Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 7 januari 2018

Sociala mobbarsyndromet trots inaktiv Skorpion


Finns ett samband med sociopatiska åsikter
och ett "ondskefullt" utseende? Den sen-
antika nyplatonismen tog detta för ett axiom.
Efter 1900-talets rasbiologi och nazismen
har västerlänningen skyggat från blotta
tanken på att själen existerar och präglar
våra kulissväggar...


SvD skriver om att Frankrike upprörs av att en av landets otaliga skamliga rasister, läkaren och författaren Louis-Ferdinand Céline, ska föräras en nyutgivning i bokform

Eftersom bloggen fortfarande lågintensivt noterar horoskop som kan sorteras under taggarna rasism eller rasbiologi, blev det här en ny och värdefull bekantskap just därför att födelseklockslag finns. Franska Astrotheme missar sällan en av sina egna berömd- eller ökändheter!



Att jämviktens princip Vågen inte är något automatiskt skydd mot kantring eller extremism har redan Adolf Hitlers Vågascendent visat. Här är en till och den här gången är det ascendenthärskarens opposition från egocentriska och "ariska" Väduren (latin: Aries) som ger en del i pusslet till läkarens mentala störning.

Men huvudspåret är som synes den primitiva och fysikaliska Oxen instängd i 8e korruptions- och dödshuset och under attack från hans eget ettriga sinnelag i den kategoriserande Vattenbäraren, ett tecken som har allt i världen med sociala grupperingar att göra. 

Kartan är tacksam eftersom den visar hur avgörande tolkningsnycklar går förlorade när man saknar födelseklockslaget. Det förutan hade jag kanske diskuterat Mars-Vattenbärarens attack mot stelliet i Oxen i termer av Luft/Jord-komplexet som jag kallat "torr rationalism". Men eftersom tidpunkten också ger de verkliga husen, och dessa korrelerar med zodiaktecknen, ser vi här att Oxen uppgår i det skorpioniska 8e huset för dåliga attityder (en allmän skräphög av unkenhet från tidigare liv enligt den hinduiska astrologin).

Genom att hålla båda tolkningsdimensionerna i huvudet samtidigt, tecknen och husen, ser vi därför det sociala mobbarsyndromet ta form (Vattenbärare/Skorpion), och att detta lätt kan låna sig till rasism (i detta fall antisemitism) är inte svårt att förstå. 

I vissa fall indikerar den "sociala utstötningen" offren, men jag tycker mig ha märkt att de som bär detta stigma i sin tur väljer ut grupper att hacka på. Den all-inkluderande Vattenbäraren ("Den Väldige" - akkadiska GU i senbabylonisk stavning) är den första att gå sönder när särintresset och synden (Skorpionen) blandar sig i inrättningen!

Att människan förutom att förgifta världen med sina sjuka åsikter också var läkare är rätt logiskt. Den som sjunkit ner till den somatiska nivån och dessutom har Solen i ett Jordtecken så här illa placerat, är paradoxalt nog den som ligger närmast till att vilja röja upp soptippen (8e) och åtgärda fysiologiskt förfall. Det är först när det grupptänkande Lufttecknet blandar sig i, som sjuka tankar om rashygien uppstår och att vissa folk skulle stå lägre än andra. Evolutionstanken är ett besynnerligt vansinne som de flesta kulturer kunnat hantera men i Väst slog det fullständigt slint och ingenstans värre än i Frankrike, där den numera borttynande sekularismen föddes.

Visserligen har Christer Sturmark efter tio svåra år lämnat ordförandeposten till en av den sekularismens dåraktigaste och mest korrumperade sekter, Humanisterna - utan den ursprungliga Humanisternas gudstro! - men hans karta kan plockas fram en sista gång som illustration på Vattenbäraren och dess tendens att skapa mentala kategorier eller ideologiska system och hur den Kosmiska Vattenbäraren (människosläktets Urfader) genast "går sönder" när låga krafter börjar tafsa på den ursprungliga "konceptionernas Konception". 

Sturmarks form av liberalism lämnade tydliga spår efter sig under alla hans år som opinionsbildare, han var inget mer än en sketen islamofob, en ynklig efterföljare i Célines anti-SHEM-itiska fotspår. Med tanke på hur ofta Vattnets instinkt och låga begärsnatur hamnar i konflikt med rationalitetens Luft är det inte så konstigt att mänskligheten uppvisar så mycket flummigt och onyktert tänkande som likväl söker presentera sig som rationalitet.



"Humanistens" karta, här som naturlig zodiak, visar hur det snäva perspektivets Kräfta (Hemmet, den lokala myllan) är närmast hysteriskt på hugget mot alla former av ideologi (Saturnus i positivt hemmaläge i all-inkluderande Vattenbäraren) som försöker lyfta upp den fallna biologiska Vatten-skapelsen till de himmelska höjder när man intellektuellt förstår vari alla tings grundläggande enhet består. Horoskopet beskriver sannerligen en "Guds fiende" och man får gratulera Sturmark till att han så precis hittade sin livsuppgift. Även dem Himmelriket förkastat (i samma ögonblick själen förkastar sitt hem) kommer till god användning i det lägre dramat, det mellan Ljuset och Mörkret.

Sturmarks "utstötning" är mellan Vattenbäraren och Kräftan, en mildare form än Vattenbäraren och Skorpionen, men den är svår att missa när man väl lärt sig hur att använda dessa nästan förskoleenkla regler som antikens astrologer satte samman för den dag då mänskligheten blivit så fördummad att Berättelsen om vilka vi är och varifrån vi kommer måste berättas på enklast möjliga vis.

Inga kommentarer: