Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 19 december 2017

Folkspel - Om smådjävlarna som kontrollear svenskarna åt ÖverhetenDe fragmentariska bilder jag har av Ingvar Oldsberg är sympatiska och jag tyckte jag var lite mystiskt när också han drogs in i den svenska Me Too-tsunamin. Redan 2009 figurerade hans horoskop i samband med egenskapen snällhet. Med lite god (ond?) vilja kunde jag dock hitta en tendens till bossighet i hans horoskop, vilken kanske kunde förklara hur en eller annan känt sig tillplattad.

Men här anas ugglor i mossen och dolt maktspel. Oldsbergs horoskop är rent änglalikt jämfört med den mörkerman som är vd för Folkspel AB - ägt av Folkrörelsen som i sig är Överhetens sätt att kontrollera svenska folket och hålla dem korkade och fast i drömmen om snabba och lätta rikedomar genom spel & dobbel. 

Minns hur den Stora Välgöraren Jupiter blir en falsk fan när den inte fungerar väl på den individuella stjärnhimlen, en klippare, en hycklare, med mera? Just så beter sig Jupiter i Sveriges eget horoskop så varför skulle Jupiter hos Folkspelsdirektören Hans Sahlin bete sig annorlunda? Hans horoskop ur ledarskapsaspekten (solascendent) är en stilstudie i dryg dumhet, och innehåller just drömmen om stora och lätta pengar som en OND ILLUSION i det 10e makthuset. Här ser vi Bingolotto - folknöjet - i all dess tomma intighet! 


Sedan mörknar situationen betydligt när man hittar en fullmåne längs den sataniska axeln - symbolen för ett haveri av materialistisk självcentrering! Och som grädde på moset samma risk för att sälja sin själ till Djävulen som hos Jimmie 'ge mig en lunch så får ni vårt stöd till vårdprofit' Åkesson, Mona 'Toblerone, fiffel och falska intyg' Sahlin, med flera svenska politiker: Satans egen stjärna Algol på rät linje med en planet av betydelse för psykologin! 

Jag medger att jag haft problem att avgöra när Algol blir en ond Åklagare som dock går Guds ärenden i biblisk mening och när stjärnan indikerar ett offer för Satan som en korrumperande kraft. Skälet är den Onda Stjärnan så ofta dyker upp bland svenska offentliga personer för vilka födelsetimman är okänd.

Varför Oxen är ett ganska ogynnsamt tecken som förstahusägare behöver inte repeteras, annat än att notera att Hans Sahlin är ett lågvattenmärke som heter duga. Här är den tillfälliga förstahusägaren Venus ordentligt degraderad till en "hora för pengarna" genom att inte bara vara vänd till en verksam illgörare men också befinner sig i 2a ekonomihuset. Och eftersom också Mars är en illgörare för Oxen-i-första är detta naturligtvis en eländig fullmåne när Månen befinner sig i sitt "fallna" läge i Skorpionen och disponeras en Mars som i sin tur disponeras av den verksamma illgöraren Jupiter från dess statliga eller mäktiga tiondehusläge! Kartan visar ännu ett sånt här blackout-läge som ibland uppstår, och som rimligen är inkörsporten för rejält svarta själar - de som är här för att göra vad ont är! 

Moraluppfattningar skiljer sig en del mellan kulturer - i sekulära Sverige är horande för pengar och egoboostande på samhällets bekostnad "det högsta goda" - Fredrik Reinfeldts horoskop var en stilstudie i den attityden, med en ond Mars i själviskt förstahusläge och en ond Jupiter i 9e huset ("högre samvete", dharma) för hans koppling till den universella morallagen, dharman. Men även destruktiva människor har en funktion i helheten, och bloggarens blick passerade häromdagen några rader som passar bra i samband med svenska staten och Hans Sahlin som inte söker bilda folket att höja sig över profitinstinkten utan tvärtom göder folkets låghet och passar på att profitera på den:
Den stora skillnaden mellan Platon och Plotinus är att den grekiska filosofin mottog [från Indien?] konceptionen om en nödvändig, automatisk världsordning. I Lagarna är Platons Gud eller gudar i huvudsak samhällsmoralens väktare. LOGOS fyller bara indirekt den här uppgiften som bäraren av den universella ordningen, förvisso moralisk i viss bemärkelse men helt automatisk och utan att spegla något medvetet syfte, viljeakt eller val mellan det goda och det onda hos de högre makterna.

(A.H. Armstrong - The Architecture of the Intelligible Universe... s.108)

Filosofihistorikern Arthur Armstrong pekade 1940 på stoiskt inflytande när det gäller tanken om ett Logos, den obönhörlig universell ordning och noterar hur astrologin sammanhänger med denna världssyn. Han representerar dock en äldre västchauvinistisk forskningstradition som bara ytterst motvilligt medgav att det kunde finnas österländskt inflytande. Idag är det inget konstigt alls, och Thomas McEvilley menar att det österländska tänkandet är tydligt redan hos Platon. Så mycket för västerlandets dröm om att ha varit först med att tänka skarpt och logiskt...

Den universella dharman är opersonlig och kan mycket väl använda vad moralisten skulle kalla det Onda för sina outgrundliga syften, och det var också så jag tolkade Fredrik Reinfeldt, numera Pengarnas knähund, och hans verksamt onda Jupiter i pengarnas tecken Oxen i 9e huset för den universella morallagen eller, som jag skrev då han ännu var statsminister: huset som tecknar "mitt högsta goda". Alla har någon kontakt med den gudomliga intelligensen även om det ibland är den närmast totala bristen på kontakt som röjer sig i människans yttre handlingar!

Hans Sahlin har en extremt märklig indikation i 9e huset. Här finns husbonden, Pappa Staten eller hur man nu vill beskriva Saturnus ur Oxens perspektiv. För detta arbetsdjur är Saturnus en god planet, piskan ska vina över kreaturets rygg. Det är satt till världen för att dra tunga lass! Saturnus hemma i Stenbocken är dock en principryttarposition som är närmast generande i sin brist på förmåga att betrakta sig själv. I detta går jag emot gängse astrologi som hävdar att det är fantastiskt fint att ha en planet hemma i sitt eget härskarläge. 

Men i en del fall, som t.ex. Saturnus i negativa Jordelementet, finns det en fallucka. Inlägg med taggen aktualitet/potential har diskuterat fördelen med att låta någon annan planet äga eller disponera. För när en planet är helt aktualiserad i det världsliga och saknar potential att bli något mer, vilket är fallet med Saturnus i Stenbocken, då uppstår just besserwissers som kan vara rätt outhärdliga eftersom Saturnus redan sig själv ligger hotande nära autokrati och diktatorsfasoner. När den nu "aktualiseras" fullt ut i Jordelementet, då har vi en sinnebild just för herren över den låga materiella världen. I vissa traditioner är detta ingen annan än Djävulen! Hans Sahlin har alltså två djävulsindikationer i sitt horoskop. Solen med Algol och Saturnus ett år då den var hemma i sitt eget tecken.

Vad säger nu allt detta om hans förhållande till den universella morallagen? Jo, att han bara är en ond bricka i spelet. Det är till följd av Stenbocken i 9e huset som Oxen i 1a aldrig kan bli något mer än en nyttig idiot, ett lastdjur, en materialist som till sist finner sig grundlurad av Djävulen. Själen valde fel herre i detta jordeliv! Att bara se till att Saturnus tekniskt sett är en verksam välgörare är att missa hela den tankevärld där verklig astrologi opererar. Astrologi är filosofi fast med stöd av grafik och symboler!

Intressant nog har Folkspels vd en haltande kontakt t.o.m. med Djävulen, vilket måste betyda att han har en chans att vakna upp och inse VAD och VEM han arbetat för i sitt liv. För många av den här låga typen kommer ångern först på dödsbädden (och kristendomen har påpassligt hittat på lögnen att det räcker att bekänna sina synder just innan man dör, som om själen inte redan hade hunnit ackumulera x årtionden av grovt felaktigt tänkande och handlande). 

Här ses Draksvansen, demonen Ketu, tätt ihop med Sahlins oreflekterande bindning till hela detta institutionaliserade folkbedrägeri som "folkrörelsens" spel & dobbel-verksamhet är. Denna Ketu indikerar att Sahlin i sitt liv var förutbestämd för en halshuggning och separation från sin roll som den onda vampyriska statsmaktens handgångna man - en urspårning och en chans att vakna ur sin sataniska druckenhet till verklig medvetenhet! Och det är nu det händer, sedan Ingvar Oldsberg kallat på juridisk hjälp för det han anser ett oriktigt avsked där några använt den svenska Me Too-hysterin som svepskäl för att driva en obekant agenda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.