Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 6 november 2017

Paradisläckan - de 3 namngivna världskändisarna

En intressant sak i samband med de tre världskändsarna från Paradisläckan är att Bono, Madonna och ansiktet Keira Knightley alla har samma typ av framåtdriv i sina kartor, med tonvikt på Vädurens unga och obetänksamma typ av själviskhet. 

Denna är av en annan typ än ordföranden för Svenskt Näringsliv som avslöjade den låga typen av Jungfruns tecken, en slug och ständigt kalkylerande natur som på öret vet hur mycket hon kan tjäna på att göra sig opasslig när det är dags att betala skatt.

Väduren handlar det om en mer oskuldsfull typ av egoism, mer om att tecknet representerar ett ogenomtänkt och impulsivt bejakande av allt som är NYTT. Det är de här människorna som marknadsekonomerna kallar "early adopters", de som utan någon smart eftertanke alls alltid springer efter den senaste nya modellen av iPhone.

Så här ser det ut på de 3 namngivna kändisarnas himlar:

Bono har Solen i Väduren medan disponenten, den impulsiva Mars, sjunkit ner i Fiskarna, dvs i den vegetativa principens Vattenelement där ständig nödighet råder. Om inte Fiskarna simmar uppåt mot "andlig rening" simmar de nedåt i allt djupare självdegradation och involvering i profaniteter.

Madonna har har Solen i Vattentecknet Kräftan - urmodern för den vegetativa principens begärsfulla natur och denna drivs på femtioelva gånger extra genom att Mars står härskarstark i Väduren och bestrålar Kräftan. Resultatet blir att Kräftan alltid känner hotat att bli dehydrerad vilket späder på ha-begäret som är en del av Vattnets natur.

Keira Knightley är den enda här som hållit sin födelsetimma utanför offentlighetens ljus (Madonna försökte och ljög, men hennes far som hon var i konflikt med gick ut med en helt annan uppgift - troligen för att knäppa dottern på näsan). Knightley - inte alls så "ridderlig" efter det är avslöjandet spegelvänder Bonos positioner: Solen i Fiskarna och Mars i den impulsiva och framåtstretande Väduren.

Naturligtvis kan man se de här tre varianterna av "Eld/Vatten-kriget" som typiskt kändismateriel, linslusar och missbrukare av kraftiga sinnesstämningar. Det ska bli intressant om det vara var en slump alla alla tre har den abnorma aptit som elementkombinationen också kan teckna eller om ytterligare kändisar i Paradisläckan visar sig ha liknande signaturer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.