Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 22 januari 2018

Oxfams uppmaning till västvärldens rika tar inte på svenskarna


Sverigehoroskopet med dess tajta koppling mellan
ledare och utlandet (5-till-9 och 9-till-5) men också
den utslagna menigheten och därmed en fartblind
och närmast oförbätterligt vinstlysten elit.
Denna elit söker dessutom den utslagna menigheten
emulera genom ständigt okynnesresande med flyg...

Statistiken i DN över De Fattiga och De Rika är lika olustig för 2017 (om inte värre) som under de senaste åren. Den rikaste procenten har lagt beslag på lika mycket som mänsklighetens fattigaste hälft tillsammans kan skryta över. Bara förre årets roffande från västvärldens skumrask hade kunnat utrota den extrema fattigdomen över hela världen SJU GÅNGER OM. Men skumrasket kommer inte att göra något eftersom de tror sig veta att de kontrollerar polis och militär i sina länder. Det blir något annat som tar kål på jobb- och konsumtionscivilisationen som vi känner den...

Men ingen känner framtiden och spetsfundiga spekulationer över tillvarons natur menar t.o.m. att den ännu inte är skriven. En massa framtider ligger som potentialer i ett överordnat tillstånd, redo att slå igenom i Tid och Rum (jfr. kvantfysikens överordnade tillstånd). Mänskligheten kan åkalla de mest hiskliga demoner att komma hit och realisera skräckfilmernas värsta Armageddon.

Sveriges Jupiter-cykel, oktober 2020 t.o.m. oktober 2036, kan betraktas på två sätt. Gemensamt för båda är att den Stora Välgöraren visserligen är sin natur trogen och skapar svenskt välstånd. Det femte ledarskapshuset visar dock att välståndet tenderar att hamna hos en liten privilegierad grupp och inte hos alla svenskar. Vattenbärarens tecken brukar beteckna det globala perspektivet men i nationalhoroskopet representerar den bara ett av Sveriges samhällsskikt, de som har det bäst förspänt. Solen och Jupiter tillsammans beskriver således att Sveriges ledare förbryter sig precis lika svårt mot sitt eget folk som någonsin USA eller vilken bananrepublik som helst. Kanske dags för politikerna att sluta använda ordet "demokrati"?

Eftersom Jupiter är en verksam illgörare för landets Vågascendent (som söker jämlika förhållanden, vågskålarnas balans) borde svenskarna hata överklassen långt mer än de gör för att de fått så lite för allt sitt slit t.o.m. under "de goda åren" då socialdemokraterna byggde välfärdssamhället. Nu, när allt under högerkrafterna tas ifrån dem, kan den svartaste bilden för Jupiters cykel liknas vid rena rama inbördeskriget där riktad aggression mot den Onde Rike mannens symboler i samhället ur fågelperspektivet ter sig som ett Sverige där folk glatt firar med ideliga fyrverkerier. I själva verket är det landet som imploderar till följd av att vi bisarrt nog importerat en underklass som inte fått del av något och som nu kommer att öppna våra ögon för den svenska Orättfärdigheten, den vi i självlögn helt missat.

En ond eller dålig Jupiter indikerar inte rikedom och välstånd utan spruckna ansatser till sådan, inte sällan till följd av huvudlöst och okunnigt chanstagande (se återigen stockholmsmoderaternas fullständigt sinnessjuka chanstagning med Nya Karolinska). Under hela sexton år kan därför ballongerna och bubblorna spricka i ändlösa rader och i princip ALLT vad Sverige hade av godhet och välfärd brytas ned. Detta för att den Rike Onde Mannen kommer att sätta in HÅRD REPRESSION mot folket och landet fr.o.m. 2020 (kanske i anslutning till ett inledande "terrordåd" som heter duga). Den debile statsminstern Löfven har redan flip-floppat i frågan om man ska använda militär mot civilbefolkningen i utsatta områden... Skriv under att godhetens Jupiter kommer att vara ett minne blott några år in i den stundande Jupiter-cykeln.

Men i händelse historien ännu inte är skriven, i händelse av ett mirakulöst kollektivt uppvaknande den 99%-iga basen av Sverige samfällt säger nej till sina Överherrar, då skulle istället Oxfams uppmaningar till De Rika i DN-artikeln kunna ta skruva. De sprickande jupiteriska bubblorna kommer då att bestå av idel nedläggningar av klipparmentaliteten över hela landet, en allmän svensk tillnyktring där alla underklassiga som ägnat sig åt "bostadskarriär" under senare år, skamset kommer att se vilken falsk dröm de lullades in i under den genomonda marknadsliberalismens kulmination. 

I ett "bästa-scenario" kommer därför Sverige att ha stuckit hål på tillräckligt många varbölder när sedan den barska Saturnus cykel (2036-2055) rullar igång. Saturnus mellannamn är "AUSTERITY" men om den idag Onde Rike Mannen besinnar sin livsfilosofi kommer Sverige om en knapp generation att börja uppskatta devisen "less is more". Svenskarna kommer sluta att shoppa bort sin ångest över ett meningslöst liv, intrasslade i ansvarslös produktion som hålls i gång för att göda toppskiktet. 

I ett "värsta-scenario" kommer däremot Överheten att ha ägnat Jupiter-cykeln åt att släcka bränder och utöka kontrollen över medborgarna så att när den verkliga Bödeln Saturnus anträder på den svenska scenen, då symboliseras inte längre svenskar som trycker ner andra svenskar för att stävja den sociala oron. Nej, den Saturnus som gör sig förmärkt i den svenska verkligheten kommer att vara Överdomaren som släpper loss helveteshundarna som vi oklokt bjöd in i formen av NATO/USA. Saturnus cykel kan markera att Sverige dras in i krig, precis som vapenindustrin hela tiden ville. Kanondirektörerna har naturligtvis förflyttat sig långt bortom den europeiska krigsskådeplatsen och sitter väl och groggar på någon paradisö (skatteparadis) runt vilken havsnivån stigit betänkligt på kort tid...

Men Fader Tid (Saturnus/Kronos) är dock en av de få goda krafterna i Sveriges horoskop, och dess ömsesidiga reception med intellektuella Merkurius bygger en stark bro mellan 5e och 9e huset, mellan ledarskaps- och kreativitetssektorn och utlandssektorn. Det här stämmer perfekt med det ständiga ylandet i svenska medier från näringslivet att de behöver importera mer duglig arbetskraft istället för det inhemska och mediokra pack de redan sugit skiten ur då tiderna och jobben var skäligen enkla. Samma "reception" representerar också motsatt färdriktning och den ständiga propagandan om att Sverige behöver exportmöjligheter hur oetiska och solkiga av mutor dessa än är. 

Hur kan en så god ömsesidig reception bli så rutten i uttrycket? Svaret är, som vanligt: handelsmannen Merkurius står belägrad mellan den verksamt onda Solen och den verksamt onda Jupiter. Den Rike Onde Mannen - landets elit är Sveriges verkliga problem. 

Därför tror jag inte så värst mycket på Oxfams uppmaning. I Sverige kommer den definitivt inte att hörsammas av ledarna. De är alltför högt upp i det blå, fångar i sina egna mytologier (se kartans övermått av Luft och brist på en fungerande reflektion på månsidan). Lyssna t.ex. till finansminister Margareta Andersson när hon berömmer sig och sin regering för att det blomstrar för Sverige. Men det Oxfams språkrör säger gäller även Anderssons betraktelse: "Att antalet miljardärer ökar bör inte ses som ett tecken på en blomstrande ekonomi, utan snarare som ett symtom på ett fallerande ekonomiskt system."

Ett hett tips är därför att Sverige med sin Saturnus-cykel faktiskt som den Vattenbärarnation den är visar vägen på tidpunkten för kapitalismens kollaps. I Vattenbärarens tidsålder kommer mänskligheten att stå i fokus och vinstmotivet träda tillbaka eller helt lämna mänsklighetens dagordning. Man kommer inte längre att producera för någon annans välmående utan hela släktet åt sig självt, gemensamt. Så Marx kommunism kom till sist. Det tog bara så mycket längre än han kunnat föreställa sig. Först var västerlänningen tvungen att trassla in sig i ett Tredje världskrig - "tredje gången gillt". När Liemannen (Saturnus) gjort sitt, då och då först kommer den nya tidsåldern i Människans tecken.

(Även om nationalhoroskopen har begränsad giltighet bottnar de alla i samma doktrin om planetära perioder eller dasas (uttalas dasha/-s). Bloggen har tidigare noterat ett samband mellan Sveriges och USA:s cykler. Skulle ett antal länder med t.ex. en uttryckligt dålig Jupiter samtidigt genomgå en jupiterisk fas, då blir slutledningen en globalt svajig period med många löften om välstånd som går om intet...)


PS. Sverigehoroskopet har onekligen goda kvaliteter också. Venus, Merkurius och Saturnus ska inte viftas bort. Det är bara Merkurius belägring av Solen/Jupiter som gör att en Elit sätter en ond agenda, kunde dessa två elimineras från kartan skulle äntligen arbetet på att väcka vårt söndriga kollektiva sinnelag (Månen) kunna vidta. Men då måste propagandamakarna, medier och reklammän först elimineras... I isolation är Vågascendenten med Venus i Stenbocken en alldeles utmärkt kombination och en god föresats om jämlikhet och dygdig sparsamhet...