Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 23 december 2017

USA-propaganda: kyssa Jorden farväl



Astronauten Bruce McCandless är död (The Guardian), en nyhet svenska medier dissar eftersom den inte har något med vårt nutida klängande i mamma USA:s kjolar att göra. DN skriver hellre spaltkilometer om ryssarnas eventuella, möjliga försök att erövra Sverige om inte i morgon så åtminstone någon gång i framtiden...

En riktigt träffsäker detalj i horoskopet för McCandless, den första astronauten att utan säkerhetslina flyga hela 90 meter bortom sin rymdfarkost, är hur hela födelsehoroskopet skriker ut sin vägran att underordna sig Moder Jord! 

Den galne senatorn McCain menar att hans bekant blev en ikonisk symbol för amerikanernas förmåga att klara av vad som helst. När jag ser fotografierna från 1984 ser jag mer människans patetiska vilsenhet och oförmåga att satsa på meningsfulla ting...

Vilken är då den astrologiska indikationen på McCandless finger åt gravitationen - ondskan som trälbinder de oaktsamma själarna till materialismens och amerikanismens evangelium? Det är rätt uppenbart. Först målar Sol och Måne i en projektstartens eller debutens nymåne upp en tes genom att befinna sig i Oxen, symbolen för Moder Jord...



...Men i nästa moment griper halshuggna Draksvansen in i symboliken och säger "been there, done that". Ibland tycks södra månnoden teckna individer ödesbestämda för en bestraffning, men med den här solascendenten slipper McCandless det ödet. Handlingsmänniskans ascendent har nämligen den goda lyckan att få sin ascendenthärskare, den för Oxen märkligt "onda" Venus undanstuvad i 12e exilhuset, varifrån den har minimal inverkan på den solära handlingsmänniskan.

På samma sätt är Mars, en naturligt ond planet och för Oxen också en "verksam illgörare", lyckosamt placerad i 6e huset för olyckor och fiender. Mars är hussignifikator (bhava karaka) för sjätte och det kan tolkas som ett gott omen att man på detta sätt håller Olyckan inspärrad där den hör hemma, istället för att som hos män som Fredrik Reinfeldt eller Donald Trump få sin personlighet skadad av den själviska krigaren...

Lägg till detta att Oxens vän, Saturnus, står i aspekt till Solen vilket innebär att individen är nästan tröttsamt välorganiserad och inövat ospontan. McCandless sade just detta om "rymdvandringen" - den var så inövad att det var nästan löjligt. (USA visste att detta simpla propagandatrick, som sedan McBain alluderade till som om det var en verklig prestation, inte fick gå snett.)

På det hela taget levde och dog Bruce McCandless på det sätt som är så typiskt för horoskop där Jord och Vatten dominerar: som en samhällets nyttiga idiot. Alla föds inte i varje liv med potentialen att revolutionera sin samtid, det borde de intill förlamning materialistiska svenskarna vara de första att skriva under på! De låter sina politiker och krämare förstöra deras liv för att några få procent ska ha det osannolikt gott ställt.

Inga kommentarer: