Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 31 januari 2018

Utrikespolitisk bedömare tagen till heders igen av Miljöpartiet


Valter Mutt (mp)


Miljöpartiet har nu vikt ned sig så totalt under en galet högervriden socialdemokrati att de förmodligen anar att de måste återvända till ställningstaganden som speglar svenska folkets vilja om de ska få vara med leken efter valet 2018. Partimedlemmen Valter Mutt, som fråntogs rollen som utrikespolitisk talesperson pga sin kritik mot att förslava Sverige under USA via värdlandsavtalet där NATO om så är kan parkera kärnvapen i vårt land, återinrättas nu i samma funktion (Expr). För Mutt överensstämmer ju med hur svenska folket tänker (utom Överheten och Krigsprofitörerna): vi behöver inte avhända oss vår självständighet, vi vet att russofobin i högermedierna är planterad av dem med ekonomiska intressen i vapenskrammelindustrin...

En blick på Mutt avslöjar en verkligt besvärlig person eftersom kombinationen av den ofta klaniska eller nationalistiska Kräftan och balansakten Vågen ofta ger en skyggande eller torgskräcksartad natur. Protektionistiska Kräftan vill ha en säker komfortzon (hemmets väggar och tak) och Vågen är alltid för en rimlig mellanmänsklig balans. Men tillsammans tippar tecknen över och kan bli överkänslighet för andras upplevda övertramp i den egna komfortzonen. Mutt upplever uppenbarligen värdlandsavtalet som ett sådant. 

Lyckligtvis motverkas den irrationella och känslostyrda sidan av att Kräftans härskare Månen är ytterst stabil och idealistiskt motiverad från jämviktsförespråkaren Vågen. Jag gissar att Mutt alltjämt förordar den gamla hederliga svenska neutralitetspolitiken trots att Ondskans män i Sverige redan ramponerat den...

"Utstötning" via Vatten/Luft men "rationalism" via Luft/Jord

Kartan, här med det spejande och kognitiva solögat som förstahushållare, ser samtidigt ut som den generiska illustrationen av just en utrikespolitisk observatör. De grå pilarna visar hur den extremt känsliga jämvikten (Venus) i Kräftans mjuka och sårbara inre äger den mentala Vågen som detta år rymmer en idealistisk och fin position för gränsdragaren Saturnus - en ganska perfekt placering för en som ska avväga jag & du-relationer eller Kräftans inrikes förhållande till "den andre" (Vågen är partnertecknet). 

Den "upphöjda" Saturnus i Vågen står i sin tur i kontakt med just 7e partnerhuset och sitt eget realpolitiska Jordtecken Stenbocken, ett tecken som alltid tänker i termer av makt eller relativ position i denna värld. Här ligger nu psykets Måne och tillika emblem för det egna hemmet (inrikes säkerhet) och det ger en grå pil som pekar tillbaka till Kräftan där vi började. Tillsammans skapas här en berättelse i berättelsen som tydligt går att utläsa som just solär observatör av icke artegna allianser. Något i Valter Mutts inre går i spinn när han ser USA:s militärstövlar trampa genom vårt land. Och vem skulle inte göra det?

Man ska vara fullständigt skjuten i sank i skallen att inte kunna tänka framåt och redan idag fundera på hur Sverige kan avveckla sin vapenindustri...

Löfven varnade 2016 för "krafter som vill införa den amerikanska drömmen i Sverige". Är den här människan bara en tränad papegoja? Hur falsk och regisserad är egentligen dagens socialdemokrati? Alla vet att den falska "amerikanska drömmen" redan planterats i Sverige och det i princip sedan outbildade, panka och halvsvältande skaror en gång for till USA för ett bättre liv. De slutade som inavlade och insnöade kufar i Minnesota.

Ska man skratta eller gråta åt Peter Stormares skildring av en korkad svensk i filmen Fargo? Var det bara dollars som gällde när han hoppade på den rollen? Jag har tidigare nämnt en annan film som också driver med svenskkolonin i Minnesota, men till sist finner dem vänliga i all deras världsfrånvända naivitet, Renée Zellweger-rullen New in Town. (Hon HAR visst svenskt påbrå enligt IMDB.com).
 

Inga kommentarer: