Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 22 november 2017

Problembarn




DN:s bild på den folkliga radiorösten med den svarta, svarta Skuggan påminner mig om ett annat problembarn, Mona Sahlin. Jag minns förstås att båda hade ett övermått av planeter i Tamas guna, hinduismens mörka kvalitet, men varför inte göra en partnerkarta (synastri) för enkel överblick? Bantar man ner Bromé några kilo ser man tydligt att båda tycks utskurna från samma kosmiska mall.

(Klurig svenska där, i mitt huvud är det korrekta "bild av någon" eftersom "bild på" kunde tolkas som någon med en bild fästad på sin kropp, men å andra sidan kan "bild av" fattas som att motivet själv höll i kameran och tog en selfie!)

Även om Mona Sahlins sideriska Lejonascendent är känd, blir det här en naturlig zodiak med Väduren i hus 1.


Se där, mer fenomenala överlappningar än jag mindes. Inte bara delar båda Månen i Oxen - ett robust och rätt motspänstigt sinnelag, de har också måndisponenten Venus, kvinnornas egen planet i mörklagda tecken. I Bromés fall blev det lesbianism (Månen opposit Venus längs den "sataniska axeln" som frossar i kvinnlig fysikalitet) medan Sahlins tokfeminism, eventuellt i förvirrat gytter med identitetspolitik, perfekt förklaras av hennes Venus i ideologiska eller intellektualiserande Lufttecknet Vattenbäraren. (Alla dessa moderna -ismer är omvittnar det sekulära västerlandets förestående sammanbrott - se hur mycket tydligare och mer exakt det antika tänkandet var som omvittnat av astrologin.)

Men efter år av osystematiska "look-alike"-inlägg erbjuder dessa två precis den överlappning man kunde misstänka vara särskilt betydelsefull. Mona Sahlins kända födelsetid gör henne fysiologiskt till barn av Lejonets 27e grad i öster och exakt där står minsann Lotta Bromés manhaftiga och burdusa Mars (jämför med Donald Trumps Mars-på-Lejonascendenten+ en fullmåne längs den sataniska axeln). Via detta inlägg kan man ana Mars del i varför "trotjänaren" Bromé nu lämnar SR. Det ser alltså ut som att Lejonets 27e grad (eller däromkring) skulle kunna vara den mer exakta FORM som verkar genom båda två.

Skulle Lotta Bromés födelsetid avslöja Mars i något av de fyra hörnen vore saken biff, men redan denna gradexakta korrespondens mellan kartorna triggade således en look-alike-förnimmelse. Man kan argumentera för att bara andligt vakna individer ser djupt in i andra. De som helt går på ytans sinnesdata kommer inte i kontakt med arketypernas värld, vilket hör hemma i Nous, grekernas beteckning för det gudomliga intellektet, där också människosjälen sägs höra hemma (själens plats inom helheten diskuterades visserligen bland de senantika filosoferna).

I inlägget Nyliberalismens horoskop så korkat! fransade jag ut om europeiska renässansastrologers bruk av den onda stjärnan Algol, en äldre tradition förmedlad genom arabiska texter. Stjärnan ansågs ond därför att den ultimat hotade individen med halshuggning - äldre tiders sätt att effektuera dödsstraff. Så passande att den hellenistiska astrologins 2a hus kallades "Dödsrikets port" vilken öppnas samtidigt med början av Oxen där Algol står som en helveteshund och vaktar porten. Oxen i sin tur indikerar halsen!

Som jag tidigare påpekat hände något med Sahlins hals (Oxen = mun, svalg och  hals) när hon debatterade: hon blev ilsket röd i detta område, vilket kan förklara varför hon ofta bar halsduk. En vågad gissning är att hon redan blivit halshuggen för förbrytelse i ett tidigare liv och nu som en nyfrälst sökte överkompensera genom att vara en politisk eldsjäl. Men så kommer själens gamla orientering fram med ålder, trötthet och bekvämlighet och vips hemföll hon till oegentligheter även i detta liv. 

I princip tog hon med sig god karma in i detta liv, 5e huset som purva punya ägs här av den stora välgöraren Jupiter som i Sahlins fal står i 2a ekonomihuset i de små perspektivens Jungfrun ("en futtig Toblerone"). Jupiter, den expansiva, kunde vara starkare placerad än i detta tecken eftersom dess egen natur är de stora perspektiven och den här blir uppbunden i småsaker och dessutom ekonomiska eller materialistiska petitesser. Men det var alltså det - upprepad dumhet i det lilla - som knäckte henne. 


Varför fungerar inte hennes goda karmas femte hus? Lätt som en plätt. Hon har en accidentell eller tillfällig störning från ingen mindre än Algol och Mars riktad mot 5e huset via Mars "dödande 210-gradersaspekt" (i den naturliga zodiaken föds Väduren/Barnet tack vare Mars sexualitet och åtta steg senare, i Skorpionens dödshus är det samma planet som dödar den nu utlevade biologiska värdkroppen). Ska man lägga ett förmildrande ord för den förbrukade Sahlin är det att hon ville människor gott i sin idealistiska själ men "accidentellt" eller världsligt kom att korrumperas av Satans falska löften. Ledarskapets Lejon i öster (jfr Donald Trump) placerar alltid den materialistiska ägarinstinktens Oxe uppå i 10e makthuset och Sahlins Mars/Algol är ett helt perfekt modernt exempel på hur Algol "halshugger" mäktiga människor om de felar. 

Precis som i fallet Trump tycks det här inte hjälpa att den naturligt omoraliska Mars fungerar som en verksam välgörare (duglig i strid), omoralen finns där ändå. För Mona Sahlin är det dessutom så tragiskt att hon enligt 9e huset för den universella dharman, den universella morallagen var utvald att bli ett sedelärande exempel i detta liv. Det är ju Mars som är accidentell (tillfällig) ägare av 9e Guds hus och här ser vi alltså hur Satan inför öppen ridå (10e publika huset) korrumperar Mars, platshållare för Guds röst (samvetet) och sedan, så typiskt för Djävulen, sviker sina löften och som slutkläm halshugger det offer den Onde kramat ur till sista droppen! 

Detta är precis Sahlins politiska karriär i ett nötskal. Falsk materialism och total likgiltighet för det andliga. Kvinnan som helt tappade samvetets röst. Kan ett horoskop bli tydligare?

Tillkortakommandena på Lotta Bromés karta har, som sagt, redan kommenterats så långt man nu kan komma utan exakt födelsetid.

Inga kommentarer: