Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 9 december 2017

Extremt sekulära Sverige - landet där män slår kvinnorna


En bild säger mer än 1000 ord.
Så här kan "svenskhet" summeras. Läs vidare!

SvD berättar att en hittills ringaktad kvinnlig forskarstudie om mäns våld mot kvinnor i "världens mest jämlika land" håller efter 16 år på att få sin upprättelse via MeToo-avslöjandena.

Den här bloggen kände inte till forskaren Eva Lundgrens studie från 2001 men har många gånger fäst uppmärksamheten på den usla placeringen för den svenska våldssjälens - ursäkta folksjälens - aggressor Mars. Något erkännande i detta liv förväntar sig inte bloggaren, även om nationens alla problem är enkla att förstå, för den som klarar att stava till "extremt lönsam vapenexport"...




Det ligger nära till hands att misstänka dem som vrålar mest om araber och hotet från islam - och i allmänhet uttrycker sin förtrytsamhet över primitiva hederskulturer - för att vara just de 46% av svenska män som burit hand mot en svensk kvinna eller en importhustru med låg status!

Så här går det när man anammar en ärelös materialism och ger fingret åt rationellt tänkande. Med rationellt tänkande menas här inte det svenskarna tror det är, utan det högre, gudomliga intellektets bearbetning på en nivå vars existens förnekas av samtliga officiella svenska instanser från Kungliga Tekniska Högskolan och ned till scientistiska smådrägg som dem i sekten Humanisterna.

Så märkligt att en två- kanske tretusen år gammal "protovetenskap" som astrologin förmår göra så pass träffsäkra analyser av landets tillstånd allt medan dessa självutnämnda viktigpettrar trott Sverige varit den bästa av alla världar!

Missa heller inte DN:s fortsatta upprullande av Svenska Akademiens hyckleri och svågerpolitk - nu gäller det representationsbostäder. Helt i linje med den hinduiska dasha-läran som för Sveriges del innebär att vi just nu genomgår ett förödande år där Solen - vår nationella identitet med särskilt fokus på individuella ledare - synas och landets Sol visar sig genuint ond i dess fördelningspolitiska ambition, så Vågascendent horoskopet har. 

Jupiter passerar just nu i transit genom Vågen, nationens Persona (ascendent) så att även horoskopets "onda" Jupiter - symbol för noblessen - avslöjar sig för den humbug Överheten ägnar sig åt. Intressant att börja nysta just i Svenska Akademin och författarskap som ju har en nära släktskap med Luftslottet...

Efter läsning av intressanta historikern Benson Bobricks exempellösa genomgång av astrologins historia i The Fated Sky (långt bättre än den i och för sig informativa men snävare och dessutom smått hånfulla The Secrets of the Vaulted Sky av MIT-matematikern David Berlinski), inser jag att den här bloggen sedan 2009 illustrerat samma typ av horoskoptolkning som utmärkte de främsta medeltida astrologerna i Väst. 

Genom väl valda och långa citat från verk av nu glömda men då kända astrologer visar sig dessa remarkabelt fria och associativa i sitt arbete, långt från "språkpolisens" kategoriska typ. Prognoser kan resultera ur fjäderlätta (nästan sökta) kopplingar mellan olika astrologiska faktorer, och det är egentligen - vilket senare tiders astrologer sagt utan att kanske förstå innebörden - en fråga om ett konstnärligt sinne i arbete snarare än, säg, en räknenisse som lärt sig göra allt i en viss ordning och på ett visst sätt. Det intressanta är att dessa dåtida berömdheter producerade förutsägelser som slog in! (Den här bloggaren har aldrig varit särskilt intresserad av prognosdelen, utan stannat vid den psykologiska aspekten.)

Det man ser via Bobricks flitiga citat är å andra sidan ett argument mot astrologin som vetenskap i vår mening. Och tacka gudarna för att den inte är "vetenskap" utan något så mycket större som kräver att individen uppväckt sin egen slumrande rationella själ! Den hinduiska astrologin placerar själen eller människans identitet i det 5e huset, sektorn för själens (förmodade) goda karma - "ingångsvärden" att ha nytta av i detta liv. Resonemanget kan användas även för ett nationalhoroskop men i Sveriges fall är Solen en verksam illgörare och landets utagerande (gentemot andra länder, nu jobbar vi på ett större spelbräde) förutspås därför återverka negativt på landet. Jag tror det är många som sett vilken byidiot Sverige tecknar mot omvärlden i alla sina skandaler och fula affärer med korrupta handelspartners!

Bloggaren har också en verksamt ond Sol i 5e huset och vem som helst kan ju gissa hur mycket den här Sverigekritiska bloggen gagnar hans yrkesverksamma liv (Sol), särskilt som han hänvisar till den vid jobbsökande! Skillnaden mellan bloggarens horoskop och det för Sveriges är att det finns en faktor som pekar ut siktet eller färdvägen och som har ännu högre dignitet än Solen. Det är atma karaka, själssignifikatorn eller "själens åtrå" som jag döpte punkten till. Den planet som hunnit längste genom sitt zodiaktecken antyder vilken föresats den noetiska (intellektuella) andevarelsen har i detta liv. 

Detta är astrologi på en högre nivå än det 11e idealhuset som ju faktiskt i huvudsak uttrycker sig på den sociala nivån, som klubb- eller föreningsverksamhet eller en uttalad ideologi. Atma karaka är något betydligt mer subtilt, det är som att ta pulsen på andesjälen och fråga varför den alls kom hit och vad den vill, nu när den är här. 

Frågan om själens åtrå infrias är inte speciellt viktig eftersom själen inte uppfattar saker på samma sätt som dödliga människor. Bloggaren har t.ex. skribenten Merkurius som sin atma karaka men blev ingen framgångsrik författare. Det spelar inte själen någon större roll, den har sett till att hålla sig nära skrivarbeten under en stor del av värdkroppens liv och det är en GOD atma karaka som skriver dessa rader! :-)

Vilken är då Sverigehoroskopets själsliga åtrå? Den frågan tror jag inte har dykt upp tidigare, trots många inlägg om nationens kartritning. Tyvärr visar sig AK vara Månen - det enkla sinnet som människor delar med djuren och som för de minsta av de små kan vara den enda nivå de utvecklar under sitt liv. Månan är vad som håller svenska folket tillbaka, dresserat till att hålla konvsersationennivån till "väder och lotterivinster"... Ingen annan planet har hunnit så långt som Månens 23e grad av personliga eller egoorienterade Väduren. Svenskarna är mest intresserade av sig själva, hur jag upplever saker och ting.

Följer man den hinduiska läran om Månens verksamma natur i de passionerade tecknen (Rajas guna), avgör dess förhållande till Solen om det är ett sjukligt psyke/sinne eller ett gott. Eftersom Månen befinner sig någon vecka bortom föregående nymåne klassas den sinnliga delen av nationalsjälen som "verksamt god". Kort sagt: det skadar aldrig Sverige eller dess folk att reflektera en smula kring vad t.ex. deras ledare (Solen) sysslar med! Även den mest hopplöst subjektivistiska ego-uppfattning i sakfrågor är ändå bättre än ingen alls!

Men illustrationen ovan - och tidigare inlägg - har redan visat att den här förmågan till personlig reflektion har avstannat på ett väl tidigt stadium. Månens disponent är Mars och i orala Oxen tycks hela svenskheten inte bestå av mycket mer än att äta och sminka läpparna! Nationens psykiska hälsotillstånd kan ses i landets unga flickor - små versioner av Moder Svea - och hur mycket silikon de injicerar i sina kroppar och hur stor del av deras skrumpna hjälpkapacitet som ägnas åt att älta det kroppsliga. Här är baksidan av män som slår dem  - men de misshandlar redan sig själva!

Det är en folkmentalitet så omogen att man genast förstår omvärldens förtjusade tillrop till "vackra svenska flicka". Nu har även männen gayat till sig och odlar sexpack på magen och är så generande att jag är glad att inte vara född i deras generation. De är västerlandets värsta losers! Gäller för övrigt alla som köpt sig en stegräknare och avslöjar vilka offer de är för de Onda Räknenissar som håller Väst i ett stryptag!

Historien om vad Sverige vill mörknar ytterligare när vi insett att den på ytan så goda personliga strävan utgår från en Mars-i-Oxen som definitivt inte gör Sveriges ytliga självpresentation (Vågen, balans, jämlikhet) någon nytta. Mars är våldets princip och naturligtvis en naturlig illgörare. För Vågen dessutom en verksam illgörare" så att landet Sverige skulle kunna beskrivas som en nation som lider av ett EXTREMT SJÄLVSKADEBETEENDE. Men om detta hycklas det och vi projicerar vår önskan att tillfoga skada på andra länder genom att exportera vapen till dem och de som inte är verksamma i den svängen kan alltid örfila eller sexuellt antasta någon kvinna i närheten.

Landet har således en potentiell eller latent ÅTRÅ TILL DET ONDA och att atma karakas disponent råkar sammanfalla med Satans stjärna Algol, blir väl sista spiken i kistan. Även om sinnliga och vardagligt prosaiska Månen vill gott handlar det här landet om en oavbruten kamp mot ett ont mörker som hemsöker landet från den onda karmans 8e hus! FattigSveriges själ hemsöker ännu nationen.


Om inte landet och var man bryter med detta onda förflutna så är Sverige snart en historisk parentes.