Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 7 november 2017

Ont omen: H&M.s skrytburik i Stockholm city brandhärjad



Är detta en varning till Stockholm och Sverige, ett ont omen? Ett av nationens skamfyllda jättebolag som profiterar på låglöneländer ska nu bygga vad DN kallar en "konceptbutik" på skrytigaste shoppinggatan i Stockholm - och så fattar hela byggnaden eld!

I andra sammanhang har jag mött t.ex. "konceptbil" som bara är till för att titta på. Långt senare kommer den massproducerade produkten efter att konceptet försämrats och materialvalen förbilligats...

En innerstadsbo vaknade "vid femtiden" av en smäll och här kan man nog ganska säkert sätta en sen ascendent i Jungfrun - den klänger sig fast vid Stockholms östra horisont ända fram till kvart över fem.




Bara häromdagen generade sig Svenskt Näringslivs ordförande och framstod som en egoistisk ynkrygg som bara tänkte på sitt eget välmående. I samband med självtjänandet (som kan vara helt korrekt - "arbetaren är värd sin lön" - men också anta abnorma proportioner) blev det åter tillfälle att lyfta fram penningtjänaren Fredrik Reinfeldt, vars karta bara ger och ger i dess utstuderade själviskhet och totala likgiltighet för moral.

Här dyker nu Reinfeldts-horoskopets illavarslande Mars-i-Jungfrun-i-öster upp igen. Den här gången handlar det förstås inte om en "stridshingst" (Mars är krigets planet) utan om Mars som den "mörka elden", Infernos flammor!

Horoskopet är maximalt illavarslande pga. den ömsesidiga receptionen mellan Mars och krämaren Merkurius i ett av de giriga tecknen, Skorpionen, vars behov av materiell (och emotionell) trygghet är enormt givet dess underliggande symbol: det är här den lägre biologiska organismen möter sin död och det högre andliga väsensledet lämnar den uttjänta värdkroppen.

För Jungfrun i öster är Mars en synnerligen destruktiv faktor, här har vi t.ex. den förre "landsfadern" när han har en dålig dag i riksdagen (bilden kan vara något justerad):




Givet den dubbelt onda Mars prominens i öster är ascendenthärskaren Merkurius rejält fängslade i det 3e onda huset för kommunikation m.m.

Brännskador mot människor involverade ofta Saturnus enligt astrologen Charles Carter och här är Saturnus nyligen anländ till Eldtecknet Skytten i 4e huset. Även om Oxen naturligt kopplas till 2a och det här djurets tendens till vilja äga den markplätt den står på, tecknar 2a ekonomi och flyttbara tillgångar. Det är 4e huset för Hemmet som står för fasta tillgångar som mark eller byggnation. 

Även om Saturnus är en verksam välgörare för Jungfrun (slavar behöver en herre som piskar dem framåt), ser det riktigt illa ut för denna Saturnus då Storkapitalismens Jupiter är en ond planet för tjänstefolkets Jungfru. Och här äger Jupiter i 2a ekonomihuset Saturnus i 4e vilket modifierar den aspekt Saturnus sänder till den östra horisonten och brandplaneten Mars...

Vi har alltså att göra med de två naturliga illgörarna där den Mars är förstärkt ond medan Saturnus är försvagad av den expansiva Jupiter. Eftersom de befinner sig i en ömsesidig reception: Mars eldar attackerar Saturnus och Saturnus söker ineffektivt begränsa Mars (eftersom ondskefullt expansiva Jupiter) gör att kontrollören blir instabil), så ser man hur svårsläckt branden är. Det onda / destruktiva är på topp och slaven Jungfruns få hjälpare saknar kraft. Huset på statusgatan brinner till grunden.

Jungfruascendentens två verksamma välgörare är alltså Merkurius och Venus, men den förra är fångad i det onda 3e vars ägare angriper själva situationens kropp (1a huset). Venus mår faktiskt inte bättre den, eftersom den verksamt onda Jupiter står i 2a ekonomihuset och för en ond materialist indikerar en enormt svidande ekonomisk utgift (Jupiter = stora pengar). Någon måste betala den destruktiva eldens härjningar.

*****

När jag betraktar H&M-koncernens vd, Karl-Johan Persson finns några generella överlappningar vad gäller zodiaktecknen. Men i brist på födelseklockslag kan man inte avgöra hur personen KJP berörs av den här branden, annat än att elden i Jungfrun opponerar sig hela vd:ns näriga väsen: Solen med Jupiter i Vattentecknet Fiskarna och med en solascendent kamplystna Mars-i-Stenbocken som ett ideal om att agera ut världshärskarambitioner och detta dessutom hybrisförstärkt av Rahu/Drakhuvudet i 9e huset för "mitt högsta goda" - individens anknytning till det universella ödet. 

Också hans Saturnus placerar sig vid en handlingsmänniskans solascendent i 4e huset för Hemmet ("kontroll av fastigheter och fasta tillgångar") vilket visar att hans karriär (Solen) är märkt med ett bäst före-datum. Vissa håller Ödet noggrannare uppsikt över, även om alla kommer att dö. 



En futtig fastighetsbrand kan inte betyda mycket för en CEO i den här viktklassen men det är ändå intressant att notera hur dålig kontakt han har med sina konsumenter (Månen). Faktiskt, de står i en olycksalig eller fiendeposition till honom (6e huset) eller hans aktiva steg att växa i inflytande (Solen/Jupiter i 1a). Om föregångaren gjorde H&M till ett världsmärke, är då detta ledarhoroskopet som visar att Rovkapitalismens dagar nu är över?

Jag medger att det här inlägget inte var mycket till analys, men något måste snabbt sägas om den symboliskt viktiga branden på Biblioteksgatan i Stockholm.



Inga kommentarer: