Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 1 november 2017

Sossen Åsa Regnér dessvärre ett härsklystet monster

Det är uppenbart att Sverige gått sönder under den ekonomistiska socialdemokrati som just varnade för att föregående regering söndrade nationen. Det är ofattbart hur snabbt makt korrumperar i detta land! Ibland avslöjar tidningsartiklar att vi verkar ha västvärldens sämst genomtänkta lagstiftning - det gapar av håligheter överallt och det tjuvaktiga folket tvekar inte att ta för sig. 

När sedan politikerna väljs ur samma folk, vad kan man då förvänta sig annat än totala vrak som nazikvinnan Åsa Regnér som avsiktligt försöker döda tusentals svårt handikappade svenskar genom sitt påbud att Försäkringskassan ska dra ner antalet assistanstimmar för de svårt sjuka (AB). Detta är New Public Management - att använda djävulskapitalisternas tankesätt i det offentliga. Sätt detta övergripande direktiv i händerna på en politiker som i princip skulle kunna vara Satan själv enligt horoskopet, och gissa vad som händer!

Aftonbladets Eva Franchell skrev om vidrigheterna redan 2016, men fast Liberalerna protesterat högljutt saknar den sittande regeringen varje anstymmelse till intelligent självinsikt. De är helt maktfullkomliga redan, vilket också Åsa Regnérs karta bekräftar, jämfört med förra inlägget nu omritad med en solascendent för ledar- eller handlingsmänniskan:
Här finns INGENTING som fungerar väl i Ljusets kvalitet (Sattva guna). Både Tvillingarna och Fiskarna smutsas svårt av Mörkrets kvalitet eller den rigiditet som bygger på okunskap. 

Lägg nu till detta att soltecknet är den viljestarka Solen i Lejonet - ett tecken som i allmänhet upplever sig lite förmer, kanske lite utvald, men ofta visar upp en kontrollerad mask av spelad eller äkta vänlighet, ungefär som en god feodalherre ser till sina fattighjon och delar ut nya skor för att hålla nöden borta. 

Jag har aldrig riktigt lyckats ta tempen på det genomsnittliga Lejonet eftersom man oftast möter blandformer, här finns gott och ont (som i alla tecken). I Regnérs karta dras Lejonet ner rejält av blotta mängden Mörker och gör henne envis och omedgörlig, troligen så ointelligent att hon inte klarar att se konsekvenserna i mänskligt lidande. Mörkrets kvalitet dras gärna till fixerade regelverk eftersom de behöver kompensera sig för sin begränsade förmåga att göra egna analyser. Problemet uppstår när de hamnar i maktpositioner och kan avgöra liv eller död för andra, som här.

Att Satans stjärna så groteskt korrumperar välviljans Jupiter i 10e maktpositionen visar att detta är en kvinna som snarare borde jobba hos tyrannen Svenskt Näringsliv, vars karta påminner om den här. Och det är då sanningen drabbar mig: det ÄR Svenskt Näringsliv som har Löfven i ett stadigt grepp för gissa vad? De står och trampar som otåliga demoner på att få stöpa om även detta hjärteskärande livsområde till privat och vinstbaserad omsorg!


Några tekniska detaljer:

Solen äger sig själv i Lejonet, dvs ren Tamas guna. Mittöver står Solens fiende Saturnus och äger också sig själv i Vattenbäraren. Mer ren rigiditet men av ett motsatt slag. (Individfixering står här mot systemfixering.) Eftersom Solen och Saturnus är varandras fiender men kvaliteten är mörk och rigid ser vi en ovanligt inflexibel människa i fråga om individen kontra samhälle, och då Solen står för intelligens en sannolikt så pass låg IQ att det är lönlöst för Eva Franchell att via sina kolumner söka beveka Åsa Regnér! Denna Sol/Saturnus-opposition är inte det minsta kreativ eller fritänkande trots att elementen är Eld och Luft. Lyssna bara på ordet REGLERINGSBREV!

Den fria och begåvade tanken skulle kunna ges via Sattva-tecknet Tvillingarna och en empati med sakfrågan via Månen i Fiskarna. Men sinnet står i nedsläckta 8e dödshuset och dess disponent Jupiter är så maktkåt (10e) och korrumperad av Satan (denna världens herre, materialism och pengamentalitet) att det är lönlöst att förvänta sig medkänsla från den här ministern. Fiskarnas tecken symboliserar i etta fall iskallt "samhällets olycksbarn" vars liv eller död hon givits mandat att råda över, allt enligt direktiv från andra håll i regeringen (finansdepartementet - M. Andersson som skryter över 40 miljarder i statens kassakista?) Man kan säga att Fiskarnas forte, den universella medkänslan, är ett avknäppt tema i Regnérs horoskop.

Tvillingarna då? Ett medvetet och snabbtänkt tecken? Tyvärr är Lejonet i 1a huset inte särskilt roat av sina snabbtänkta budbärare och rådgivare. LejonSolen har - med viss rätt - en känsla att stå över allt detta. Solen är när allt kommer omkring själens symbol och själen har ett liv bortom alla världsliga petitesser. Inte konstigt att Solen i härskarläge i Lejonet ibland kan upplevas en smula högdraget eller snobbigt: dessa är själar som någonstans behållit en smula nobless och distans till denna värld. De deltar beslutsamt och milt överseende med andras svagheter - om de är riktigt goda.

Regnérs beckmörker leder dock till problem när Tvillingarnas härskare Merkurius placerar sig invid Solen som inte tycker sig behöva några smarta rådgivare eller informatörer! Här är Merkurius en verksam illgörare och Regnér har, om jag minns rätt, redan producerat osanningar i samband med direktivet att spara statens kostnader för samhällets allra svagaste. Något i denna sjuka sosseregering påminner starkt om 1920-talets svenska rasbiologer som inte heller lade två strån i kors för svaga kroppar. 

Se bara sossetidningen Aftonhorans oändliga ström av foton på första sidan föreställande på A/ sämre kroppar i kombination med hälsotips, B/ vältränade kroppar i kombination med hälsotips. Den senare typen är vad förman vill ha i produktionen och vad kontorschefen vill se hos kvinnorna i arbetsgruppen - vi svenskar är ju kriminellt ytliga kroppsfascister. Men allt presenteras i medier och i politiken som i "folkhälsans" namn. Förljugenheten om de verkliga bevekelsegrunderna är total. Faktiskt, i sin urbota dumhet är Åsa Regnér faktiskt rätt ärlig: det råder inga tvivel om att hon och hennes regering ser ner på icke arbetsföra människor! Hitlers gaskamrar ligger nu bara ett steg bort...

Dessutom är Lejonmajestätet så självgående att tvåsamhetens och anpassbarhetens Venus skadas då högdjuret befinner sig i 1a huset. Venus blir här en verksam illgörare och disponeras således av Merkurius som också är verksam illgörare. Kvinnans "idealhus" (11) ser helt horribelt ut, och när den överdrivna libidons Mars+Venus ligger här, gör faktiskt Mars inte mycket nytta alls. Horoskopet är skrämmande lik gårdagens karta över TV3-personlighetens psykiska sadism! Jämför och se själv! Samma överhettning i Tvillingarna, samma överdrift av Mörkrets kvalitet.

Ta bort henne från sin position omedelbart, på samma sätt som mediehusen rensat bort de värsta monstren under Me Too-kampanjen! Men eftersom direktivet troligen kommer någon annanstans från än Åsa Regnér, måste hela denna horribla regering bort. Problemet är att svenska folket inte ser vidden av det problem varje regering lämnar utanför diskussionen: frågan om vi alls ska fortsätta hålla kapitalisterna om ryggen eller börja formulera ett helt nytt samhällssystem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.