Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 18 december 2017

Ännu en aspekt av Sveriges identitetskollaps

Psykolog: Ett haveri för
det svenska ledarskapet

Det är onödigt att referera till varje tidningsartikel som för tillfället refererar till ett Sverige som mest liknar ett enda stort systemfel. Artiklar om interna missförhållanden kommer att fortsätta strömma fram även efter att landets solcykel i april 2018 lämnat över till nästa planet i nationalhoroskopet som då kommer att få paradera eller löpa gatlopp i medierna, allt beroende på dess styrka eller svaghet.

Men just den här texten på DN/Idagsidan uppfyller perfekt kriterierna för den pågående svenska ödescykeln, med en "verksamt ond" Sol invid en verksamt ond Jupiter där den senare mer liknar en uppblåsthetsplanet än den naturliga generösa välgörare den i grund och botten är. En dålig Jupiter gillar lätta pengar och är en hycklare, är inte äkta nobless men älskar att bete sig som en eminens. Alla dessa är beteenden som liknar artikelns beskrivning av substanslösa chefer. Psykologens tal, i anslutning om MeToo-manifestationerna, om "ett haveri för det svenska ledarskapet" anknyter med andra ord perfekt till Sveriges planetära cykler. 

Solen representerar inte bara landets själ eller identitet utan också dess ledarskap. Nationalhoroskopet indikerar hur man i svensk blir en dryg pamp på nolltid från det att man får en gnutta makt, en sjuklig motreaktion på den socialistiska jämlikhet som aldrig arbetarklassen på sin tid mäktade genomföra när de lät Ägarna behålla sina privilegier ("den svenska kompromissmodellen"). Å andra sidan hade en genomförd kommunism aldrig kunnat fungera eftersom folk inte kan vara hur obildade som helst om tillvarons mekanismer om ett systemskifte ska ha någon chans att lyckas. Det är därför Sverige sitter i skiten nu och inför framtiden.

Inga kommentarer: