Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 1 november 2017

Manhattanmördaren slår mot USA:s blodbesudlade händer


Manhattanmördaren söker fly, vapen i hand

Den romerske politikern Cicero var en märklig blandning av fatalist och bespottare av astrologin. I en text felläser han astrologins påståenden med samma idioti som Stefan Löfven och många andra svenska politiker vantolkar sina opponenter. Cicero frågar retoriskt efter sannolikheten av att alla som dödades vid ett stort slag skulle ha varit födda under samma tecken och därför ha haft ett ond öde vid samma tid. 

Men den senantika astrologiska litteraturen visar mycket tydliga tecken på bättre och mer filosofisk tankehöjd än t.o.m. Cicero normalt är känd för, och menar att människor som samlas till strid underordnar sig en större kollektiv gestalt. Det är horoskopet för denna gestalt man ska se på! Ateister förnekar naturligtvis existensen av "andliga kroppar", men de finns, var så säker. 

Tecknas i horoskopet för denna kollektiva aggregation ett nederlag i strid, då spelar det ingen roll om individen låtit lura sig av de röster som talar för att praktisera borgerlig godhet mot dem som ser ut att hålla ungefär samma status som en själv (Reinfeldt, Täbyandan). Alla stryker med eftersom de är kollektivt medskyldiga. Detta är således den av västerlänningen så hatade hedersmoralen fast i dess metafysiska gestalt.

Denna korrekta insikt från antiken har naturligtvis det moderna västerlandet sökt förringa - i det distinkt satanistiska Sverige har vi t.ex. inte mindre än två lobbysekter - Humanisterna och Vetenskap & Folkbildning - som gör allt de kan för att ingjuta skepsis och ringhet i medborgarnas redan halvt förtvinade och egocentrerade medvetanden. 

*****

Socialismen var en gång ett hot mot den rika eliten, men idag är den så tandlös och korrupt och själv intresserad av pengar och position att de superrika ska bäva inför sin egen girighet och vad denna gör för att destabilisera samhället. Ingen slump således att det är en distinkt underklassmedborgare - en lågavlönad Uber-chaufför - som Sex & the City-new yorkarna älskar att anlita i sin egen frihet - som kör en lastbil fyra kvarter genom Manhattan och dödar f.n. 8 personer.

Horoskopet för händelsen visar hur folkmassan i USA-horoskopet - Månen - direkt anknyter till ascendenten över New Yorks östra horisont vid massmordet. Det var en uzbekier som gjorde det, så man kan väl säga att USA:s vidriga utrikespolitik (Hultqvist hjärta NATO!) nu kommit hem till dem själva. Och det är folket som får betala eftersom de är kollektivt underordnade entiteten USA (och dess nationalhoroskop). 

Horoskopet bekräftar den antika läran att folk som accepterar en ond regim är lika skyldiga som makteliten själv. Det är bl.a. därför som Platon genomskådade demokratin som ett oerhört uselt statsskick. Folket är per definition oförmöget till djupare problemanalys och väljer om och om igen ledare som Reinfeldt, mannen som stal 140 miljarder från svenska folket och omfördelade till enbart dem som redan hade det bäst ställt. Det är sådan politik som slutligen skapar massmördare på gatorna.

USA i inre kretsen - en brutal och galen diktator går att
att utläsa ur pilarna för den viktigaste disponentkedjan


USA-horoskopet i inre kretsen. Rundgången mellan ett distinkt mordiskt och ont ideal i den amerikanska mentaliteten, folksjälen (Månen) och dess hysteriskt inskränkta tankestil (Merkurius i Kräftan: "Varför hatar hela världen oss?"), går hand i hand med mördaren Mars som USA:s ascendenthärskare men i 8e dödshuset, ett ont hus. Jag har diskuterat den degraderade massmördare som tittar fram bara man skrapar bort ytan, underhållningsindustrin som lurat västvärlden att ta lätt på den verkliga ondskan i detta härsklystna imperium. 

USA är långt värre än romarriket någonsin var. Vi - dvs våra utvandrade europeiska förfäder - har mördat från första dag i Nya världen. Under romarriket fanns det en hel serie av goda härskare även om man tenderar att mest tala om galningarna Nero och Caligula - och astrologi tog alla dessa goda härskare på största allvar!


Teknisk anmärkning

Döden eller Saturnus är så ond den kan bli i USA-horoskopet som dels naturlig illgörare men för Skorpionen även en verksam illgörare. Här står den dessutom i nationens 11e idealhus. Är det konstigt att den röde mannen strök med ganska omgående? Och sen krig efter krig efter krig  och inbördes dödande mellan detta sorgliga folk?

Det faktum att Saturnus för några dagar sedan nådde Skytten öppnar för en tanke jag beskrivit flera gånger: att planeter i transit även fungerar i motsatta riktningen. Eftersom den senantika platonismen förnekade att astrologin beskrev ett orsakssammanhang, så att det är helt fel att säga att Saturnus på sin färd vållar elände, är det istället möjligt att se de tidlösa "gudarna" i verksamhet genom både den entitet horoskopet tecknar och sina planetära representationer i tiden (i transit). 

Denna tanke är helt trogen Platons senare uttydare och innebär att Saturnus i Skytten nu öppnade en kontakt med sin natala - och groteskt onda - motsvarighet i USA-horoskopet. En Saturnuskanal till en i sig god gud men som via den amerikanska folksjälen blir den ondaste mördare man kan tänka sig. Filosofen Proclus talade här om rena demoner som gudarnas vanställda masker.

Det finns flera punkter i transitkartan som går att förbinda med nationalhoroskopet men det här inlägget ville mest peka på den svårsmälta tanken om vår kollektiva skuld i det onda vi låter våra politiker besluta om. Massmordets (Vattenbärarascendentens) ytterst precisa kontakt med den amerikanska nationalsjälen (Månen) i samma tecken är verkligen tänkvärd. Jag har dock inte hunnit analysera Twin tower-terrorn utifrån samma tankegång...
 

Inga kommentarer: