Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 11 januari 2018

Ha förbarmande med Mammons barn, de vaknar ur sömnen vartefter...



Svenska Dagbladets chefredaktör Fredric Karén axlar nu även det ekonomiska ansvaret för tidningen och byter då jobbtitel till det fåniga inlånet av engelskans publisher - trots att vi redan har ordet publicist. Tidningen visar foto på sitt överkucku och man ska vara bra blind och obegåvad för att missa Ödets spektakulära återanvändning av samma gjutform. 

Jag har inte tänkt på det tidigare, men Karén är chockerande lik moderata skandalpolitikern Littorin (som på något sätt landat på fötterna igen, som den korrupta svenska kvasieliten besynnerligt ofta lyckas göra). Och här är problemet igen för alla träiga materialister som inte riktigt kuggat i den objektiva världsordningen: de är födda med bara några dagars mellanrum men Karén två år innan Littorin. De parades faktiskt ihop i ett inlägg från 2014 men då utan att notera dubbelgångaraspekten...

Båda exemplaren av Oxens tecken var synnerligen .... oxiga, och det är knappast något lyckoomen för den som vaknat upp till medvetenhet om livets mening (och därmed inte behöver födas under detta tecken). Hinduerna frånkänner den här sorten nästan alla kvaliteter förutom dragdjurets hårda arbete om tecknet spelar förstafiolen. Och i brist på födelseklockslag för någon av männen tvingas men ge Oxen huvudrollen (via en solascendent) för att alls kunna kommentera deras intelligens och ledarskap. 

Tanken om att zodiaken skulle vara någon slags parallell till Herkules tolv stordåd är tilltalande. Den som känner igen sig lite väl mycket i en teckenskildring befinner sig uppenbarligen i arketypens våld och behöver lösgöra sin autonoma ande!

LITTORIN (kartan kommenterad flera gånger tidigare):




KARÉN:




Publishern ser ödesbestämd ut att hamna som Djävulens slav i penningträsket - Oxen symboliserar ekonomi och instinkten att vilja ta i och hålla fast och äga och dess planet Venus (pengar / identifikation med) kallas en "verksam illgörare" av hinduerna som vet att den här vägen är en själens urspårning. Men vilken chans hade Karéns själ - den är ju toxisk som få! Också Mars finns med i bilden och är för Oxen i 1a huset såväl en naturlig som VERKSAM illgörare. Den goda kraft som ligger i Oxens pumpande hjärta - slitoxen - står omringad av onda krafter, och med Djävulens förföriska viskningar GRADEXAKT invid den penningprostituerade Venus öra, vem skulle gissa det här tillhörde någon framåttänkande världsförbättrare? Nej, något sådant incentiv finns inte här. 

Dessutom har Karén Sverigehoroskopets eget problem fast undertryckt: den onda och korrupta materialism som hans och SvD:s värld torgför i synk med Svenskt Näringsliv återvänder här som den svenska folksjälens Måne i egocentriska Väduren ("vad fan får jag för skatten jag betalar in?") baserad på just Mars-Oxen, som även i Sverigekartan är en både naturligt och verksam görare av det onda. Det undertryckta består i att Månen (den reflektiva) har en mycket liten inverkan "bakom ryggen" på Solen i 1a huset och det ger något som kommer så nära den huvudlöst arbetande nyttiga idioten man kan komma. Sol och Måne ska bolla fram och åter men den effekten förnekas helt när de står i angränsande tecken. 

I antiken kallades den här sida-vid-sida-placeringen för "inkonjunkt", en term som västastrologin numera bara ger 150-gradersaspekten (som inte används i Indien) och det är avsaknaden av en aspekt mellan husen som gör dem omedvetna om varandras existens. Intressant nog kan en person med många planeter i det i sig omedvetna 12e huset ofta uppvisa husets särdrag men utan att vara medveten om det själv. Hinduerna menar, fast då med ett 12e som utgår från känd födelsetid, att denna omedvetenhet ligger i att NÄRMAST FÖREGÅENDE JORDELIV ännu ligger kvar och influerar det här livets rollfigur (ascendenten).

Ytligt betraktat skulle man kunna sätta hoppet till att kungamakaren Regulus neutraliserar den onda stjärnan Algol och den här Ox-typens groteska fixering vid ekonomi. Men nej, för Oxen i 1a är BÅDA de naturliga välgörarna Venus och Jupiter en källa till onda verkningar! Att Regulus välsignar Storfinansens Jupiter är således bara en del av den här kartans allvarliga varningar för en helt passé människotyp i en tid där mänskligheten måste avveckla exakt allt det Svenska Dagbladets politiska ledare hyllar. Ett rätt tragiskt horoskop, Karéns, och en ynka Luftplacering - Merkurius i publicistiska Tvillingarna - kan inte avstyra det onda, kapitalistiska ledarskap med fixering vid "the bottom line" (penningen) som kartan i övrigt tecknar.


PS. Den här bloggens astrologi är skriven från hundra år in i framtiden, när det som idag är normaliserat vansinne återigen kommer att uppfattas för vad det är. Om någon undrar varför teckenanalyserna verkar skruvade. Detta är antikens astrologi och som det en gång var, så kommer det att bli igen.

Inga kommentarer: