Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 9 november 2017

Patriotmissilerna - DN börjar visa tecken på moralisk ryggrad



Visserligen är den här nyheten inte DN:s, men ju mindre de USA-fanatiska ledarkrönikorna syns i den gratis delen av tidningen desto mer får man intryck av att den åter fungerar som en oberoende och kritisk granskare av statsmakten. Visst, det är snart val, men regeringen Löfven visade sig precis lika illa som den förgående med Stridshingsten i spetsen. Och det tvekar inte DN att säga rakt ut. Lite schizofrent är det dock när tidningen samma dag kör en desperat ledare som bedyrar hur mycket Sverige behöver Patriotmissilerna!

Jag har trott att jag spetsade till mina "astro-analyser" av försvarsministern lite extra, men verkligheten är mycket värre! Enligt DN-texten är Försvarets materielverk i chock över att Hultqvist praktiserar det värsta tölp- och ministerstyre och helt kör över rollfördelningen när han - kåt på att bli accepterad av jänkarna och bli någon internationellt (tänk satanisten Jens Stoltenberg) - beslutar om valet det smäck ni ser på fotot ovan. 

I mina ögon ser Patriot-systemet ut som en teknisk lösning så simpel att det inte vore någon match alls för Sverige att svetsa ihop ett par lådor som avfyrningsramp för ett gäng missiler. Bofors, en månglare i död, har säkert några på lager. Det handlar ju, som alla medger, inte om att hålla ryssen borta utan bara markera att det ska "kosta dem" att angripa Sverige. (Hör någon sinnessjukdomen hos dessa män som ska föreställa strateger?)

Och vad gäller mjukvaran till dessa simpla avfyrningsramper - är inte unga svenska män närmast världsbäst på att bygga virtuella krigsspel? Men nej, som en omvänd hora uppsöker Sverige USA och vill betala för att bli påsatt av Vilddjuret!

Den här regeringen går till historien som den värsta samling osjälvständiga klåpare svenska folket någons ynglat av sig. Och Hultqvist bör ställas inför rätta och Löfven snarast omyndigförklaras. Fattar han inte själv att han bara är en marionett för sin närmaste omgivning bör någon med besked tala om det för honom.

*****


F.n. Sex inlägg taggade Peter Hultqvist. Avgör själv om jag har överdrivit och givit en nidbild (i så fall polemiskt, förstås)!


Tillägg



Som vanligt reagerar jag redan på rubrik och ingress och publicerar ett inlägg. Själva DN-texten visar sig sedan innehålla precis samma skepsis om Patriot-konstruktionen som det intryck av low tech-skräp fotot ger.

Det är då jag minns den hysteriska kultplattan från 1974 med ett beskt musikaliskt drama skapat av rockgruppen Hawkwinds dåvarande ledare Robert Calvert. Captain Lockheed & The Starfighters handlar i monologer och musik om hur amerikanerna lurade den tyska efterkrigsregeringen (ledd av nazianstrukna bayraren Franz Joseph Strauss) att köpa värdelösa stridsflygplan av typen Lockheed Starfighter. De var så illa konstruerade att de störtade i mängd och fick öknmanet The Widow Maker! 

Nu är svenskarna på väg att göra detsamma, att döma av DN-texten - lurade av sina hjältar att köpa ålderdomlig och inadekvat vapenteknologi till överpris. Krämaren USA är ingens vän! Landet tänker enbart på sig självt, vilket också den här bloggen påpekat gång på gång med hänvisning till Jungfrun (krämaren Merkurius) i det amerikanska nationalhoroskopets 11e idealhus.


(Skivomslaget från 1974 hade relieftryck och de profilerade tre flygplanen ovanför öppna spisen var placerade precis som britterna älskade att ha tre porslinsankor hängande i vardagsrummet. Vände man på skivomslaget hade ankorna/planen ramlat ned och låg i spillror på golvet. Vass brittisk satir!)


Tillägg 2

DI:s uppgift upprepad i DN var tydligen sprängstoff. Samma dag skadebegränsar och rättar FMV in sig i ledet via en fabricerad intervju i DN, men gör det på ett mindre trovärdigt sätt än den ytterst specifika kritik som riktades mot det amerikanska vapensystemet!
 

Inga kommentarer: