Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 16 januari 2018

Tidningen ETC ett ljus i det rovkapitalistiska mörkret



Om bloggaren någonsin hittar ett nytt jobb i detta åldersdiskrimeringens och infantilitetsbejakelsens Sverige, kommer att jag stötta tidningen ETC med min slant. Detta för dess initierade och bra artiklar och trots att tidningen verkar ha snurrat till det om sin fyraårsdag.

Diffust sägs den ha infallit helgen den 13-14 januari medan en utomstående betraktare gratulerade tidningen till dess första nummer på utgivningsdagen måndagen den 15 januari 2014. Jag väljer här det senare datumet även om söndag eller måndag inte gör någon större skillnad för ett mer allmänt solhoroskop. Utifrån chefredaktörens tydliga uttalande, "ETC är aktivism", är det nämligen inte svårt att välja Solen som markör för 1a huset. Tidningen re-agerar inte lunärt på tillvaron utan agerar ideologiskt i den.

Horoskopet kan vara det mest positiva och genuint framtidssäkrade som den här bloggen någonsin ritat upp! I termer av de tre kvaliteterna är vi så långt från politikernas demoni och okunskap i Mörkrets kvalitet man kan komma. Visst drivs tidningen av en Sol i Passionens våld och därtill lidelsen för makt och att sätta dagordningen (Stenbocken), men se på horoskopet som helhet! Det är så medvetet (Ljusets kvalitet) att man nästan blir bländad! Det är Solen och impulsiva triggern Mars i Jord som börjar i frågan om miljön och därefter utvecklar resonemangen som alla pekar mot att kapitalismen är den mest mordiska och usla ideologi som människan någonsin skapat. Folkflertalet vågar inte se och förstå eftersom den dagliga utkomsten är helt beroende av den demoni som f.n. styr vår värld. 

Få medborgare har resurser att gå i livslång exil och helt enkelt jobbvägra när arbetsgivarens mål är låga och otäcka. Detta rekommenderade annars den gamla kinesiska visheten adeln, då en låg och galen kejsaren tagit makten. Man gjorde helt enkelt samma som Jesus senare rekommenderade, att inte gå i clinch med mörkret, och drog sig helt enkelt undan för en kortare eller längre period av sitt liv och låter vansinnet gå under i sitt eget mörker... (Jfr med hur kapabelt folk hoppat av Trumps administration på löpande band.)

Om det här låter själviskt, ska man minnas att kineserna var mer intelligenta än västerlänningarna även för 3000 år sedan och hade många infallsvinklar på tillvaron. I vissa lägen betraktades blodig revolution som en helt legitim, ja t.o.m. önskvärd reaktion inom ett samhälle som slutat fungera. Idag stämplas markeringar mot den västerländska kapitalismen naturligtvis som "terrorism", men systemets sammanbrott kommer att ses i allt fler uppror av olika slag vilka staten - alltid på Kapitalets sida och i kamp mot medborgarna - kommer att betrakta som terror av olika intensitet. 

Se bara den svenska försvarsministern, paranoid redan i detta skede av lågintensivt svenskt motstånd mot att Sverige ska husera amerikanerna och deras massförstörelsevapen. Hela den svenska vapenlobbyn formligen hungrar efter nästa storkrig och det är troligen det västerlänningarna kommer att få eftersom så få uppvisar den ljusstyrka och den medvetenhet som horoskopet för tidningens sjösättning anger.

Rent tekniskt ligger visserligen flera ljusa placeringar i "onda" hus, men i det här sammanhanget är det uppenbart att problemplaceringarna representerar det tidningen aktivt kämpar mot. För ur solascendentens perspektiv räcker det med att notera Saturnus som kartans atma karaka (själsindikatorn för vad tidningen i djupet av sitt väsen vill uppnå) och inse att det inte blir bättre med en passionerad Sol i Stenbocken i kombination med Stenbockshärskaren Saturnus i sitt upphöjda läge i den gudomliga Rättvisans tecken och därtill i 10e makthuset. 

För Stenbocken i 1a huset är Venus en alltigenom god planet, så trots dess klena placering i exilens eller förlustens 12e hus fungerar dess nödrop därifrån utmärkt då den disponerar Saturnus som tar upp kampen från det betydligt mäktigare 10e huset. Och denna atma karaka samkör som sagt med Solen, tidningens intentionalitet eller aktivism! Ett intressant horoskop, minst sagt.

Detta är en GOD agendasättare till skillnad från det rävgift DN lät sprida via en chef på Handelshögskolan (se min kommentar i närmast föregående inlägg). Att Stenbocken representerar "den enda vägen" innebär dock att den pluralistiska kombinationen av Måne och Jupiter blir ett problem och till och med en fiende i horoskopet. I andra sammanhang har jag sagt att just den motsättningen mellan en individs agerande (Sol) och reflektion (Måne) kan göra honom/henne till sin egen fiende. 

Men återigen kan man hämta ledning ur vd:ns ord. ETC handlar om AKTIVISM och inte om värderelativistiskt pladder av just den typ han kritiserade SvD:s Lifvendahl så hår för i länken här ovan. Tvillingarna är som sådan en icke-förpliktad princip och det är härligt att läsa hur man inte hymlar om att tidningsformatet (merkuriala Tvillingarna) bara är ett medium för en högre agenda en rörelse inom samhället som strävar mot den kritiska massa när dess Bild, Vågen som nolltillväxtens ledande princip, slår igenom hos allmänheten. Många slösaktiga svenskar skulle känna skuld och kanske en maning att fördjupa sina värderingar om de upptäckte vad Dagens ETC berättar om dem.

Bloggaren har också Tvillingarna som en viktig ingrediens i sitt  horoskop, men det är närmast orimligt svårt - och banalt! - att bara leka "rapportör", som ju är Merkurius essentiella funktion. Så länge man lever i denna världen utsätts man för kampen mellan Gott och Ont, Sattvas och Tamas kvaliteter, och måste agera för något. Som Nobelpristagaren i litteratur sjöng i sin Serve Somebody

Sannerligen att du måste tjäna någon
Det kan vara Djävulen eller det kan vara Gud
Men någon måste du tjäna.
 

Västerlandets portalfigur när det gäller intelligent tänkande var Platon. Via den "dialektik" han tillskrev sin litterära figur Sokrates kunde människan själv lära sig bena ut komplexa frågor och finna deras rot. Och i grund och botten finns bara Bob Dylans alternativ: antingen är satanist eller också tillhör man "the good guys". Kapitalismen kan härledas till Mörket/Satan och det gör att i vår tid Ljusets förtrupper är numerärt små. Men jag är så glad att ETC lyckats fylla fyra. Kanske finns en liten strimma hopp för Sverige ändå, trots den här bloggens nattsvarta prognos om Sveriges annalkande Jupiter-cykel då vi ska se den Onde Rike Mannens bubblor spricka på löpande band och stor förvirring spridas i Sverige...


PS. Färgsättningen av Tvillingarnas tecken råkade bli omvänd. Tecknet ska vara gult, sattviskt, med ett inflöde av orange passion till följd av härskaren Merkurius i lidelsefulla Stenbocken. 


Tillägg 180117

Se även en belysande gästspaning om ETC:s motpol, Sverigedemokraternas Samtiden.

3 kommentarer:

Susanne sa...

Av det här blev jag inspirerad till att söka 'födelsedatum' för ETC:s motpol - SD:s webbtidning Samtiden. Det visade sig att den startade samma år, men i maj. Av denna artikel - https://www.dagensmedia.se/medier/tidskrifter/tt-i-konflikt-med-sd-efter-bara-tva-timmars-samarbete-6101120#conversion-751415718 - kan man sluta sig till att debuten skedde 28/5, men det blev tydligen fiasko direkt, då TT satte sig på tvären och avslutade samarbetet redan efter två timmar. Om man godtar 28/5 som födelsedag och tittar på aspekterna så vad ser man, om inte förutom en soloxe dessutom en måne konjunkt Algol. Som tydligen började jävlas med utgivarna direkt... det framgår också att man hade svårt att rekrytera journalister och få ihop en redaktion. Det kanske inte är annat att vänta när disponenten Venus till råga på allt ligger en grad från Ketu. Men merkurius ligger fint med Jupiter i tvillingarna... Förutom Jupiter ligger Mars och Saturnus i samma tecken som i ETC-horoskopet.

Om man använder solascendent ligger både Venus/Ketu och Saturnus/Rahu i dåliga hus. Men mars i 5:e. Om man däremot går till det stigande tecknet vid midnatt blir det Skytten. Sol/Måne i 6:e, ja nog kan man säga att tidningen var sin egen värsta fiende, med tanke på TT-debaclet. Men välgöraren mars hamnar i 10:e.

Om man gör samma med ETC:s horoskop hamnar förresten onda mars i 1:a och onda månen och Jupiter i 10:e...

Susanne sa...

PS: Förutom att ligga invid Ketu angrips ju också venus av sin disponent mars, upptäckte jag nu.

Seaward sa...

Den här extraspaningen tror jag bestämt ska få pryda bloggen som ett eget inlägg. Jag redigerar milt och ritar en karta till din beskrivning. Ett verkligt träffsäker motbild till ETC. Stort tack!