Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 22 november 2017

Moderaten Ann Heberlein och Etablissemangets gräddfil
Petter Larsson i AB understryker att hans scoop handlar om Etablissemangets korrupta manövrer och inte personligen om den "mediamässiga" Ann Heberlein (som för inte så många år sedan gjorde rubriker genom att i ett manodepressivt extremtillstånd rymma hemifrån och lämna suicidala varningar efter sig - litiumets dämpande inverkan i all ära, men det ska till en moderat att låta en sinnessjuk representera sig politiskt).

Och det när nog sant även om man anar en räv bakom örat här. Skulle Heberlein ha tackat ja till den här gräddfilen utan att förstå vad som pågår, då här hon troligen till och med dummare än jag tycker mig ha anat av hennes flitiga skriftställande. En nyttig idiot helt enkelt.

Det är så mycket avslöjanden i nyheterna nu att man blir alldeles matt. Visserligen började Me Too-rörelsen med Saturnus i slutet på Skorpionen men jag undrar om detta inte är Saturnus i Skytten - Uppenbarelsernas position - vi ser i full karriär nu. När makthavare (Saturnus) granskas i Skyttens tecken och samtidigt Skyttens härskare Jupiter står i Vågskålarnas tecken, då är det inget mindre än en Domedag för dem med orent mjöl i påsen. Notera Heberleins ONDA Jupiter i 5e elithuset utifrån en solascendent - hon genomlever således en "Jupiterretur" nu när denna högst oönskade artikel publiceras.

Ritar man Heberleins horoskop ur Solens perspektiv - som en makthavare eller allmänt utagerande människa har hon inte mycket tur med sig l livet. Solens disponent är den för intellektet och tankens sundhet så viktiga Merkurius men den har fallit in i 12e huset för förluster och låsta institutioner. Å andra sidan gör psykvården Heberlein gott eftersom Tvillingarna har som sin ENDA VERKSAMMA VÄLGÖRARE Venus, som just i detta fall äger 12e. Tyvärr har Heberlein också en lycksökerskas mentalitet via den onda Jupiter i Luft i 5e huset som repriserar Sverigehoroskopets onda rika elit. Det är just denna elit Petter Larsson kommenterar.

Det är heller inte så bra för den utagerande Solen att ha Månen så undanskymd som i 8e dödshuset, många celebriteter som skapar skandalrubriker har passerat bloggen med denna 1-till-8-konfiguration för de båda Ljusen. Ibland, som i Anders Borgs månascendent är det intelligensens Sol som går i moln i 8e. (I brist på födelsetid för i princip ALLA svenska celebriteter är det fritt fram att bolla med mån- och solkartor och tänka fritt och associativt. Allt som stimulerar intellektet är till nytta, förutsatt att intellektet är stabilt till att börja med. Men liten informationstuva stjälper lätt stora lass - en svag Merkurius har inte i mediesammanhang att göra!)
 

Heberlein är född 1970 under ett bottennapp när Saturnus - det historiska intresset - står på en bottennivå i den egocentriska Väduren som gärna börjar en ny dynasti med sig själv som dess ledare. "Vill bli sedd som en doer" - en röst i AB-artikeln - passar väl in på Väduren i idealhuset. Men Väduren passar också väl in på  klassiska Dåren (från Tarot-leken) som i avsaknad av erfarenhet kommer att upprepa varenda misstag i historieboken eller uppfinna alla hjul på nytt och därmed i praktiken inte ha tillfört sin samtid ett dyft. Sanna mina ord, när framtidens historieskrivare avhandlar vår tid kommer inga betydande namn födda vid denna tid att nämnas. 

Heberleins Saturnus är inte helt oäven med en Tvilling i 1a huset men tyvärr har Solen ingen kontroll över dess disponent, den dubbelt onda Mars i 1a huset (jämför med den dubbelt onda Mars i moderaten Fredrik Reinfeldts horoskop). 

Också Solen är skadlig för Tvillingarna i 1a huset eftersom Solens tendens att låta jaget dominera skadar dess funktion som trovärdig budbärare eller älskande medmänniska (se Venus som tecknets enda välgörare och det hinduiska kärleksparet som symboliserar samma tecken i den traditionen). Solen är likväl en rätt neutral faktor jämfört med illgärningsmannen Mars och det hade varit att föredra om Solen hade stått närmare Mars och släckt ut den genom sin högre ljusstyrka ("bränd" Mars). 

Nu är den stirriga Mars fri att verka och gör så på Luftens nivå alltmedan dess disponent Merkurius står svag i ett krankt 12e hus ägt av en Venus vars ägare Månen i sin tur står illa i 8e korruptionshuset. Det blir därför extremt låga betyg till denna redan så veka Saturnus-i-Väduren. Det är en EXTREMT egoistisk kraft som verkar i Heberlein (varav valet av Moderaterna) - något otippat med tanke på att hon gärna skriver om "stora" ämnen som t.ex. etik.
 
Ju mer man följer och begrundar disponentkedjorna i det här horoskopet, desto tydligare blir det vilket stolpskott till intellektuell affischflicka Lunds universitet satsat på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.