Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 2 januari 2018

Värdegrund: Oxens tecken


Handen på axeln: JAG ÄGER (som Coop olyckligt brukade säga)


Nej då. Den här bloggen förnekar ingen livsform dess rätt att leva och skörda utifrån givna "ingångsvärden". Världen är det nollsummespel som kallas helvetet och kommer så alltid att förbli sig lik för den som börjat ana att den verkliga människan - evig! - befinner sig utanför den svarta och furiösa tidsström som Djävulen, universums lägsta väsen, paxade för i tidernas begynnelse. 

Den Jesus, vars födelsedag nyss helt försvann i mediernas intresse för PostNord och om den profitdrivna posten skulle hantera svenskarnas psykotiska shoppande i tid till julafton, presenteras speciellt i Johannesevangeliet som en ovanligt antimaterialistisk lärare och vars ord om "denna världens herre" nästan pekar på att han såg Djävulen som den som höll mänskligheten i bojor, även om han möjligen var traditionellt judisk och såg Gud som den ursprungliga Skaparen.

Polskan Izabella Scorupco har, efter en kort och ointressant Hollywood-karriär som utsmyckning, ändå framstått som den trevliga flickan nästgårds, bortsett från ovanlig medfödd skönhet. Intresse- och tankemässigt, vad jag minns från någon lokalradiointervju för många år sedan, var hon en gäspning. Utöver reklaminsatser för någon optiker har jag i princip inte noterat henne en enda gång sedan Bond-filmen Gyllene Ögat (fröet till den framtida optikerreklamen?). Jag har förmodligen inte tittat åt rätt håll för att notera eventuella offentliga milstolpar.

Nu hjälper Aftonsladdret till genom att berätta om hennes tid som singel men att hon hittat... Ja, vem i helvete är det? Det behövs inte mycket justering av bilden ovan för att lyfta fram den bistra sanningen om en svensk folksjäl som genomsyrar svenska medier dag och natt. Den nye mannen i f.d. Bondbrudens liv sysslar med den infrastruktur varmed de Rika och Mäktiga rövar de små och fattiga på pengar via den meningslösa distraktion som kallas "onlinespel". Utifrån det diaboliska grin som inte ens Jim Carrey toppade i The Mask, skulle det lika gärna kunna vara en omskrivning för spel & dobbel-verksamheten på nätet, den som är direkt underordnad Satans lilla underhuggare Mammon (en av de mer patetiska demonerna på den Mörka sidan). 

Men nej, hur skulle man kunna hindra själarnas strömhopp ned i Syndafallet genom moralkakor? Var och en efter sin själs hunger! Mot denna koleriskt stirriga penningtrixare har Scorupco uppenbarligen projicerat sin själs innehåll och hittar den onda jämvikt som hinduisk astrologi så skarpt varnar för! (I hela schemat för planetens verksamma eller effektiva karaktär är det bara Oxen i 1a huset som får sin härskare Venus mot sig! Detta har jag tidigare sökt förstå och kommit fram till att det måste vara kombinationen av Mörkrets kvalitet och Jordelementet som gör måttet rågat. Att venusianskt söka identifikation med denna nivå i tillvaron är att låta Skam gå på torra land...)


Ömsesidig reception mellan ägarna till 12e EXIL- & FÖRLUSTHUSET
och 2a MAT & PENNINGHUSET: Byta land/gå i exil för att övervinna
en djupt rotad fruktan för att hungra eller sakna det materiellt goda?

Scorupcos födelsetimma är okänd men hon har i kraft av en födelse under nymånen i Oxen/Taurus ändå ett högst signifikativt horoskop. Men utifrån såväl en spekulativ mån- som solascendent blir de stora Ljusens härskare Venus (Pengar), som sagt, en verksam illgörare. Både i sinne och handling väljer Scorupco det sämre framför det bättre och denna kortsiktiga materialism kan bara fattas utifrån det totala beckmörker som Oxens symbol representerar. Inte för inte mottog de gamla grekerna sådana traditioner från Österlandet att de naturligen associerade Oxens 2a hus ("pengahuset" i våra dagar) med Hades, Dödsriket!

Denna människa, som jag tycker verkar så trevlig, är med andra ord en ren hora för pengarna - för att använda romerske filosofen Plotinus formuleringar (som tydligt tagit intryck av någon astrologisk tradition). Oxen står för innehav och konsumtion av materiella resurser - för vilket penningen är en symbol - och när man vänder blicken bort från himmelen, menade Plotinus, och stirrade på den sekundära världen och tog den bleka kopian som sitt huvudintresse, då hade själen förlorat sin orientering. 

Ingen kan väl säga om Scorupco i egenskap av ren köttvarelse - ett fagert stilleben - inspirerat andra att tänka på det Goda och det Sköna - och därmed föras närmare Intelligensen - men med det här valet av en man i lag med det sjaskigaste skiktet av den djävulsstyrda Marknaden finns risken att hon alienerar sig ännu mer från sin själ och i nästa liv kanske inte ens når minimikriteriet för en födelse som människa. Men, åter, helhetsbilden har ingen utom den som lever i All-Tid och ser enskildhetens exakta funktion i helheten...

Helt klart är dock att Scorupcos horoskop PERFEKT illustrerar valet av en "penningtekniker". Se bara den samgångna Solen och Månen disponerad från den verksamt onda Venus i det kommunikationstekniskt lagda tecknet Tvillingarna och hur denna karaktärslösa Venus befinner sig i 2a huset - Hades portal - och tydligt på väg ned i de dödas värld eftersom en såväl essentiellt som verksamt ond Mars driver på via "horbocks- och horsyndromet". Man får anta att den nye mannen också har indikationer på en själ destinerad mot helvetet även efter döden, men att Scorupco ännu är en nyligen fallen själ som ännu inte hunnit märkas som ett barn av det diaboliska...

Utifrån både Solens och Månens perspektiv är det å andra sidan bara 2a huset för horaktig hunger efter materiell trygghet som fungerar. Det är sällsamt svaga positioner i övrigt och ska man vara lite allmänt filosofisk kanske det är så här kartorna ser ut när själar som kommer tillbaka från ett liv i krig och nöd. Horoskopet har nästan bara svaga placeringar utifrån de hypotetiska ascendenterna, se 12e förlorarhuset och 6e huset för ofärd, olyckor och fiendskap! Den som dött svältdöden i sitt föregående liv kanske inte kan återfödas under någon annan signatur. Oxen eller den "orala uppfyllelsen" är den värdegrund som av nödvändighet dominerar. Själar kan behöva återfödas många, många gånger innan de upptäckter att det finns värden som är viktigare i livet än bara tänka på den egna magsäcken.


*****

Djävulen/El Diablo: av grekiskans dia ballein,  "att slunga tvärsöver". Från den Ljusa Sidan till den Mörka slungades Lucifer. Från sitt fallna tillstånd ägnar sig Mörkrets furste - denna världens herre - helhjärtat åt att projicera falska värdegrunder i syfte att snärja svaga själar. Allt för att folk ska bekänna färg så att det historiska dramat ska fortsätta rullas upp...

Hur polskfödda Scorupco hamnade i Sverige har jag inte tagit reda på, men att hon hamnade rätt, givet sin sympati med Djävulen, går inte att missa. Sverigehoroskopet har ju den dubbelt onda Mars i Oxen och angripen av satansstjärnan Algol. Tyvärr för det här landet är detta omen beskrivningen av till vad landets håg - folksjälen - står! Scorupcos själ var som klippt och skuren för den absorption i det lilla livet som tycks ha tilltagit i Sverige sedan underklassen organiserade sig och lyckades förhandla till sig några parodiskt små brödsmulor från den Rike Mannen. 

Det enkla svenska folket i 1809 års nationalhoroskop, det har jag sagt flera gånger, ser ut som ett betydligt mer sympatiskt släkte än de egocentriska lågliv som numera väller in i storstädernas gentrifierade kvarter och stadsdelar. Dessa måste vara ytterligt desorienterade själar som intet ont anande positionerar sig i förberedelse för den Stora Reningen där katterna bland hermelinerna kommer att skiljas ut... Karl-Gerhards metafor fungerar utmärkt även som metafor för klassdegradering av annat slag... 

Kanhända var Scorupco svenska på 1800-talet och dog i hunger och nöd. Den svenska Överheten har i alla tider lurat folket, och mer duperade än i dag har de troligen aldrig varit. En lunch med Svenskt Näringsliv och Jimmie Åkesson förråder människan, en ny smartphone från Apple och de aningslösa störtar iväg för att "ha" det senaste...Nu har Scorupco återvänt från ett svenskt skitliv för lite plåster på såren (den som dör hungrig men ärbar får materiell medvind i ett kommande liv). Men av någon anledning tog hon en liten omväg via födelse till en polsk värdfamilj... Själen sägs vara nostalgisk (nyplatonska djuppsykologen James Hillman) så kanske är detta förklaringen till fenomen som Sir Lawrence av Arabien och andra märkliga fall där individer rasande snabbt finner sig till rätta eller utvecklar talanger som inte fanns inom släkten? 

Trots den svenska biologi-satanismen är DNA inte svar på något alls! Genetiken är en lika lydig underhuggare som Mammon under Djävulen och Sveriges enfaldiga somatisering av sin befolkning närmast garanterar att inget nytt stort kommer att komma från detta land. Den olympiska stafettpinnen bärs idag av andra kulturer. Vi hade vårt lilla ögonblick med någon propeller och LM Ericsons telefonväxlar - vi var aldrig mer än praktiker och teknokrater. Såna som Djävulen älskar eftersom han med sådana ledstjärnor automatiskt får kontroll över hela folk!