Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 6 november 2017

Själviskheten får ett (nytt) ansikte: Svenskt Näringslivs ordförande




En ny dokumentläcka avslöjar fullt ut hur de rikaste svenskarna är de mest själviska lågliven. De undanhåller landet enorma summor i skatt bara "för att de kan" - för att Sverige inte längre hugger handen av den hand som stjäl på marknadsplatsen.

När jag ser den snikna nunan på en av de här förmögna försnillarna, orföranden för Svenskt Näringsliv Leif Östling, fyrar neuronerna direkt då själen dessförinnan registrerat egoistens ansiktslikhet med Rolf "Väsens lund" - den norska komikern som lustigt nog gjorde sig en karriär på att spela extremt självisk och småaktig så att vi andra kunde skratta åt hans hopplöst småaktiga perspektiv - och kanske känna igen oss lite i vår egen futtighet. Figuren Marve Fleksnes gjorde sällan annat än snodde runt, invände sig, gnällde eller kritiserade. Han gestaltade Jungfruns tecken perfekt när man tänker närmare på saken.

Det här med snarlikheter är en bedräglig sak, en människa kanske har en näsfixering, andra en läppfixering och så vanställer denna fixering förmågan att uppfatta andra människors ansikten för vad de är. Psyket stör t.o.m. en så enkel sak som vanlig synförmåga och demoniserar intrycken. Vad bloggaren har för grumligheter i sitt psyke är oklart men den här gången blev det en astrologisk fullträff. Båda männen representerar perfekt EXAKT den småaktiga själviskhet som är kopplad till det vinst- eller skördeorienterade jordbrukartecknet Jungfrun, hon som hatar länsherren och smusslar undan det tionde hon egentligen borde betala in som skatt till samhället.

"Vad har jag fått för alla miljoner jag betalat i skatt?" säger Östling och låter exakt som den här bloggen har utrett Jungfruns arketyp i dess sämre tappning. Negativiteten i detta tecken är så extremt att den kan klyva skillnaden i all oändlighet och ALDRIG se något positivt! (Jfr. Zenons paradoxer, särskilt den om Akilles och sköldpaddan.) 

Trots att Wesenlunds råttliknande figur Fleksnes var allt annat än en ledare väljer jag här en solascendent för lättare jämförelse med den f.d. Scania-ledaren Östling.

Wesenlund:



Norrmannens karta är så lik f.d. moderatledaren Reinfeldts att man faktiskt kan misstänka att figuren Fleksnes faktiskt var skådespelarens sanna väsen, en borgerlig egoist som ständigt har ticks där han går och småfnyser och irriterar sig på att omvärlden inte betjänar honom tillräckligt mycket och väl! Den som minns figuren Marve Fleksnes och kan se hans kroppsspråk ser hur väl detta stämmer. 

Wesenlund föddes också ett år då Saturnus-i-Vattumannen indikerar hat mot det omgivande samhället - se hur Reinfeldt-tänkande skapat att nazicentrum vid namn Täby där all allmännytta eliminerats och några tusen dävna och onda svenskar burar in sig och söker leva likt den obekymrade mytologins unga Persefone. Det vill säga, innan Hades kommer och våldtar dem allihopa och drar ner dem i Underjorden.

Östling:



Östling är betydligt mindre ideologisk i sin saturnusplacering. Visserligen står den i 11e idealhuset (eller likasinnade vänners lag), men som med den fysiska Jungfruascendenten Reinfeldt, vars Sol-Kräfta hamnade i 11e, ifrågasätter jag om Jungfrun i öster överhuvudtaget kan sägas ha några ideal. Kräftan representerar ju Vattenelementet i dess passionerade och ostyriga fas. Detta är den Irrationella eller Vegetativa Själen och den som styrs av närighet, hungerkänslor och idel impulser kan per definition inte bygga upp några rationella ideal. Här är dock Saturnus en organisatorisk influens så att idealet blir att förhindra vattnens ebb och flod. Den onda kapitalisten försöker vinna i alla lägen och det är här skattesmitandet kommer in...

Så utmärktes också Reinfeldts styre av den typiska kvartalskapitalismens mentalitet, kortsiktighet och t.o.m. avsiktlig nedmontering av kontrollsystem som hade kunnat avslöja att en tanklös girig och självisk politik knappast fungerar i praktiken. Svenskt Näringslivs ordförande har alltså Saturnus i Kräftan som en rejält dysfunktionell markering i 11e huset för ideal. 

Dessutom har han övermodighetens eller hybrisfaktorn Rahu  med en "dubbelt ond" och extremt omoralisk Mars i 10e makthuset i trixiga intellektualisten Tvillingarna. Mars är naturligt ond och ger onda resultat när Jungfrun intar 1a huset. Med dubbelt ond innebär här att man är en misslyckad krigare - minns Reinfeldt kalla sig "Stridshingsten" kort innan han förlorade valet! Hans "dubbelt onda" Mars i Jungfrun i 1a huset kommer att stå till svars för mycket mer än medierna vågade skriva om den dag den själen lämnar kroppen och ställs inför det himmelska rådet (den berömda domstolsscenen som rapporterats vara inte så farlig, av en del om varit på "andra sidan").

Östling har således redan straffat ut sig: båda de naturliga illgörarna har mer tvivelaktiga bud omkring sig än goda (vad hjälper det att Saturnus är en "verksam välgörare" för Jungfrun i 1a när idealhuset snarare tecknar bristen på idealism?).

Tittar man sedan närmare på 1a huset (som vi egentligen borde ha börjat med), blir det ännu värre: han upprepar Sverigehoroskopets paradoxalt "onda" version av Jupiter, den Stora Välgöraren. Vad en skadad Jupiter gör är att simulera noblessens godhet, man kan bli en nyrik och uppblåst tom tunna. Överallt läcker individen signaler på att man inte är en äkta jupiterier och vad jag förstått saknar Östling fullständigt en uttrycksförmåga som anstår verklig överklass. Detta är Jungfrun - slavens  tecken - som orättmätigt tagit sig upp. Och den onda Jupiter blir förstås bubblor som spricker, vilket nu kanske hänt i Östlings liv. 

Det är intressant att se sådan här höjdare så tydligt ansluta sig till den ONDA ELIT i nationalhoroskopet formen av en ond Sol med en ond Jupiter och krämaren Merkurius. Exakt samma som i Östlings solära handlingshoroskop. Här har vi en av dem som frossar på svenska folkets bekostnad.

Månen till sist. I brist på födelseklockslag går det inte att säga om Månen står i Vädurens sista grad eller om Östling föddes sedan psyket hunnit in i materialistiska Oxen. En snabb titt på Svenskt Näringslivs horoskop tyder naturligtvis på det senare. Varför inte ett ägandehungrigt Ox-psyke infekterat av Djävulens stjärna? Accepterar man 6½ grader (ett antikt mått) för konjunktionen är psyket redan vid tolvslaget under Den Ondes inflytande.

Men visualisera nu inte en eldspyende demon från den moderna datoranimerade Hollywood-fabriken! Nej, Djävulen kommer diskret och förslaget i företagskostym, precis som Al Pacino gestaltade den onda Frestaren i en film. I den rullen gjorde Keanu Reeves ännu en av sina alltid GODA rollfigurer. Reeves har på senare år tagit sitt asiatiska påbrå på allt större allvar, vilket gjort det möjligt för honom att loda den filosofi och de tankar om heder som det sekulära väst tappat helt och som gjort att skitstövlar som Östling brett ut sig inom alla samhällsklasser. Uppenbarligen kanaliserar Reeves Platons Det Goda och Det Sköna eftersom han söker ge den unga manliga generationen den filosofi som ligger inbäddad i orientalisk kampsport.

Här är då motsatsen till Jungfrun, zodiakens nitlott efter att Solen i Lejonet dragit vinstlotten (hellenismens astrologi var fullt medveten om skillnaden i symbolerna och kallar Lejonets naturliga 5e hus för "den goda lyckans hus" och det 6e Jungfruhuset för "den onda lyckans hus" - att jämföra med den goda resp. onda daimonen - namnen på 11e och 12e hos de grekisktalande folken):


Algol och Jupiter - fromheten prövad av Satan som Åklagaren
Men 9e dharma-huset ägs av Mars - Reeves plikt mot
universum är krigarkastens plikt (
passande för Lejonkungen i öster)

Bara första delen i filmtriologin Matrix är en klassiker. Trean havererade till vilken simpel krigsfilm som helst. Pang bom och inget av den filosofiska mystik som första delen hade. Jag ser här hur horoskopets Satan med Jupiter skildrar den episka scen i första delen där Keanu Reeves som Neo - den blivande frälsaren - har att välja mellan det röda och det blå pillret. Det enda (minns inte färgen) leder till Sanningen medan det andra .... 

Scenen påminner starkt om den där Jesus efter "40 dagar" av fasta ute i en öken (kanske en kod för klostret vid Döda havet där asketer som planerade för uppror mot det onda romarriket höll till). I sitt försvagade tillstånd visar sig Djävulen och lovar asketen Jesus alla världens riken och makt om han bara säljer sin själ. Reeves har framgångens Jupiter i äganderättsorienterade Oxen och i 10e makthuset och under gradexakt bestrålning från Frestaren själv! Men för Lejonet i 1a (och nu har vi ett äkta klockslag och ett helt personligt horoskop) är Jupiter en både naturlig och också verksam välgörare. 

Både filmens Neo och Reeves själv har valt rätt, dissat Satans materialism och väljer sanningen. Figuren Morpheus som ger Neo valet mellan pillren intar visserligen den bibliska Satans roll men han visar sig senare i filmen stå på Sanningens sida även han, precis som judarna betraktade Satan som en ängel som ytterst gick Guds ärenden. Inte heller de grekiska filosoferna i Platons efterföljd kunde se tillvaron som en simpel kamp mellan två aktiva krafter (gott och ont) utan förklarade ondskans existens på individnivå. I "himmelen" är allting gott men det är på individnivå upplevelsen av det godas frånvaro blir en upplevelse. 

Även hela nationer kan avfalla från det goda, precis som Sverige visar sig ha gjort under denna planetära dasha-cykel så landets inherenta ledarskikt visar sig betjäna det onda, dvs. sig själva och inte folket! Där Keanu Reeves visar hur en god ledare ser ut (en som smart nog valt filmens värld för att påverka så många som möjligt) får Östling ställa sig i det skamfulla led av svenska politiker och makthoroskop vars horoskop avslöjar att de hade en predisposition att välja det onda pillret (världslighet) istället för det piller där man verkligen får jobba för sin lön men gör en skillnad och förbättrar världen. 

Vissa grekiska filosofer ansåg att ALLA handlingar gjorda för egen vinnings skulle automatiskt var onda. Jämför även detta med den råttlika självtjänaren Marve Fleksnes, Jungfruns naturliga 6e hus för slavar och tjänstefolk som stjäl matsilvret så fort husbonden tittar bort! Östling, så ordförande för Svenskt Näringsliv han är, liknar en oskolad och självisk tjänare som inte förstått att tjänsten mot Helheten lyfter helheten på ett underbart sätt. 

Istället för att svart som en djävul suga åt sig fördelar skulle politiker föregå med gott exempel och kriminalisera profittänkandet inom alla områden. Men världens alla länder hänger ju ihop så hur låter sig det göras? Genom lång och noggrann förberedelse. Först och främst måste svensk odlingsbarmark återigen kunna försörja befolkningen. Sedan en militärkupp där man först tar kontroll över bankerna och den ekonomiska elitens medel. Den nya skatteparadisskandalen visar att det är möjligt att spåra pengarna. 

Genom att likt exemplet Kuba stänga landet mot USA:s och Rysslands (och andras) inflytande i tjugo år - censur av Internet - kan en ny generation nobla själar lockas till en återfödelse i ett Sverige som signalerar gott gry mot himmelen. (Som höres är detta just vad Kina f.n. håller på med.) Skolorna kommer att förbättras enormt och istället för våldslekar och krigsspel kommer pojkarna att få lära sig filosofi redan från unga år.

Vi kommer att få ett land av intressanta och konversationsdugliga män istället för sjukliga drängar som Östling! När en ny generation fått luft under vingarna (för dessa kommer verkligen att vara annorlunda människor) kan den gamla surmulna befolkningen få fly landet när gränserna åter öppnas - det är svårt att lära korrupta själar och gamla hundar sitta på ett snyggt sätt. Mirakulöst nog kommer nu Sverige snart att bli en ledande nation istället för som 2017 ett reaktionärt, hårt och självförljuget land.

Många steg saknas i den här planen för att förnya och lyfta folkets mentalitet, men ett är säkert: under nuvarande nationalhoroskop fortsätter bara självlögnen och hyckleriet. Det ger inte att reformera bort det här landets onda och materialistiska öda. Här krävs kirurgiska ingrepp av mer radikal sort.


Tillägg. Börjar direkt efter detta inlägg läsa en text på AB:s kultursida och befinner mig snart nog i välkända svenska vatten: självlögner och kollektiva psykoser! Absolut läsvärt!

Inga kommentarer: