Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 17 januari 2018

Lustmördaren Madsens födelse, Ondskans män och krig som ekonomiskt smörjmedelEfter att bit efter bit av ett fullständigt erkännande nu dras ur den perversa danska uppfinnaren, kan en repris av kartan för hans födelsedag vara på sin plats. Den här gången både ur mån- och solperspektivet. Om den utagerande eller dagaktiva solscendenten (hinduismens Surya lagna) konstaterade jag i augusti 2017 att hans undermedvetna (12e huset) var bräddfyllt av osunda tankar om sex och död (Skorpionen). Solen i Skytten borde vara lyckosam men här står soldisponenten Jupiter illa och jag illustrerar det som ett "missfärgat" första hus. 

Solens intelligens och viljekraft är komprometterad och hade detta varit ett horoskop baserat på känd födelseminut hade man kunnat spekulera om Madsens eget föregående jordeliv (12e) enligt hinduisk astrologi, och så speciellt hans förra död alltjämt var ett ömt sår som han i detta liv levde ut... Madsen var udda, egen, en drömmare och det läckte ut i hans agerande. Det är vad man kan säga om solkartan, samtidigt som hans eget psyke (Månen) står förunderligt tyst och passivt i det onda 8e dödshuset relativt den utagerande solhalvan...

Det är naturligtvis en "lyckosam" slump att dygnet ser så sjukt ut ur det solära perspektivet  samtidigt som en spektakulär uppfinnartyp, och ska det visa sig, nordiskt monster föds. 

Kanhända drömmer ovanligt många människor födda under Madsens dygn mardrömmar, ser bisarra syner eller har märkliga målsättningar, men som franske statistikern Michel Gauquelin konstaterade är det bara toppskiktet inom de yrken han studerade astrologiskt som uppvisar statistiskt signifikanta "astrologiska effekter". Det är som att "många är kallade men få utvalda" - majoriteten av mänskligheten är bara utfyllnadsmaterial till de få aktörer som tjänar alla pengar, får alla rubriker eller vad nu saken gäller. Det är som hela jordelivet är en enda stor illusion vars syfte är att vi ska vakna upp från vår frivilliga livegenhet...

Av denna anledning kan man heller inte använda månascendenten (Chandra lagna) för någon generell fingervisning om vad individer födda den 12 januari 1971 är kapabla till. Däremot stämmer det väl på fallet Madsen att Månen i Kräftan är så impressionabel att den måste styras hårt från en intelligent och omdeömesgill kombination av Solen och Saturnus. 


Här uppfylls knappast det önskemålet med Solen i den virtuella karta över tidens gång sjunken under horisonten ner i 6e olycks- och fiendskapshuset. Ur månperspektivet ÄR DET SOM Madsen fantiserar om att släcka ett Ljus, ett liv... 

Behärskade och organisatoriskt lagda Saturnus visserligen dominant i makthungrande 10e huset och Väduren är en pionjär. Driven av energiska Mars i Luft nästan tycker man sig se hans epitet Raket-Madsen här. En som siktade högt och ville upp i luften/rymden! Men men... Se det nyliga inlägget om Handelshögskolenissen om att gränsdragaren anses fallen i Väduren, varunder den låter egoperspektivet vara normen! 

Detta är en placering för Saturnus som har svårare att se objektivt på saker kan jag konstatera som avvecklat bekantskapen med en f.d. arbetskollega från några år inom it-fascismen med denna placering och dessutom en Saturnus som aspekterade och begränsade ascendenten hårt. Jag insåg att mannens borgerliga indoktrinering helt blockerade förmågan att tänka förutsättningslöst kring samhälle, underprivilegierade förorter (han hatade dem) och huruvida profitmentalitet är önskvärd i människans värld. Född in i en handelsmannafamilj verkade människan ha en närmast defekt genuppsättning och jag backade ur för att hellre lägga tid på människor med förmågan att åtminstone ge sken av att vilja pröva sina käpphästar, något Saturnus-i-Väduren uppenbarligen har svårt för. 

Det är inte alls förvånande att Hitler, en Sol-Vädur, startade Andra världskriget medan Saturnus passerade Väduren...

Hade västvärlden drivits av sunda målsättningar hade vi sluppit perverterade män som detta. För det är ingen tvekan om att IT och teknokrati skapar sjuka män i tusenden. Just nu söker de styrande förbereda en ung generation svenskar att psykrubbat delta i krig. Jag noterade nyligen en reklam för ett nytt våldsbejakande (extremistiskt) onlinespel som tar sin utgångspunkt i pansvarvagnar. Det hela ser ut att vara en riktigt usel och snabbt framtagen produkt som lanseras på kampanjsajten www.pansarvagn.se. Kanske kommer produkten för att casha in på den här avskyvärt löjeväckande bilden från förra året och högerns och sossekräkens deal om nya dyra pansarvagnar till försvaret

 
Alla med tillräcklig insikt i universums rörelse vet att realpolitik och fixering vid fysiska gränslinjer avslöjar underbegåvningens härjningar. En bra nation bygger ett folk med en så potent kollektiv intellektuell styrka och ett så fridsamt yttre att ingen nation ens skulle komma på tanken att angripa. 

Krigsspelet som ska göra pansarvagnar attraktiva i kiddsens ögon är it-fascismens och politikernas cyniska förberedelse på att om så är slakta samma ungar lite längre in i framtiden. Tills vidare sätter vapenindustrin snurr på ekonomin. Vi lever i ett Ondskans Imperium, inte tu tal om den saken, och att själar som Peder Madsens väljer att återkomma inom dess gränser är bara fråga om en naturlig attraktion mellan Imperiet och dem som väljer att födas där, och sedan lyssna till Våldets Män och den verklighetsbild de presenterar via medierna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.