Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 24 november 2017

IT sägs vara Sveriges nya industriella själ.
Och när hjärtat stannar?
Inom ramen för den här bloggens egen diskurs taggar jag också KU-haveriet med "Sveriges planetära cykler". Det är ännu ett strå till stacken av enskildheter som grafiskt illustrerar att nationens själ håller på att gå rasa ihop i slutet av en längre period under Sveriges vansinnesrace mot digitalisering av precis allting, pengar, robotiserade dammsugare (ger ägaren några minuters mer "kvalitetstid") och alla andra urbota dumheter som spys ut på marknaden. Folk hinner knappt köpa en dieselbild förrän de förbjuds. Hör någon mer en galen kapitalism som helt tappat kontrollen? Varför stöttar människor detta vansinnets system?

Skammen går på torra land när inte ens sjukvården längre är stabil efter att Stockholms politiker valde ett uselt genomtänkt it-system till Karolinska fucking-överklasssjukhuset under tiden Filippa Reinfeldt utövade sin moderata terror i länet. Hur fan tänkte teknikerna som introducerade BlueTooth i ett "missionskritiskt" sammanhang. 

När jag innan finanskollapsen 2008 trodde jag hittat ett nedtrappningsyrke i undertextande skaffade jag ny snabb dator för att kunna hantera film och ett buggigt och löjligt överprissatt undertextsystem och ett trådlöst tangentbord medföljde i paketet. Efter bara några månader slängde jag i vredesmod ut det och skaffade ett gammaldags med sladd. BlueTooth får hela tiden små signalavbrott och sändare och mottagare måste hitta varandra igen. Sådant duger inte när man sitter hypervaken i ett "flöde", stoppar och startar en film i exakta lägen för att knappa in lämpliga översättningar. Denna ruttna trådlösa teknologi ingår alltså i det dyra skitsjukhuset! 

Jag har också noterat att vissa intressenter introducerat BlueTooth i hemstereo, med märkbara kvalitetsförluster i ljudkvalitet. Och gissa vad? Genast dyker lycksökare upp på marknaden och erbjuder "snabbfixar" (i formen av inte helt billiga småapparater) som ska återställa den ljudkvalitet som före datorteknologin inte var något problem! Som jag sade häromdagen: världen behöver inte mer it utan mindre. Vad världen behöver är mer plats för människorna och en mindre marknad.

Det tycks dessutom finnas flera oberoende och med varandra dåligt integrerade system i Stockholmssjukhuset. Jag vet som f.d. tekniker vad som kan hända i de övriga om ett instabilt system försvinner för ett ögonblick. Det blir organsvikt över hela linjen.  Man tar sig för pannan! Vad fan ska ett sjukhus med trådlöst i vården till? Jo, för att IT-fascismen och smartfånar - kort sagt den kapitalistiska marknaden - tillåts härja fritt utan någon överinstans som bestämmer var tillvaron ska teknifikeras. 

Anställda behandlas numera som hemlösa kollin så det trådlösa ska förmodligen varsla de sjukvårdsanställda var de än befinner sig. Förr hade kanske en anställd suttit och bevakat en monitor, men nu sparar man in den tjänsten genom att låta någon slav som flänger runt i sjukhuskorridorna sköta två arbeten samtidigt (utan att få dubbla lönen). Jag säger det igen: IT i kapitalismens händer är fascism!

(En artikel i SvD låter antyda att hela nätverket är feldesignat av det amerikanska företaget, dvs. problemet är betydligt större än bara BlueTooths ständiga dropouts!)


Sjukvården i Stockholm inte längre del av en
gemensam välfärd utan drar mot
en cynisk, profitdriven industri


Det finns fog för Sideriska att med vår pågående "Sol-cykel" utbrista: se exemplen på hur Sveriges solära IDENTIETET rasar samman i händelse efter händelse. Hultqvists stress att i samband med militärövningen Aurora 18 blidka Nato/USA (han vill väl bli en kommande skandinavisk Stoltenberg) har fått kritik efter att han därefter egenmäktigt sökt ro iland ett vapenkontrakt med USA - det föråldrade Patriotsystemet som inte hinner skjuta ner dagens moderna anfallsmissiler. Med sådana här ledare (också under Solen) är det inte konstigt att vi nu har ett år av intensiv spotlight på bristerna i nyckelpositioner och en fråga om Sverige helt har förlorat sin själ. 

Och sen ska man inte glömma den pågående Me Too-rörelsen vars massuppbåd i Sverige visar att något är vanvettigt ruttet i vår kultur! Det är en mansstyrd betongsossekultur på senare år späckade med moderata element, vars kännetecken är slarv, aningslöshet eller ren korruption. Varken de förmögnas planet Jupiter eller det nominella ledarskapets Sol bär god frukt i Sverigehoroskopet, även om de båda står i "den goda lyckans hus" (5e). Här kan man verkligen tala om ett land fylld av kortsiktiga lycksökare!

När det gäller Me Too-rörelsen och kvinnors utsatthet inför manliga maktutspel eller direkta sexuella trakasserier preciserade jag dock nyligen den astrologiska bilden: Där är inte girighetens demon Rahu i 3e kommunikationshuset (2002-2020) som är den direkta arketypen i denna delfråga om Sveriges moraliska och andliga sammanbrott, det är manhaftiga Mars som befinner sig i en "radioskugga" i 8e sex- och dödshuset i nationens horoskop. 

FOLKSJÄLEN på dess mest basala nivå tecknas av Månen
i jagiska Väduren under förmörkat inflytande av en
Satansangripen Mars i 8e. Här är roten till sextrakasserierna
som nu ventileras så intensivt via 3e mediehuset -se den
hinduiska astrologins långa störning från Mars till 3e huset!

Denna Mars tecknar en kronisk irritation i det svenska kommunikationshuset så att vi låter som ett land av bonnläppar inför omvärlden. "Bildt en mellanstor hund som söker gläfsa som en av de stora hundarna", avslöjades en amerikansk diplomat ha sagt för några år sedan. Vad i hela friden tänker omvärlden om våra nuvarande ledare, skämtfigurer som Hultqvist, Damberg och Hultqvist? Inskränkta tekniker är vad de är, om ens det. Klåpare är kanske ett bättre ord. Men det gällde föregående regering också, så vi har definitivt ett systemfel i Sverige som Karolinska bara är ett av uttrycken för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.