Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 14 november 2017

Me Too-tafsandet i Danmark och en lustig svensk variant


"Svinet" (ett danskt)

Bloggen går ned på lågvarv eftersom jag både försöker skriva en ny bok och ägnar mig åt själsdödande jobbsökande. Herre jestanes vilka meningslösa sysslor vi människor tvingas degradera oss till bara för att hålla den fysiska kroppen vid liv! Det talas om "skitjobb" men i vår självförljugenhet blundrar vi för hur skrämmande långt upp i hierarkin man hittar dem.

Vilka helvetesvärldar kommer t.ex. reklammän att hamna i efter att ha ljugit sig genom ett helt yrkesverksamt liv? Eller platta tv-kändisar som Martin Timell, nu plötsligt inte längre tillintetgjord över sin vidriga personlighet bortom den regisserade tv-ytan utan med anlagd yta av granit. Han erkänner inte något alls efter den formella våldtäktsanmälan (hans advokat har naturligtvis givit honom förhållningsorder). Finns det en stenkross i helvetet kommer smådjävlarna att skoningslöst trycka honom genom den.

När en dansk figurerar i Me Too-härvan kan det vara värt några minuter, särskilt som Peter Albaek Jensen själv kallar sig "Svinet" och säger sig gilla att söka kroppskontakt med sina kvinnliga medarbetare och inte alls har för avsikt att lära sig sitta, gammal hund som han är (SvD). 



Som medgrundare till sitt och Lars Triers bolag Zentropa och regissör i egen rätt, passar det att använda en solascendent i brist på klockslag. SolÖgat är en typisk fluktare inte mindre än den motoriska styrka som illustrerar den utagerande varelsen.

Dansken gillar att simma i fiskstim och den fallna Merkurius (armar och händer) vittnar om att han inte riktigt vet var han ska placerar sina nävar. För Alla tre Vattentecken - symboler för den låga naturens begärsfyllda och irrationella själ - gäller att Venus är en verksamt ond faktor. Det hindrar förstås inte Vattentecknen från att gifta och fortplanta sig (via driftens Mars), men frågan är om de ens vet vad kärlek är, eller om de befinner sig i kronisk och irrationell förvirring och förväxlar lusta med kärlek. Venus är som bekant till sitt väsen en Luftplanet och vän till den stora Luftplaneten Saturnus, universums (eller åtminstone vårt kosmos) organisatör. Kärleken bor inte i den biologiska vattennaturen utan i den andliga världen.

Allt detta brukade kristendomen predika men den religionen fäste aldrig på de primitiva svenskarna och här är vi 2017, bara en aning lika dräggiga och sensualistiska danskarna, men lika indifferenta i andliga frågor. Sveriges nationalhoroskop innehåller massor av Luft men det betyder inte andlighet i detta land utan enbart en teknokratisk typ av intellektualitet. Det finns alltjämt tydliga tecken i Sverigehoroskopet att 1809 års hypermaterialistiska och jordnära karta lever kvar på folklig nivå. 



Det danska nationalhoroskopet (detsamma sedan 1849) söker projicera en officiell bild (10e huset) av ett klipskt och snabbtänkt "merkurialt" folk - men jordnära om man accepterar jordbrukartecknet Jungfrun (Merkurius) som nationens ascendent (ett tidigare inlägg har argumenterat för att lägga till bara en minut till astrologiforskaren Nick Campions uppgift). 

Som synes drivs den här kartan av exakt samma "sataniska axel" (hypermaterialism) som också fanns hos "Svinet". Här anar man att vi alla är mer eller mindre barn av vår folksjäl och de som ligger nationalhoroskopet närmast är de som lyckas bäst i sina liv, något jag upptäckt gång på gång i samband med Sverigehoroskopets soltecken Vattenbäraren som uppenbarligen är en gräddfil till berömmelse i detta land.

Det intressanta med "Svinet" är att hans utagerande Sol i Fiskarna verkar kontraproduktiv: Hans o-venusianska flängande hit och hit med sina händer bottnar i en bristande respekt för omgivningen; Fiskarnas härskare Jupiter hamnar här illa i dominanten Lejonet och i det 6e huset för olyckor och fiendskap. Danskens hela utagerande, kommunikation (verbalt eller med händerna) bottnar alltså i en bild av lejonlikt ledarskap som är till hans egen olycka och som bara ger honom fiender!

Bloggen hittar titt som tätt kändisar eller makthavare med den här besynnerliga kopplingen mellan jag-huset och fiendskapshuset och man kan naturligtvis undra hur de kommit så långt i sina karriärer med så dåliga omen. I de flesta fall beror det förstås på att solascendentens budskap körs över av födelseminuten vars ascendent säger något annat och undertrycker den här tendensen att göra sig fiender. Skulle emellertid en fysisk ascendent sammanfalla med en sol- eller månascendent, då blir det extremt tydliga människor. Den här bloggaren skriver t.ex. precis vad som faller honom in och det beror på att Månen ligger i kommunikativa Tvillingarna på ascendenten så att fysik och psyke är ett och samma budskap.

I "Svinets" fall förklaras framgångarna (om man nu kan kalla ett företag som ständigt behöver tillskott av pengar för framgångsrikt) inte av Solen utan av en duglig ömsesidig reception mellan starka Mars i Stenbocken och Saturnus i Skorpionen (den senare har också överdriftens eller makthungerns Rahu invid sid). Detta ger en kantig och hårdför natur, precis som medierna presenterar Svinets totala avsaknad av ödmjukhet inför dem som klagat på honom. Människan är närapå en psykopat och även om Mars är en verksam välgörare för hans utagerande Fisk-Sol snarast förvärras berättelsen om de kladdiga händerna som vispar runt av att ha en libido (Mars) som förhärdats till en synnerligen låg våldtäktsmans grundnatur: Saturnus i driftsstyrda Skorpionen antyder sannerligen en fixering vid kvinnors kön eller rumpor, särskilt som Mars villigt skänker energi till den här låsningen. 

Dansken är kort sagt ett äckel och den enda trösten för folk med liknande horoskop är att det krävs så lite för att lösa upp en sådan här fixering eller psykologisk blindfläck. En tursam ascendent som leder om energierna i annan riktning kan räcka och individen blir då kanske en rättskaffens bekämpare av mänsklig låghet i alla dess former. Se bara artisten Loreen som själv medgivit ett bekymmersamt förflutet och har kraftiga störningar mellan mörklagda Tamas-tecken i födelsehoroskopet. Simsalabim står också hon i frontlinjen för Me Too-kriget mot män och sjukliga lesbianer i medievärlden.

*****

Från Svinets kladdiga händer till ett annat utslag av Fiskstimmets märkliga oförmåga att leva upp till människans form. I Expressen häromdagen fick jag syn på en kvinna - en "kommunikationskonsult" - som lockat in två undersätsiga män att dela hennes favörer. Hon lever alltså ut någon sjuk dröm om att simma fritt i ett mindre fiskstim eller kanske rollen av en bi-drottning. När jag ritade upp horoskopet var det slående hur olikt det är mot det mesta som dyker upp på den här bloggen:


Samtliga placeringar utom en
ägda av pluralistiska Jupiter i partnerhuset

Med flera placeringar snarlika Svinet kunde hon också ha blivit en allmänt sexualsjuk kladdare på arbetsplatsen men hon har löst sitt problem med den irrationella hungersjälen (Vatten) på annat sätt. Istället för att som dansken gå och skaffa sig fiender (6e) befinner sig här utagerandets och fingrandets Jupiter i 7e huset för partnerskap. Att pluralistiska Jupiter an illa placerad här kunde bloggen redan tidigt hitta en verifikation på genom Tiger Woods bisarra livsstil med en starkt genomströmning av tillfälliga sexpartners i sitt liv. I hans horoskop var dock den instabila Jungfru/Fisk-axeln omvänd.

Den här kartan innehåller också en dold indikation om horbocks- och horsyndromet eftersom den välgörande och starka Mars-i-Skorpinonen är det som styr kvinna som om det vore hennes religion eller högsta plikt mot universum (9e huset). Hennes utagerande följer med andra ord normen för den Irrationella Själen till punkt och pricka. Hon är ett stycke sexualiserad natur och inget mer och bara gudarna vet vilka tidigare liv hon levt för att hamna på den här nivån i universum... Men utifrån solascendenten gör hon inget fel: detta är det högsta goda hon från sin evolutionsnivå kan begripa sig på.

Det är också rätt intressant att bli "kommunikationskonsult" med sin Merkurius "fallen" i ett tecken som inte alls har med mänsklig kommunikation att göra utan snarare med någon slags djurens medvetenhet. Även häri ligger något förunderligt vist, för vilken fullgången människa behöver lära sig att kommunicera? Det är bara människor som i praktiken fortfarande är på djurens nivå - själar som sjunkit riktigt lågt genom tillvarons lager - som kommer coachas i konsten att kommunicera med varandra. 

För både denna udda kvinna och danska Svinet gäller att den verksamt onda Merkurius är dominant i 1a jag-huset och att t.ex. kontakt med medier enbart skadar dessa människor. Det är ett typiskt tecken på Fiskarnas dåliga politiska radar att frivilligt gå ut i Expressen i ett reportage om sin perverterade sexualitet. (Men kanske typiskt för Sveriges urspårning). Eftersom även Venus är en verksam illgörare för Fiskarna och den står konjunkt med Merkurius ÄR hennes utagerandes horoskop precis vad Expressen tryckt. Gammal platonism lär ut att själar som bär på ondska i sig projicerar detta utåt för att få syn på var skon klämmer så troligtvis är Expressens publicering ett steg på vägen i den här själens tillfrisknande.

Danska Svinet har faktiskt precis samma fenomen i sin karta, men indirekt gestaltat. Merkurius återigen "dålig press" medan den verksamt onda Venus (symbol för kvinnan) drabbas genom att den dubbelt onda Saturnus - maktplaneten - angriper Oxen, ett venusianskt tecken, en dominant Saturnus som här knappat går att skilja från den blinda sexualdriftens Mars genom den ömsesidiga receptionen. Summan av kardemumman blir att Venus - kvinnor - ska hålla sig på en mils avstånd från denna människa! 

"Kommunikationskonsulten" drar således åt samma håll, men är en lindrigare variant som istället lindar två män runt sina Fisk-fingrar i det att självkontroll saknar perspektiv. Här är kontrollplaneten Saturnus till skillnad mot Svinet i princip utslagen i sitt fallna läge i Väduren, hon tillhör en sällsynt dekadent period i Världssjälens liv när all kontroll bara handlar om egot (Väduren). 

Den här placeringen beskriver perfekt den perversa kärnan i den borgerlighet som nu haft sina bästa år och vars imbecilla världsbild placerade dem själva i mitten och som därför kunde rapa upp dumheter som att "det är ditt eget fel om du är sjuk, arbetslös" eller vad helst. Detta är den totala inskränkthetens "sub-generation" och det är ingen slump att Hitler drog igång Andra världskriget under Saturnus transit genom krigiska och självbevisande Väduren. 

Det är något rörande över den här kvinnans försök att via två manliga partners bevisa att hon är sin egen herre, och man kan bara spekulera över vilket maktlöst liv som haremsdam (en av många i "fittstimmet") hon nu på detta sätt söker kompensera för genom att med djupt sittande avund (Mars-i-Skorpionen) själv inta den manliga polygamistens roll. På något märkligt sätt passar hon också in i Me Too-tsunamin och påminner om att det alltid finns dolda skäl (gömda i själens långa minne) till att folk blir som de blir.


Inga kommentarer: