Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 10 november 2017

Kvinnlig idealist pressad från flera håll


Jag känner igen en vänlig uppsyn från någon släkting och kanske föredetting i ett foto i tidningen ETC. Kosmos går ju i cirklar så det är inte konstigt att samma ansikten dyker upp om och om igen. Det här visste antikens människor men f.n. är mänskligheten upptagen med att utforska DNA och som de barn vi är, klarar vi inte att hålla två tankar i huvudet samtidigt utan ska nödvändigtvis kasta bort all gammal kunskap eftersom "det senaste" säljer bättre till historielösa offer.

Jag ska inte säga något om Anna Mollstedts idealistiska arbete med att ge kvinnor som hon anser förtrycks i hederskulturer samma rätt att hora ner sig som svenska kvinnor, men ett är säkert: horoskopet ur det solära eller aktivistiska perspektivet ger henne rätt. Även om det bara är egna demoner hon driver ut är uppsåtet gott. Hur ser man nu det?




Det är inte för att kungavärdigheten kröner kvinnans planet Venus! Denna planet är ett ond för Solen-i-Lejonet som representerar individualitetens dominans. Venus väna sätt att ty sig till en annan är något Lejonet avskyr, så det är egentligen inte kvinnorna Mollstedt försvarar utan deras rätt att känna sig sig som Lejon, som män, som ledare! Mycket riktigt drar hon en jämförelse mellan pojkar i gymnastiksalen och flickorna inlindade i tyg. Det är svårt att argumentera mot den bilden av ojämlikhet. 

Men det som verkligen visar hennes empati ser man i 12e huset för offer och världsliga förluster. Här en "feminin" placering i formen av frihetens Jupiter i Kräftan "offrad" och "halshuggen" (Draksvansen) pga en hatat fiende mittöver i 6e olyckshuset: Månen med överdriftens demon Drakhuvudet står i Stenbocken, en patrikarkal symbol. Månen i Kräftan är en av de goda ur ledande Lejonets perspektiv vilket visar att detta är ett av de "snälla lejonen" som känner empati med dem som på ett strikt materialistiskt sätt (Jord+Vatten) berövats sin frihet. 

Aktivisten är med andra sidan en smula ytlig och har inte en antydan av Luftens intellektualitet - det hon värjer sig mot är åsynen av inlindade kvinnor. Debattartikeln som sådan är dock en lamentation över bli stämplad islamofob för detta arbete med att linda av kvinnorna och kanske ge dem friheten, om de så önskar, att strippa av sig alla kläder i Playboy, som sångerskan Belinda Carlisle gjorde för att bättra på sitt dåliga samvete när inte drogerna hjälpt henne det minsta.

Nu har Carlisle låtit skalpellen gå över sitt ansikte några gånger för mycket - Lejonets tecken hatar att åldras och tappa sin makt, men det är uppenbart att både Carlisle och Mollstedt är skurna ur samma kosmiska väv och båda vill riva kläderna av sig eller andra kvinnor:





Den f.d. popidolen matchar kvinnoaktivisten på
två minst två punkter: Solen i Lejonet
och betoning på Stenbocken. Dessa två
tecken är bittra fiender eftersom Lejonet
är Eld-fri och Stenbocken Jord-fjättrad
(i materia eller traditioner)

Eftersom Belinda Carlisles Sol-Lejon är inspärrad i det onda och restriktiva 8e huset ritar jag inte ut kungamakaren Regulus här. Den behövdes inte för att ha vinnande Jupiter med överdriftens Drakhuvud i 10e officiella huset gjorde henne till en omedelbar vinnare med det amerikanska folket (popgruppen Go-Gos) och att hon senare i sin solokarriär utbrist att "heaven is a place on earth" förstår man så väl av en Jordascendent vars härskare står i Vatten-Skorpionen och således negativt dras mot det kroppsliga, mot tingens värld.

Även Månen och sinnelaget är orienterat mot Jord och här tyvärr med en disponent (Merkurius) som också spärrats in i det onda åttonde korruptionshuset. Givet att ELD älskar det visuella börjar man nu få en bild av hennes ångest för att åldras och degenerera, särskilt som Jupiter i 10e är en falsk lyckoplanet. För Stenbocken i öster, som ÄR åldrandets tecken, är Jupiter visserligen alltjämt en som bringar tur (åtminstone som här i ett hörnhus), men den är en "verksam illgörare" vilket tyder på ytlighet och bubblor som brister. Faktiskt var det lite nedstämmande att se hur överdrivet plastikfixad Carlisle blivit när jag tittade till henne för första gången på länge.

Fast väldigt tjejig musik, gillade jag henne för länge sedan av samma skäl som jag här fastade för fotot på kvinnokampsaktivisten - utseendetypen finns i släkten och har säkert under livet påverkat bloggarens preferenser i hjärtefrågor. Detta är en truism. 

När jag i tjuoårsåldern undslapp mig att en väninna lyckats välja en perfekt kopia av sin far till pojkvän kom en blixtrande snabb örfil som svar! Det klarade hon inte att höra eftersom hon hade avsevärda problem med den lynniga fadern vars obalanserade humör hon här avslöjade att hon själv övertagit. (Mars stod i Kräftan i 10e huset och led av en neurotisk hämning pga opposition från den kalla och förtryckande Saturnus i 4e huset för Hemmet. Se upp för den axeln, både hos män och kvinnor. Det kan vara hustrumisshandlare eller kvinnor som går lös på sina män. Jag noterade blåmärken på hennes underarm en gång och misstänker att det fanns en historia i den relationen som hon dolde för allmänheten. Planetaspekten slog tydligen vilt i alla riktningar.)

Så långt man kan avgöra utan klockslag har aktivisten Anna Mollberg ett betydligt bättre horoskop än Belinda Carlisle, även om Månen i Stenbocken i 6e olycks- och fiendehuset ser kritiskt ut för den egna barndomsmiljön. Tar man istället Månen som ascendent och studerar 4e husets hemmiljö, äger den "Algol-drabbade" vålds- eller olycksplaneten Mars detta hus, och för en sinnelagsascendent i Stenbocken är frihetliga Jupiter och våldsverkaren Mars båda verksamma illgörare. Allt detta säger mig att kvinnans aktivism kan bottna i en problematisk fadersgestalt eftersom månascendenten placerar Mars i 5e.


Inga kommentarer: