Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 8 januari 2018

Men så välj bedragaren då, svensk, men kom inte och ångra dig sen
Att Sverige efter den helt profil- och ryggradslöse Löfven nu är på väg att svänga över till nästa bedragare, föranleder inläggets rubrik. Det är dessutom obegripligt hur dåligt omdöme den senaste moderatledaren måste ha som okejar den chockerande bild på sig själv poserande i hemmets läsfåtölj som Aftonbladet publicerar. 

Mannen ser ut exakt som kritiken mot honom lytt: improduktiv och därför måhända förslappad och handlingssvag (och enligt texten dessutom sen till intervjun pga. privata bestyr). Se bara de döda bihangen till händer på fotot! Detta är ett tecken på en sjuklig Merkurius, vilket jag ska återkomma till.

Hans företrädare, landsförrädaren Reinfeldt, kunde inte tala begriplig svenska - värsta sortens bakvänd byråkratsvenska årtionden efter att denna officiellt förklarats icke längre önskvärd. Nuvarande statsministern Löfven har det än sämre ställt, han kan inte ens formulera intellektuellt sammanhängande meningar. Svenska folket presenteras genom sin nominella representant som ett folk i intellektuellt sönderfall.

Och här kommer nu tronpretendenten Kristersson ut på arenan och uppvisar samma vacklande förmåga att operera lajv på ett språkligt acceptabelt sätt (jag utgår från att AB citerar honom korrekt):


Vi har sett andra länder ... där man får [sic] permanenta motsättningar i samhället. Så ska vi inte ha det i Sverige.

Förutom att byta tempus mitt i tanken lägger Kristersson till precis samma beskäftiga "så ska vi inte ha det i Sverige" som Löfven ägnar sig åt. Detta säger allt om vilka barn yrkespolitikerna anser folket är - de tilltalar väljarna som om de var småskoleungar.

Det här landet är precis så kört i botten som Kristersson vägrar att tro och han själv är ett levande och tomsnackande bevis på det! Fotot avslöjar dessutom något av hans preferenser i heminredning och stärker tanken om att det är i Oxen man ska placera hans psyk- och hemplanet Månen och inte i Tvillingarna. Det senare tecknet hade valt bort imitationen av ett läsrum hos förmöget borgarskap sent 1800-tal! 

Här är gammelmoderat tänkande i dess prydno, ur kontakt med den framtid som inte alls kommer att vara som nuet fast stabiliserat och med de där förbenade invandrarna "integrerade" och med Ikeas bästa imitation av Kristerssons egen kopia av burgenhet. 

Världen kommer inte att tillåta en hel generation ytterligare av sådana här låga mentaliteter. Världen kommer att tvinga Sverige vakna och börja ägna sig åt radikal omfördelning istället för de fula trick Kristersson har i rockärmen.

Eftersom horoskop utan exakt födelseklockslag ändå inte kan göra anspråk på att teckna någon enskild individ född under dygnet i fråga, kan jag lika gärna i polemiskt syfta tolka intelligensen i den solascendent som stämmer mer in på Kristersson än andra födda samma dygn eftersom det de facto är Kristersson som lyckats ta sig till rampljuset.
Med den kognitiva kapaciteten (Solen) som platshållare måste uttydaren söka dess kringomen, i synnerhet 5e husets indikationer men även frågan om huruvida sol och måne spelar pingpong med varandra på ett konstruktivt sätt. Intressant nog tycks inte intellektets Merkurius spela samma roll för frågan om rå intelligens i den hinduiska astrologin, vilket inte minst kan ses i dess låga skattning av det 3e intellektuella merkuriushuset och det 6e merkuriushuset som står för ren och skär olycka (kanske för att intellektet här förbundit sig med ett materialistiskt och profitsökande sätt - jfr partihoroskopet för Moderaternas omstart 2005 (f.n. sex inlägg) och dess motsägelsefulla merkuriska Jungfruascendent).

Bindningar mellan 1a egna kroppshuset och 5e själshuset sägs starka omen om en hög intelligens och använder man samma resonemang för Solen placerad i 1a tycks Kristersson först infria löftet om en intelligent människa. Med intelligens menas här inte en smart eller logisk människa utan en så hög medvetenhetsnivå att individen är medveten om sig själv som en observerande andevarelse - en främling i kroppen om man så vill - och inget annat. Med den definitionen och givet Sveriges sekulära och hypermaterialistiska officiella trosbekännelse säger det sig själv att nationen är döende. Vilka nobla själar skulle vilja födas i en svensk familj - allt det jag beskriver är fulltständigt synligt inför dem vars medvetenhet är rotad i "himmelen"!

Mycket riktigt vill sig Kristerssons horoskop inte riktigt, trots att den tillfälliga 5e-husägaren Mars står i första och är planetär vän med Solen. Skälet till detta är trefaldigt:

1. Det är inte intelligensen som styr det här horoskopet utan den lägre intellektuella fakulteten, Merkurius. Den senare "besegrar" sol- och marskombinationen genom sin roll som atma karaka, emblemet för själens åtrå, vad själen vill. Att västtraditionen klassar ner Skyttens intellektuella verksamhet och kallar Merkurius "skadad" här och att den dessutom är retrograd (backande) vid Kristerssons födelse hade varit allvarliga omen om västastrologin ägt tanken om atma karaka - den här mannen hade förutsättningar men valde det sämre! Valde den tjyvaktiga gatsmartheten (Merkurius) istället för sin inre själs vittnesbörd om det rätta.

2. Det finns en arrogans kopplad till Kristerssons begåvning, den halshuggna demonens svansdel (Ketu/Draksvansen) befinner sig i just den sektor vi nu utreder. Moderatledaren tar lättvindigt på saker och ting och är sannolikt exakt samma slags hycklare som Anders Borg visade sig vara (också född med Solen i löftesrika Skytten men en dålig Måne i Oxen).

3. Månen i Oxen sägs vara en trygg placering (Kristersson vill ha stabilitet och repression i det svenska samhället), men denna placering lirar utomordentligt illa med den solära driften i Skyttens tecken. Inte minst trillar Månen här in i den dåliga karmans 8e hus och en brist på flöde mellan den solära och den lunära delen av människan. Detta är ett explicit omen om i vissa avseenden skadad intelligens och bekräftar Kristerssons okejande av en generande dålig porträttbild av sig själv som "ansvarsfull tänkare". Han är så hemmablind att han saknar kontakt med verkligheten! Jag såg dussinet andra budskap så fort mina ögon föll på fotot och ovanstående "justering" illustrerar bara en av dem. Kalla det en stilstudie i "eftertankens kranka blekhet". Det är som om fotografen lockat fram en bild av den framtida Kristersson.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.