Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 30 december 2017

Aftonhoran tvår sina händer: profit genom sex och den åtföljande ångern


Nu har en blänkare för en intervju med en ålderstigen svensk porraktris hängt på Aftonhorans förstasida så många dagar och i lika olika utföranden att jag till sist bestämde mig för att söka upp och inkludera även detta horoskop i hopp om något informativt (och kanske sedelärande)...

Artikeln är inte värd att klicka på eftersom rubriken redan sammanfattat: ånger över ett taskigt livsval. Sanningshalten i Aftonhorans pöbelartiklar kan man visserligen betvivla, i detta fall eftersom Wikipedia berättar att hon t.o.m. förlovat sig med en aktör inom den här kött- och degraderingsindustrin. I mina ögon ser det här bara ut som en dalande stjärnas sista försök att mjölka lite mer pengar ur sitt namn.

I brist på födelseklockslag passar den ohämmade exhibitionismens Solen-i-Lejonet perfekt som ascendent. Då händer genast intressanta ting med sidekicken Månen som är tänkt att reflektera Solen och ge den perspektiv på sin utagerande natur:



Månen i Väduren är subjektivistisk och impulsiv och när den ägs av Mars i profithungriga slavtecknet Jungfrun och dessutom i 2a ekonomihuset, ser vi en extremt ovärdig sidekick som definitivt skulle uppmuntra Lejonnarcissismen att degradera sig djuupt bara för pengar. 

Vad den här störda Månen innebär för det 9e huset för gudfruktighet, filosofisk läggning eller normalt samvete, behöver knappast sägas. Södra månnoden Ketu tycks dämpa allt intresse av lunär reflektion av vad hon säger. Kanske måste horor knäppa av all kontakt med sin intelligens för att slippa ångest för vad de gör... 

Har man någonsin sett HORBOCKS- OCH HORSYNDROMET tydligare än här? Mars plus Venus får här stöd från flera bidragande faktorer och manifesterar sin lägsta s(l)ida... Jungfruns tecken hette i Babylon Plogfåran så den freudianska felsägningen är motiverad i detta fall. En annan med samma kombination var Bill "i did not have sex with that woman" Clinton. Han hade den också i Jungfrun och i sitt 1a personlighetshus! Clinton är efter sin tid som president mest känd för de mest giriga önskemål om ohemula summor för att hålla tal i olika ämnen. En verklig hora för pengarna, också han.

Intressant är att den här kvinnans syn på att instrumentalisera sin egen kropp och tjäna pengar på den närmar henne till den intelligensnivå svenska företagare uppvisar. Kartan påminner om den för Svenskt Näringsliv, med den förledande Satans stjärna (Algol) på topp och en Lejonascendent!

*****

Men lika fascinerande är det att fundera över bloggarens inre tankemönster och hur Ödet tycks leda honom i kompositionen av vissa texter. För lika munter och uppbygglig som kvinnan med föregående horoskop var, lika dyster och degraderande är den här kartan för den eftertänksamme. 

Att spana in två Lejon på raken är ingen omöjlighet, men nog är det märkligt att det goda och inspirerande Lejonet i förra inlägget var driven av en Jupiter kopplad till den goda stjärnan Regulus varpå min blick strax styrdes mot en annan tidningsrubrik som istället leder till ett Lejon vars Jupiter är kopplad till den onda stjärnan Algol. Det ser ut som en tanke på en nivå som låg ovanför bloggarens eget medvetande...

Jag lämnar för de mer begrundande läsarna att jämföra dessa lördagsmorgonens två Lejon-inlägg och apropå porraktrisen begrunda tanken om "andens brutalisering" som jag ofta fört på tal där nyplatonismens "noblaste" element Eld möter det basala Jordelementet. 


Inga kommentarer: