Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 7 december 2017

I kölvattnet efter dåren Filippa Reinfeldt

DN gräver fram allt mer sanslösa uppgifter om det skandalösa nya Karolinska sjukhuset som Stockholms vansinniga högerkrafter belastat regionen med. En hög ansvarig som nu "tagits ur drift" har ett horoskop som påminner mig dels om Filippas gränslösa och framför allt korkade tendenser (Kräfta och Lejon kan ge en stirrig och rätt dum jakt på "storhet", väldigt typiskt för stockholmsborgarna och deras New York-fanatism). 


Men tankarna går också till det engelska talesättet "penny-wise and pound-foolish" eftersom snåla Saturnus i 2a ekonomihuset (vid en solär ledarskapskarta) står i detaljplottriga Jungfrun som sällan når Lejonets totala överblick. Och när Jungfruns härskare Merkurius (räknenissen!) gömmer sig i 12e huset för världsliga förluster - ja, då är det här den sista karta (och person?) man borde anförtro med något som helst budgetansvar. Men sådana småsaker bekymrade inte den själv helt tokgalna Filippa - nu värvad till den privata vårdsektorn eftersom man där älskar att blåsa andra på pengar!Samtidigt finns så mycket "kreativitet" (Eld och Luft) i Andreas Ringman Ugglas karta att man just kan fråga sig om den sunkiga materialistiska inkompetens som indikeras genom kopplingarna mellan 2a ekonomi och 12e förlust kanske t.o.m. handlar om bedrägeri. Det amerikanska konsultföretaget har lustigt nog en svensk i chefsposition... Fortsättning lär väl följa i medierna...

Att ha "kungavärdighetens" Regulus på rät linje med Solen i ledarsugna Lejonet fungerade uppenbarligen inte i detta fall. En ledarposition blev det men sedan tog det stopp och man kan misstänka den materialistiska girigheten i kombinationen Kräfta/Jungfru som blev kontraproduktiv eftersom 12e kan teckna en naivitet eller blindfläck - särskilt om man gör affärer med amerikanska krämare, världens girigaste och mest själviska. Se Saturnus i Jungfrun i 11e idealhuset i USA-horoskopet och jämför med den här driftschefens fiaskobetonade 2a ekonomihus. Skriv upp att Andreas Ringman Uggla tillhör den nya extremt stupida generation svenskar som älskar USA och dyrkar Jureskogs apvrålande självskryt över sina medelmåttiga hundburgare.


*****

Se även de f.n. 10 inlägg som taggats "Filippa Reinfeldt" - en människa som borde ställas inför rätta. Det finns (eller borde finnas) något sådant som kriminell inkompetens.


Tillägg

F.d. (biologistiska) psykiatern Clarence Crafoord skriver passande nog i SvD om den narcissistiska störningen och dess bas i bristande verklighetsförankring. Jämför gärna med det uppblåsta Lejon som kan resultera när Sol möter sin vän, den expansiva Jupiter, samtidigt som intellektets Merkurius och sunda omdömets Saturnus är försvagade - just som i ovanstående horoskop! Minns också Roger "Apple" Mogert, Stockholms stadsbyggnadsråd, en annan streber vars huvud kapades för inte länge sedan. Där gällde istället en med Solen illa integrerad Måne i Lejonet, så långt man kunde bedöma utifrån en hypotetisk solascendent.Tillägg 180109

Bloggens farhågor om fulkreativitet från Ringman Uggla bekräftas av DN:s fortsatta grävande i den lika sunkiga som för svenskarna genanta affären. Det är så här nationalhoroskopes dåliga överflödsplanet Jupiter ser ut i verkligheten: vi har så dålig koll på vår "act" att pengarna bara dräller åt alla håll och kanter och vi själva framstår som världens värsta slit & släng-loser, ovarsamma med naturen, med resurser och varandra. Vilken ideologi kunde så i djupet korrumpera ett helt folk? Marknadsliberalismen!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.