Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 10 januari 2018

Kassakon Ted Gärdestad och schizofreni som odöda fragment i psyket

Anhöriga till tonårsidolen Ted Gärdestad illustrerar perfekt krämarlandet Sverige och dess inre slitningar. Här är allt fult och skönt samlat i en serie oförenliga perspektiv på att tjäna pengar på de döda och skönskriva historien (svenskarna excellerar i självlögn men inte mycket annat). Och så en enstaka röst, dottern, som vill hålla sin fars minne heligt men som ändå spelar med i den officiella mytologin som sökt mörklägga artistens tio svåra år som schizofren. Allt för att namnet Ted Gärdestad ännu går att tjäna pengar på, precis som ABBAs musik, - urvattnade ekon av ett annat, naivare och därför kanske lyckligare Sverige.

När jag tittar till mina sparade horoskop hittar jag tre stycken som jag känt personligen, vilket bara det kan få någon att undra eftersom undertecknad aldrig varit mentalvårdare. Det handlar uppenbarligen om att bloggaren i något tidigare liv kommit farligt nära den mörka sidan och i sitt kollektiva karma gjort bekantskaper vars öden varit dystra. Jag har bevittnat schizofrenin koppla loss individen från verkligheten och fått tillfällen att filosofera kring vilka personligheter som dragit till sig sjukdomen. När jag nu för första gången ritar Ted Gärdestads karta och horoskopen för de tre f.d. bekanta, går det inte att missa den minsta gemensamma nämnaren. Alla fyra befinner sig "nere" i demonernas existens eller medvetandetillstånd, i hinduisk astrologi betecknad som Tamas guna, Mörkrets kvalitet! (Vad jag minns var detta det första inlägget om Mörkret, då med fokus på dess depressiva sida.)


Eftersom alla fyra uppenbarligen var födda till människor får man tolka demonin som en metafor för okunskap om sina inre (andliga) processer, vilket hinduismen också gör.

Ted Gärdestad (född 1956):


Notera stora pengars Jupiter och "kungastjärnan" Regulus i 2a
huset för ekonomi. Stora ekonomiska intressen knöts och är
alltjämt knutna till den mytologiske
Ted. Om detta vittnar den
redan famösa filmen av puttrigt svenska profitören Hannes Holm...


Fallet 1956 är ytterligare en schizofren "rösthörare" av Teds årgång - detta är den överdrivet spralliga (otyglade) Eld-Apans år enligt folklig kinesisk astrologi:
Fallet 1971 (mer röster och vanföreställningar):Och så det remarkabla fallet Olga (född 1900) som jag nämnt tidigare:Hur Tamas guna eller okunskap relaterar till schizofreni kan var och en med inblick i den indiska filosofin och astrologin lätt räkna ut, men för novisen ligger själva psykets klyvnad (schizo) i omedvetenheten om att man är en unitär andesjäl. Det måste vara synnerligen dålig karma som tvingar fram enstaka tidigare liv eller partiella delar av vårt totala psyke, och reaktiverar deras speciella karma. Fallet 1971, född i svensk-judiskt blandäktenskap, hade t.ex. en vanföreställning om att bli gruppvåldtagen av ett gäng vettlösa svarta män. Missa inte horoskopets fantasifulla Kräftascendent och ascendenthärskaren Månen i opposition till våldtäktens Mars i grupptecknet Vattenbäraren i det 8e onda huset för den blinda sexualdriften men också, enligt hinduisk astrologi, ännu inte assimilerad och därför dålig karma från tidigare liv!

Kvinnans vanföreställningar låg längre tillbaka i tiden än svenskarnas nutida neuros kring invandraren som en våldtäktsman som smyger runt i deras joggingspår och bara väntar på att befläcka det helyllesvenska. Utifrån egna halvt verifierade tidigare liv-minnen är jag fullt beredd att tro på ett tidigare liv-trauma där hon faktiskt blivit våldtagen, ett sår i psyket nära under ytan och som kunde bryta igenom och derangera t.o.m. den vakna föreställningsvärlden.

Eftersom jag kände den här kvinnan väl innan sjukdomen blev för besvärlig kan jag intyga att sjukdomsetiketter är den obegåvade människans sätt att förenkla för sig själv. Under en friskare period uppvisade hon alla tecken på synskhet och förutsåg med flera år en rätt allvarlig benskada undertecknet råkade ut för. Vid ett tillfälle ringde hon om en märklig dröm där ett träd i Kungsträdgården Stockholm ingick. Jag hade också drömt om ett träd samma natt och när vi jämförde drömminnen var det helt klart att vi spunnit olika versioner på samma dröm!

Fallet 1956 var också en hejdlöst fabulerande figur, och det kommer väl först på "andra sidan" att visa sig om hans märkliga historier hade någon sanningshalt. Av gammal svensk statsministersläkt var han helt absorberad av frågan om sin egen kunglighet och som synes är kungamakaren Regulus med noblessens Jupiter och familjeplaneten Månen stigande i öster. Den här kombinationen gav honom en makalös karisma och en godhet som tyder på att det verkligen var en konung från ett tidigare liv som blivit återfödd (i en "mäktig" släkt), men tyvärr med en livsuppgift den här gången som mest bestod i "payback time". Den som granskar de få horoskop märkta med hinduiska termen purva punya på bloggen, kan själva analysera det 5e huset på det här inläggets 3 horoskop med känd födelsetid/ascendent. (Att bloggen ibland använder metoder som kräver känd tid även för kartor för hela dygnet är spekulativt och bara för övnings skull.)

Fallet Olga saknar födelsetid men under en tid när bloggaren inte visste vad han skulle göra av sitt liv, jobbade han på ett pensionärsboende och mötte där den här kvinnan som led av paranoid schizofreni. Hon hade folk efter sig till höger och vänster och såg ljussken som signalerade till sig från skogsbrynet (äldrehemmet låg naturskönt). Med hennes historik värjde sig bloggaren när hon flera gånger under en vecka bad honom ge Olof Palme ett varningsbrev hon skrivit och höll i handen. Vid ett tillfälle uttryckte hon sig lite tydligare: "Jag är så rädd att det ska bli som med Anna Greta Leijon" (en politiker där ett rått kidnappningsförsök hade avslöjats ett antal år innan). Så gick Palme och blev skjuten bara ett par dagar senare och jag var helt mållös. En certifierat "tokig" kvinna hade alltså lyckats producera en synsk förnimmelse av ett mörker riktat mot landets statsminister!

Av den anledningen har jag färgat 9e gudomliga huset i hennes solhoroskop klargrönt. Månen må stå i mörka Skorpionen och det onda 8e huset gör sannerligen inte detta psyke något gott (eftersom Mars, sinnelagsascendentens härskare gått in i mörkret). Men 9e lindrar vanvettet eftersom 8e husets ägare står med klarsynta Solen, och därmed redan undsluppit "dödsskuggans dal". Kan tilläggas att Olga var av judisk börd och överlevt förintelsen genom äktenskap med en svensk tidningsman. Hon berättade en gång för undertecknad hur hon förskräckt och tigande åhört tidningsmannens nazistiska svenska vänner tala illa om sitt folk - också ett sätt att bygga upp spänningar och fruktan som blommar ut som paranoid schizofreni! 

Ibland behöver det tydligen inte vara övervintrad dålig karma, fullgoda trauman i kombination med ett vekt psyke kan ställa till det inom ett och samma liv. Varför man föds med ett "vekt psyke" som ingångsvärde, ÄR naturligtvis dålig karma i sig, och hinduismen ber oss vänligen sluta tänka i termer av det här eller det där livet. Ur det 9e husets, ur det gudomliga perspektivet, är allt ett enda och ständigt närvarande liv.


Ingen som läst tillräckligt många inlägg på den här bloggen kan missa kopplingen mellan de tre horoskopen som har Storkorset i den demoniska ignoransens kvalitet, och den serie svenska makthavare som alla ställt till det för sig och som i princip helt och hållet fötts under den mest makthungriga men minst begåvade av de tre kvaliteterna Sattva (Ljuset), Rajas (den mixade Passionen) och Tamas (Mörkret). Svenskarna har en skrämmande förmåga att välja de mest korkade strebrar till sina representanter och det är om något den här nationens förfärande usla kollektiva karma! I vår relativa materiella rikedom missar vi att det till 90% är Ondskan - vår deal med Djävulen - som låter oss resa på flera utlandssemestrar varje år och äta delikat mat som importerats över hela världen. Se vidare Sverigehoroskopets måndisponent i onda 8e huset och infekterad av Satans stjärna Algol! 

Att stå Djävulen så nära och inte ens ha en susning om det, förklaras perfekt av att 8e huset omvittnar dålig karma som ännu inte integrerats med själen, 8e står för negativa, oavslutade affärer och blir därmed den normalt goda karma som 5e purva punya-huset tecknar. I det allra första inlägget om det senare, använde jag dock exemplet med en flicka som var kidnappad under många år, och mycket riktigt var 5e huset "förstört", och kom mer att teckna ett inflöde av aktiv dålig karma. 

Gissningsvis (men jag har inte undersökt saken), kan även det normalt onda 8e huset framträda i mer eller mindre ond form. Det verkar t.ex. ofrånkomligt att det (i linje med den västerländska astrologins sidotradition) också tecknar en skräckblandad tjusning för "Det Okända" - se bara de enkla svenskarna som slukat minst 20 säsonger av ett tv-program som alla handlar om de odöda som i tamasisk ignorans inte ens klarat att ta sig till Ljuset utan på det typiskt svenska sättet klibbar fast till bostäder, ting eller annat som kan summeras som okunskapens hållpunkter!
 

Bonusspaning

Upphovsmannen till filmen om Ted, Hannes Holm, har ett horoskop som man grovt förenklat kan beskriva som "passion för desinformation eller mörker". Den enda placeringen i Ljusets kvalitet är utslagen och kvar återstår bara en svart närig näringssjäl....


En artikel i Expressen och omnämnanden här och var har låtit förstå att Holm skrivit bort den verkliga och mycket mörkare historien ur filmen för att, den typiskt svenska krämarsjäl han är, göra en film som ska hjälpa den niohövdade  underhållningsbesten Universella Glufsaren AB att sälja Teds låtar till en ny generation. Likriktningssystemet under kapitalismen är nu så äckligt att jag är tacksam att redan i unga tonår kunnat ge mig ut på en egen musikalisk upptäcktsfärd (kanhända inte så långväga, men ändå). 

Idag får majoriteten av kiddsen inte ens den chansen. De skolas in i mainstream redan från unga år med audiovisuella tortyrinstrument som programmet Idol. Det är befriande att veta att västcivilisationen sjunger på sista versen. Nashvillebandet Lambchop visade åtminstone prov på självironi när de samma år döpte två "bästa"-samlingar (en för USA och en något annorlunda för Europa) "The Decline of the Country & Western Civilization."

I morgon kommer att alla att nynna på kinesiska schlagerdängor, som omväxling om inte annat. För vem skulle stå ut med en fjärde generation som mässar Mamma Mia och Money Money Money, it's a rich man's world?

Då innehöll, medges, Teds "Jag vill ha en egen måne..." betydligt mer substans! "...Där stannar jag tills allting ordnat sig". Hinduisk uppfattning är att enkla själar cirkulerar mellan Jorden och månen i sina återfödelser, så där fick Teds bror till texten remarkabelt väl. Den slår an en djup arketypisk ådra i varje själ. 

De äldre själarna rör sig friare än bara Jorden och månen tur och retur, och det är till den skaran så kallade bodhi sattvas hör ("uppväckt till godhet eller medvetenhet", ungefär). Begreppet myntades visserligen inom buddhismen men det är i grunden hinduismens gamla historia om en avatar (en Nedstigare) som återföds till det i Passionens (Rajas guna) fångade människosläktet. Avataren är helt utan själviska (lunära) motiv i tänkande och handlande. En principryttare på högre nivå än svenska politiker ens förmår greppa med sina små reptilhjärnor. 


(Bonusspaning 2, om svenska politiker, har korrigerats och flyttats hit)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.