-28 feb 2018, förklaras längre ned i texten


Det gick förvånansvärt enkelt att glömma bort Aftonbladets existens! Efter tre dagar var första morgonimpulsen att knäppa på datorn och ögna igenom de senaste rubrikerna i AB som bortblåst. 

Visserligen var allt blaskan begärde för att medge viss läsning att man accepterar blippande hjärntvättsreklam över hela sidorna, så distraherande att läsaren inte märker innehållets urvattnade substans. Men i kravet att besökaren stängde av sin annonsblockerare gick AB steget för långt. Gratisläsning på dessa villkor kostar mer än det smakar. Man får gratulera ägaren Schibsted som driver många läsare in i andra informationsfällor där de matas med skeva perspektiv och falsk information... Alla andra svenska medier tar ännu sitt samhällsansvar och levererar grundläggande nyheter gratis.

Men inte hos AB. Ställer man ställer in sin annonsblockerare på strikt sållning av skit hämnas AB genom att inte bara vägra klick in i artikeltexten utan dessutom genom att blockera förstasidans alla bilder, förutom ett par högst upp. Visst, rubrikerna kan man fortfarande ögna igenom, men nu återstår så lite av tidningen att Aftonhoran lika gärna kan avläsa förekomsten av annonsblockerare och bara visa en vit sida - det vore att ge fingret på ett rakt sätt åt de fattiga som inte har råd med prenumeration men ändå vill informera sig åt världsläget. Det tidningens teknikfascister här ägnar sig åt rubriceras bäst som Reinfeldtpennalism, för den som minns Alliansens åtta år vid makten. Cancerdöende skulle stå till arbetsmarknadens förfogande, den fascistiska svenska arbetslinjen sade närapå "arbeta eller dö", trots att produktiviteten i väst aldrig varit så hög som i vår tid. Det var som om landet förflyttats till ett annat och förmörkat årtusende... Hade en annan sorts själar tagit plats i det "pursvenska" dna:t? Vilket folk gömmer sig egentligen under dessa blekvita svenska kroppar?

Vårt nu och våra senaste år vittnar, som sagt, om att vi i det "luftburna mediet" ser kapitalismens sista småkrig innan USA med Hultqvist-Löfven i ledband startar Tredje världskriget pga. en liten grupp människor i världen, superrika men fortfarande skrikande som små spädbarn efter MER MER. Det är verkligen ett "format" som passerat bäst före-datumet sedan länge.

Gummison
Jag googlade SvD:s krigspropagandist Jonas Gummesson (kommenterad på bloggen 2016), och såg en träff om att Olof Palmes son varit i gräl med denna författare till en skändlig bok om den berömde svenske politikern. Jag missade att länken gick till Aftonhoran så ett klick gav ingen utdelning. Då såg jag att Google länkar till sin översättningstjänst, och beslöt se hur bra den klarade att göra engelska av svenska. 

Men tänka sig, antingen har it-fascisterna på Aftonhoran verkligen tänkt till - och täppt till - eller också är de helt slappa i huvudet. Man kan inte med bästa vilja i världen kalla Google Translate en annonsblockerare, men inte ens slasktidningens öppna material kunde den sondera...



Många tecken från alla håll tyder på att Sverige är på väg att bli en sluten diktatur, med en enda monopolgigant som delar ut alla internetabonnemang till ohemula priser och denna enda aktör en lika lojal medkonspiratör med Staten som traditionellt Tredje statsmakten varit, med det gemensamma syftet att forma ett folk med en homogen åsiktsstruktur av en typ som passar makthavarna och den 0,1% superrika som kontrollerar världens allt vingligare färd mot det här släktets Ättestupa. 

De som bygger en annan framtid, som kommer att växa fram ur den här världens sammanbrott är inte alls samma människosläkte som det som nu bebor jorden. Själar aggregerar sig i gigantiska kollektiv och astrologin har i sin tidsålderslära redan antytt att bara en del kommer att vara meriterade att inkluderas i Vattenbärarens tidsålder. 

Många som idag lever kommer troligen aldrig att få återfödas till den här världen igen, de är alltför efterblivna för att fungera i ett globalt samhälle utan konkurrens och egoism som drivkrafter. Dessa själar kommer utanför tid och rum att se och förstå vad "Tiden är liden" och skämmas för mycket för att ens försöka nå en återfödelse. De kommer med en avgrundsdjup suck att vända sin kreativa intentionalitet mot någon lägre värld att befolka. Hollywoods science fiction-genre är fylld av berättelse om groteska utomjordingar programmerade med barbariska "konsumera och ödelägg världen du besöker". Detta kan bli sanningen för folkflertalet på vår jord. Morgondagens civilisation i Vattenbärarens tecken antyder, likt zodiaktecknet, att man BÄR vattnet (den låga vegetativa driftssjälen - Reinfeldts "drivkrafter till att arbete") och inte längre lever (som Reinfeldt, en dålig typ av Sol-Kräfta) nedsänkt i Vattnet och helt derangerad i medvetandet.

Zodiaken designades i antiken och man kan misstänka att många ursprungliga idéer som förklarar dess konstruktion alltjämt lever kvar i en eller annan astrologisk tradition, fast kanhända ogenomtänkt rabblad om och om igen utan att någon förstår vad det handlar om.

Mina hobbystudier i klassisk filosofi börjar nå sitt slut och bloggen räknar ner. Landet Sverige är fel plats att skriva om dessa ting eftersom både folk och politiker är helt låsta i den rådande ordningen och tror att deras fäbless för teknokrati i kombination med kapitalistiskt marknadstänkande har tiden för sig. Tekniken kommer att gå vidare men uppenbarligen är det inte Sverige som kommer att tänka om kring "arbetslinjen" och lösa problemet med ett högteknologiskt samhälle som inte längre kräver en hel arbetande befolkning (och därtill heltid för att inte pensionssystemen ska gå helt åt helvete).

Men illustrationen överst visar den oerhört enkla ekvation som inte Sverige klarar av att lösa på ett tillfredsställande sätt. Vattenbäraren representerar mänskligheten på dess högre, frigjorda nivå, där alla själar finns församlade under ett inkluderande koncept och inte det primitivt utstötande sätt som t.ex. marknadskapitalismen har som sitt axiom. Ska mänskligheten överleva som art (och det kommer den att göra) måste den göra upp med kapitalismens lögnaktiga lära om allas krig mot alla och låg och feg protektionism. Det är inbyggt i zodiaken att Vattenbäraren hatar Vatten och tömmer sig på det. 

Den andliga och fria människans hatobjekt syns i 6e sektorn räknat från det primära temat och som zodiaken är organiserad blir det just det PASSIONERADE VATTNET som är alla verkliga människors fiende. Just den ständiga hunger som utmärker Naturen, som enligt Platon "alltid är på väg men aldrig blir till". Kräftans tecken står för den hunger i den låga Vegetativa Själen som marknadskapitalismen tagit som sitt axiom. 

Det är ingen slump att Fredrik "Kräftan-i-11e-idealhuset" Reinfeldt under sina åtta år krossade de sista resterna av det som var en svensk välfärdsmodell (typiskt uttryck för den all-inkluderande Vattenbäraren) och sålde ut till en oändligt profithungrig marknad. Kräftan är ur det här perspektivet vad bloggen i tjugotalet inlägg kallat Hydran och monstrets många huvuden är cancermetastaser som bara ökar i antal när man söker göra sig kvitt det. (Jämför nätcasinona som bara byter namn och växer i antal, och slappa svenska politiker som låter detta monstrum frodas - mest för att Staten också profiterar på svaga själar via Svenska Spel AB och i det läget inte gärna kan moralisera över en västkultur som skapar skit av merparten av invånarna).

Kapitalismen, den lilla sekteristiska Kräftan som bara ser till de egna (den 0,1 procenten superrika) måste dräpas som hjälten Herkules dräpte Kräftan, listigt för att förhindra att de avhuggna huvudena bara förökade sig.

Skulle man istället placera Solen i Kräftan i 1a huset, landar Vattenbäraren i 8e dödshuset och enligt hinduerna ett hus som stinker av gammal dålig karma, av oinfriade löften eller oavslutade affärer. Den människa kan förlora mycket som politiskt sätter Kräftan i första rummet med dess passionerade aptit, närighet och fantasi om "tillväxt" - trots att alla vet att den vegetativa naturen går i cykler, att varje tillväxt övergår i bortvissnande, att för varje vinnare någon annan måste förlora. 

Kräftan i 1a ger oss en bild av ett himmelrike vi förlorat och som nu befinner sig på andra sidan DÖDENS SLÖJA (8e). Den här enkla och diaboliska tvärtombilden förklarar varför Djävulen älskar Sverige över något annat land på jorden och varför svenskarna enligt opinionsundersökningarna faktiskt gillade Reinfeldt så bra, trots allt det onda han gjorde befolkningen på lite sikt. Djävulen sägs göra offren dumma så att de inte längre klarar att tänka i det långa perspektivet - jämfört med vad smartphones redan har gjort med alla folk som naivt anammat det nya och hånler åt det gamla...

Att Olof Palmes Sverige på 1960- och 1970-talen uttryckte Vattenbärarens all-inkluderande princip doldes bakom dödens slöja med Palmemordet (1986) några år efter att marknadsliberalismen sjösatts av mörka krafter och nu tillvuxit i styrka.
Se även horoskopet för 1980-talet (publ. 2012)
Populärmusiken speglade demonin i tiden. Från sitt storsäljande album Like a Virgin (1984) förklarade Madonna att hon var en hora för pengarna och satsade enbart på män som "sparade sina slantar till en regnig dag". I texten spelar Madonna rollen av en kvinnlig parasit - hon är syndafloden som snappar åt sig männens besparingar! 

Jag vet inte om hon valde låten "Vi lever i en materialistisk värld" själv, men hennes Kräft-horoskop vittnar verkligen om den sämsta sidan av den här zodiakprincipen (det är Eld/Vatten-kriget som ger "för mycket"). Att hon sedan höll sig kvar i nöjesbranschen så många årtionden säger något om det ständigt hungriga Vattenelementet i särskilt Kräftan som fruktar Naturens ofrånkomliga urspårning i Skorpionen och dess avslut i upplösningens tecken Fiskarna...

Olof Palme, åter, föddes visserligen en makt- och organisationssträvande Sol-Stenbock, hans makthunger var mer hedervärd än de flestas: Vattenbäraren innehöll en kombination av Lilla och Stora Välgöraren (Venus och Jupiter) i Vattenbäraren i 4e kräftaktiga sektorn, vilket öppnade upp de små trygga hemmaväggarna för tanken om den universella mänsklighetens godhet eller världen som ett gott hem för hela mänskligheten. Det här inläggets "mikrozodiak" med bara två tecken resonerar närmast bokstavligen med frågan om vad som möjliggör "Palme-erans" eller drömmen om ett gott samhälle för alla och vad som kan sätta käppar i hjulet. 

Jag har mer än en gång pekat på hur ofattbar kontrasten är mellan dessa två tecken, babyloniernas "Den Väldige" (Vattenbäraren) och Kräftan, vars koppling till egna hemmet, egna tryggheten etc, visserligen är en legitim drift men samtidigt gör människan så onödigt liten, närmast på nivå med djuren, vilka människosjälen inte har något med att skaffa även om biologer kan fantisera om att apor var våra förfäder. 

Det är sannerligen ingen slump att den som ser och förstår Vattenbärarens väldighet kommer att uppleva Kräftan som den stora visionens dödsfiende. Se bara hur Reinfeldts horoskop med Kräftan som ideal (11) och självtjänandets Jungfru i 1a gör allas lycka till ett fientligt motiv då Jungfruns självcentrering av nödvändighet placerar Vattenbäraren i 6e... Alla (och det blir en hel del) som har någon av dessa kombinationsmöjligheter aktiverade ha en del sökande i sina själar att göra. Oftast ligger tankefelet i problem och upplevelser i tidigare jordeliv, vilket gör det svårare att utrota en sådan mentalitet som t.ex. Reinfeldt uppvisade...

Som den Vattenbärarnation Sverige var, hade landets hittat flera pusselbitar till framtiden, men tappade greppet... Det är Ödet som har sin hand med i spelet när en nation går så käpprätt åt helvete. Gissningsvis hade svenskarna blivit dästa och självbelåtet självgoda, och nu är vi ett land på deken. 

"Den första ska bli den siste" har det sagts, så vår försummelse när det gällde att säkra Folkhemmet (jfr Palmes Venus/Jupiter i 4e huset för Hemmet) innebär att Sverige sist av alla länder kommer att förstå att världen nu rör sig bortom kapitalismen. Det är därför NATO-propagandan hällregnar i svenska medier, svenskarna är helt enkelt för dumma och obildade för att förstå de verkligt stora rörelserna i Kosmos och därmed världen. Vem som helst som läst två, tre böcker om astrologi och funderat över symboliken har bättre förutsättningar att förstå vart vi är på väg...

3 kommentarer:

Susanne sa...

Varsågod, här är artikeln i AB om Gummesson: https://www.textise.net/showText.aspx?strURL=https%253A//www.aftonbladet.se/nyheter/article10196977.ab

Det är tack vare en kommentar här på bloggen som förtjänstfullt tipsade om sajten Textise.net som jag har kunnat göra denna manöver :-) Det var angående att jag inte kunde läsa 'inlåsta' artiklar på nätet som någon tipsade om Textise. Så tack till den okände!

Susanne sa...

Jag ser att det inte funkar att klistra in ovanstående URL. Men gå in på textise.net och klistra in https://www.aftonbladet.se/nyheter/article10196977.ab i rutan "URL or search term" så funkar det.

Seaward sa...

Ja, det ska vara för den enstaka kulturartikeln, då, men tack för påminnelsen. Resursen visar att kriget mellan Ljuset från framtiden (postkapitalismen) och Mörkret (den gamla ordningen) pågår för fullt.
:-)