Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 22 januari 2018

Peter Hjörne den oansvarige fanatikern


Skattebetalarna fick skjuta till 300 miljoner när Stampen som äger Göteborgs-Posten med Peter Hjörne i ledningen spekulerade bort pengar. Sedan utkvitterar Hjörne generöst 10 miljoner åt sig själv i utdelning men vägrar betala ut avgångsvederlag till tidningens trotjänare (ETC). Mediedjävlarna Bonniers och Schibsted tar hans parti och vädrar morgonluft. Låt de rika bli rikare i Sverige, och de fattiga allt mer rättslösa och utsatta. De Onda Rika i Sverige vill verkligen ha inbördeskrig, de är så felkopplade i huvudet att de inte alls ser vart världen är på väg...

Peter Hjörne föddes gynnsamt till ledare för flumliberala Göteborgs-Posten som redan med pappan Lars Hjörne var en angelägenhet för släkten Hjörne.. Alla det här dygnet kom inte till livet under samma privilegierade omständigheter och man måste återigen fråga sig varför horoskopet för själva dygnet stämmer så bra för de rika och berömda? Är alla andra barn som föddes detta dygn bara "utfyllnadssjälar", fluff som ska kastas in i produktionen för att göda dessa onda glidare på toppen?
Det är speciellt intressant med sonen till en mediemagnat att notera hur soltecknet i ledarskapets Lejon sammanfaller med att publicistplaneten Merkurius står på rät linje med kungavärdighetens stjärna Regulus! Ominat stämmer klockrent på Peter Hjörne men säkerligen knappast på värst många andra födda det här dygnet...

För oansvarig spekulation som bara bränner pengar kan man dels se det genomruttna 2a ekonomihuset som rymmer två planeter som båda är "verksamma illgörare" för Lejonet-i-första, pengarnas Venus och kontroll- och ansvarsplaneten Saturnus. Spekulativa och "stora och lätta pengars" Jupiter är visserligen en välgörare för Lejonet-i-första, men i samma tecken som barndomshemmets Måne är det uppenbarligen faderns framgångar som sonen här blir delaktig i... Att han är ett bedrövligt barn anas av att Mars i Skorpionen betecknar en blind hunger - den Vegetativa Själen - som inte har intelligens att veta när nog är nog. Detta hungriga mörker fyller Månen/Jupiter i entreprenöriella debutanten Väduren och garanterar att nysatsningar i girighetens tecken kommer att fallera i mörker och desperation. En kunnig rekryterare skulle aldrig anställa Peter Hjörne om uppdraget var att expandera en verksamhet. 

Expansiva (och normalt lyckosamma) Jupiter undermineras här av Mars i dödens tecken, trots att också Mars sägs vara en vän och stödjare till SolLejonet i första. Man måste förstå att Lejonet och Skorpionen är bittra fiender för att förstå varför just den här kombinationen är dubiös. Lejonets vilja att showa och visa upp sig kontrasterar bjärt mot Skorpionens fanatiska vilja att överleva och de två impulserna bildar en knut och en låsning som inte gynnar någon. Det är naturligtvis den onda och själviska Skorpionen som tvärar och skriker som ett barn när Peter Hjörnes trotjänare förväntar sig få ut sina avgångsvederlag efter årtionden av idogt arbete på tidningen.

För en riktigt dålig, snål och självisk arbetsgivare kan man också se auktoritetsplaneten Saturnus i 2a huset för "min ekonomi" och minnas att Venus, pengarnas planet, är "fallen" i egocentriska Jungfrun och för Lejonet-i-första en verksam illgörare, precis som arbetsgivaren Saturnus. Peter Hjörnes Lejonstorhet naggas svårt i kanten av denna ynkliga själviskhet när det kommer till pengar och kartan kan med rätta kallas en "hora för pengarna", vilket Venus är när den helt vänder sig mot andesjälens olika astrologiska signaturer (främst Solen). Om horoskopets atma karaka (själens åtrå) finns inte mycket att säga. Ingen är så långt framskriden som "stor förmögenhets" Jupiter i 28e graden av sitt tecken. Hjörne återföddes med en själslig hunger efter "mer, mer, mer" - som ett barn (Väduren). Detta omina harmonierar med soltecknet och först i hans agerande här i världen insåg man att han bara var här för att berika sig på andras bekostnad. 

Den exakta födelsetiden vore intressant i det här fallet eftersom den profil han satt i verkligheten inte alls är lika smickrande som ett SolLejon med aktiverad Regulus. Nu har vi visserligen sett Mars i Skorpionen - den sjukliga avundens symbol - som en möjlighet att förklara varför kartan faller kort om förväntningarna på ett konungsligt Lejon, liksom det sura 2a ekonomihuset.

Jag har ett anonymt fall av SolLejon med Mars i Skorpionen. I detta lustiga fall förmådde mannen inte lägga band på sin sexualdrift utan satte fler barn till världen med sin hustru än de kunde finansiera. Resultatet var ett liv i fattigdom och ändå skuldsatta eftersom paret var ett oansvarigt upplevelsehungrande par som reste utomlands i tid och otid fast som fattiga backpacker som försökte göra så mycket som möjligt gratis (Eld = vision, hunger att röra sig vida och "se", "uppleva".)

Med rätta har också Eldelementet ett destruktivt och konsumerande moment, även om den antika astrologin ser Eld som den gudomliga och livgivande principen. Men det är "där ovan", innan de mer otyglade eldtyperna börjar bränna resurser "här nedan"...

Man kan notera att "sensationalismen" (Eld/Vatten-kriget) är uttalat i Hjörnes 9e samvets- och utforskningshus. Vädurens barnsliga expansionslusta och så Skorpionens panikbroms och omedgörliga trots när det inte går bra, ser verkligen ut som Stampens vettlösa försök att växa... Att horoskopets viktigt placerade Merkurius är en verksam illgörare för Lejonet och att kartan helt saknar placeringar i Luft, är andra varningstecken för en gränslös fanatiker som visserligen har stark ledarskapsinstinkt men troligen inte omdömesförmågan att betros med mer än pappas veckopeng, om ens det.

2 kommentarer:

 1. Angående att horoskop för rika och berömda människor 'stämmer så bra': Jag tror att det stämmer för vanliga människor också, fast det visar sig på andra sätt.

  I vilket fall så känner jag en journalist (numera pensionerad) som är född 3 dagar före Hjörne. Inte samma måntecken alltså, men i övrigt samma. Han är född i en helt modest familj utan traditioner av vare sig studier eller journalistik. Men han blev alltså journalist på en av Sveriges större lokaltidningar, där han gjorde karriär och blev chef. Inte högsta hönset, men nån form av chefsbefattning, minns inte vad titeln var. Den karriären passar ju onekligen bra med Merkurius nära Regulus.

  Där har du ett exempel på en okänd människa, född inte samma dag som Hjörne men nästan. Båda inom journalistik och båda varit chefer, fast på olika nivåer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har förstås rätt i att symboliken på _något_ sätt tränger igenom i var mans liv. Det kan t.o.m. vara så enkelt att någon på sin tid nogsamt samlade och arrangerade foton eller urklipp i pärmar och var sin egen privata "publisher"!

   Idag fyller t.ex. Instagram samma funktion för dem med åtminstone någon liten vilja att "rapportera" om livet, även om det tenderar att stanna vid foton på den prydliga framställda frukosten.

   Merkurius finns kort sagt i alla människors horoskop, men möjligen "hettar det till" under 1-2 veckor när den passerar Regulus förutom, naturligtvis, i alla de fall där den ställer sig prominent (i ett horoskophörn - utifrån känd födelsetid).

   Ett bakvänt exempel på det senare är fallet med en specialpedagog med Merkurius i öster men hämmad av den tröga och disciplinära Saturnus som verkar på den i 270-grader från 4e/Hemmet. Uppvuxen i ett hem där fadern verkades som en repressiv hård natur och med en arrangerande och systematisk (Saturnus) bibliotekarie till mor, utvecklade barnet en extremt rigid typ av intellektualitet (Merkurius) och växlade senare i livet in på pedagogik för en vanartig ungdom som i princip bara behövde en förbjudande eller normativ broms - exakt Saturnus som hämmare av Merkurius.

   Det här fallet visar en prominent Merkurius som snarast en anti-publisher! Människan är privat ytterst ordfattig, ja nästan snål i själen på den punkten. De ord som nu yttras är omväxlande skarpa och välformulerande och delvis bakslugt, saturniskt taktiska - vinklade partsinlagor eftersom Saturnus i hörnhus alltid ger en tydlig maktmedvetenhet. Särskilt i 4e tenderar Saturnus att ha tilldelats underdog-rollen. Det uppstår maktspel inom hemmets fyra väggar (vilket sannerligen gällde i detta fall, ska inte gå in på detaljer här).

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.