Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 5 december 2017

Stenålderssvenskar tror fortfarande på "rymdkapplöpning"

Den här rubriken i SvD bekräftar föregående blogginlägg om Sverige som fångade i en redan avslutad tidsålder. Bekräftelsen kommer från en liberal stenålderspolitiker som tittat för mycket på dålig amerikansk science fiction. 

I en del filmer om en ännu avlägsen framtid bryter man alltjämt bryter malm - fast långt borta i fjärran galaxer eftersom råvaror på nära håll tycks förbrukade - och detta för att smörja en amerikansk livsstil som om det fortfarande var 1950!

I framtiden behövs inte längre värst mycket metaller, och framför allt kommer inte människorna att tävla om dem! Framtidens människor kommer att återvinna sin förmåga att färdas kroppslöst, som de allvetande andeväsen de alltjämt är, fast numera bara latent till följd av en förmörkad civilisation.

Metall kommer att användas mindre än idag, den tid nuets materialistiska vansinne är en ond mardröm från en dåraktig tid. Folk kommer att vara medvetna om en tid då medierna pumpade ut idiotartiklar om kvartalets nya smartfån, recenserade och jämförde och terroriserade befolkningens medvetandet med nonsens. Men de profiterande aktieägarna, en parasiterande underart till människan (se föregående inlägg) ville ju ha sitt, så konsumtionen under västerlandets sista årtionde synkades med kvartalskapitalismens spasmer... 

Ja inte ens det är science fiction vid närmare eftertanke. Numera uppdaterar Microsoft sina produkter utan att köparna ens kan säga nej om de köpt "konsumentversionen". Konsumtionsoffren binds allt hårdare till en döende livsstil... Undrar just hur många spionprogram Microsoft installerat i den här datorn sedan köpet för tre år sedan... Exakt vilken koppling har egentligen "Windows Defender" till amerikanska spion- och underrättelsemyndigheter? Jag tror inte ett skvatt på att det enbart är för att försvara min dator mot "virus". Sub-systemet har säkert andra funktioner också, utöver de angivna...