Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 22 november 2017

Tidningen ETC grundlurad




Med kritisk analys av Sveriges horoskop kan den här bloggen sägas tillhöra dem som - på astrologisk grund - levererar en svart framtidsbild för Sverige. Den är baserad på hur även landets horoskop avslöjar skevheten mellan de som har och de som inte har och hur den hungriga Rahu-cykeln 2002-2020 perfekt matchar den alarmerande ökningen av gapet mellan dem som har mycket och dem som nästan inget eller definitivt inget har.

Bloggaren finner det därför förunderligt hur den lätt vänstervinklade dagstidningen ETC släpper igenom en artikel som diskuterar "kampen om den ljusa och den mörka berättelsen" och låter en Liiidingö-baserad propagandaverkstad (tänk djupblå moderat) förklara att det minsann står alldeles utmärkt till med landet. Ett budskap misstänkt likt det regeringen Löfven gärna mässar och då med avseende enbart på ekonomin och inte den bedrövliga utbredning av skitjobb och osäkra sysselsättningar och underbemannade och pressade arbetsplatser som degraderar det allmänna välmåendet i detta land. Ja, på Lidingö, där alla arbetsgivarna bor, mår man förstås prima.

Jag blir nyfiken på denna propagandaverkstad, Futurion, som jag aldrig hört om tidigare och tittar på den kvinnliga vd:ns horoskop. En ledtråd kommer redan med bilden ovan, en skärmdump som avslöjar någon i färd med ett propagandaanförande mot bakgrund av svenska flaggan. Den remarkabelt stela kroppshållningen för tankarna till ringaren från Notre Dame och zoomar man in ser man en intressant asymmetri i ögonens uttryck där högra ögat (kopplad till väster, kalla och analytiska hjärnhalva som myten vill ha det) sannerligen inte ser värst trevligt ut. 

Videoklippet hör hemma hos ett företag som tipsar de superrika om hur de ska placera sina pengar i fastigheter, och så var den här "think tankens" verkliga natur avslöjad. Jag är glad att ETC går bra, för de har flera bra tänkare, men skulle aldrig prenumerera pga. sånt här skräpmaterial. Jag skulle hellre ha sett en grävande journalist strimla sönder den propagandarapport tidningen nu istället återger som om det vore den faktiska bilden av landet Sveriges tillstånd.



Vad då om horoskopet för lobbyföretagets kvinnliga vd? Jo, hon tillhör samma KLAN som bloggen just avslöjade innehåller de flesta massmördarna, ledda av Väduren Adolf Hitler. Hon är dessutom född under fullmånen vilket ger en obalanserad och fanatisk tendens eftersom Månen i Vågen tappar extrem tankehöjd när dess disponent Venus befinner sig i materialistiska och äganderättsliga Oxen, samtidigt som Mars angriper samma Venus, så att jag ärligt talat inte vet om kvinnan själv vet vad hon sysslar med! 

Knappast ett horoskop som lånar sig till objektiva rapporter eftersom Vågens balans dras tillbaka till zodiakens två tidigaste och mest partiska tecken. Varför analyserade t.ex. inte ETC valet av index i den "metastudie" hon presenterade med en medkonspiratör? Jag säger bara, lyssna till "Ease of Doing Business"-indexet, och fatta vilken verklighetsbild Futurion vänder sig mot. Det är inte ETC:s läsare eller vanligt folk med deras erfarenheter!

Här är så många självmål inritade i horoskopet att jag saknar ord och fast jag bara sökte ett foto hann jag uppsnappa en viss ostadighet i anställningarna. En karriärist eller en som misslyckats pga. dåligt omdöme och fått träda tillbaka och starta egen lobbyverksamhet? Det som talar över att hon lyckas hålla sin "shit together" är att organisatoriska ankaret Saturnus i de många tankarnas tecken Tvillingarna gör henne till en äkta siffertrixare och en typisk person som samlar ihop en massa tabeller för att "objektivt" bevisa hur bra Sveriges rika har det (vilket ju är den verklighet hon dagligen vistas i). 

Problemet här är att ur handlingsmänniskans (Solen) perspektiv är för Väduren den intellektuella analysens Merkurius en verksam illgörare, impulsiva krigare har sällan tankens gåva med sig! Eftersom även Saturnus är en verksam illgörare för Väduren i 1a huset blir hennes 3e kommunikations- och informationshus så bedrövligt det kan bli och jag ser min onda föraning bekräftad häri. 

ETC har publicerat ett en desinformativ partsinlaga utan att fatta det själva. "Tankesmedjan" är en kapitalismens bottom feeder, en av alla dessa som de verkligt rika börja med att knuffa i havet när det börjar hårdna. Missa inte hur Stora Pengars Jupiter står i 12e förlusthuset utifrån det utagerande perspektivet. Hon talar och agerar utifrån en förlorad sak. 

Detta är faktiskt ett typiskt Vädurshoroskop eftersom zodiakens debutant är helt ointresserad av historien och de erfarenheter som redan gjorts (alla under Saturnus, tidens herre). Väduren är enbart här och nu och orienterad mot framtiden (jfr. tramsiga företagsnamnet Futurion) och som sådan den första att sopas bort med första höststormen, särskilt med en så ond Fader Tid som här. 

(Som historieskrivare är denna Saturnus den verkliga historieförfalskaren! Jfr t.ex. bloggarens Saturnus som är verksamt god som ägare till 9e huset för De Stora Sammanhangen! Den här bloggens dystra Sverigebild är mer sann än Futurions listigt utvalda "index" som visar hur jättebra vi är! Alla är inte kallade till att göra likvärdiga analyser.)  

Missa inte hur även Venus är en illgörare för Väduren-i-första som inte tycker sig behöva någon samstämmighet mellan alla parter. Som sagt, fullmånen mellan Väduren och Vågen är inte särskilt social stabil utan uttrycker sig typiskt som korta och flyktiga kontakter, typiskt för t.ex. serviceyrken.

Människan ser vänlig ut och jag slås återigen hur horoskop med stark betoning på Luftelement ofta får något eteriskt över sig, som om de var luftlätta andeväsen som knappt hör hemma i den här brutala verkligheten. Med ett så här Eld/Luft-gnistrande (karismatiskt) horoskop och det intresse för "bilder" eller "berättelser" hon uppvisar hade kanske en skådespelarkarriär varit att föredra. Så många människor blir onda genom det system de välja att ansluta sig till och en cell i en canceroid aggregation. Som näringslivets lakej degraderar hon nu sin själ och kommer troligen att återfödas som en oattraktiv människa i ett skitjobb (förutsatt av världens omstöpning från kvartalskapitalism till något annat tar lite längre tid än de max 50 år som jag lutar åt).

Inga kommentarer: