Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 24 november 2017

IT-fascism: fördumma användarna -
häng sedan ut dem inför allaDetta och föregående inlägg sammanfattar mycket av vad jag menar med taggen "it-fascism". 

Först skapar omogna och oftast manliga it-dårar ett banalt tankerum genom nedbantade språk där folk bara kan välja mellan "tummen upp" eller några varianter av en grimaserande ikon. Vi talar barnspråk här, avsiktligt introducerat för att få nästa generation konsumenter på kroken så tidigt som möjligt men där vuxna människor är så obehagligt korkade att de tror de måste spela med. De vuxna har tappat förmågan att se intentionerna i det som bjuds ut på "marknaden".

Sedan, när människor ytterligare degraderat sina förstånd av att de reduktiva miljöer IT-fascisterna serverar (texta in egna funderingar anses numera för jobbigt, inte minst eftersom smartfånarna gjort det jobbigt - de var aldrig byggda att fungera som ordhandlare), kommer så vid Dagarnas Ände Facebooks ultimata förnedring: ny teknik ska hänga ut alla dem som genom Facebooks egen försorg fördummats så till den grad att man givit "tummen upp" för vad  den gode riddaren Facebook med ny teknologisk spårnings avslöjar som fejkade nyheter från "den onda ryssen".

Dummerjönssvensson ingår nu i ett politiskt spel som han aldrig riktigt förstått. Därför har vi rena jubelåsnor som Hultqvist och Löfven i regeringsställning. De representerar den nivå Sverige nu sjunkit till. För vilket land är det som bjuder in IT-fascismens alla affischnamn som vore det en nation av retarderade babianer? Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.