Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 2 november 2017

Från antirasist till nynazist. Om den instabila Månen
SvD skriver om en man med en inte helt sympatisk uppsyn. Han har gått från ungdomens antirasism till nynazism och befinner sig f.n. i någon slags landsflykt i Ungern. Att så totalt svänga över hela spektrat gör Månen - psyket - till en intressant planet och jag ritar därför kartan utifrån denna.Det är inte helt fel att hitta sinnelaget i den hackordningsfixerade Stenbocken (jfr Carl Linné som älskade att klassificera naturen - nazister har inte så många kategorier men de tycker sig kunna se skillnad på sina egna = de bra, och så ett allmänt sortiment av underlägsna folk).

Här störs psyket av oppositionen från en fallen Mars i det ständigt biologiserande Kräftans tecken vilket ger djupt sittande oro för ens egen plats i naturens taxonomi. Det förvånar inte att den här störda axeln i Passionens kvalitet (Rajas guna) går från en ytterlighet till en annan! Det är inte svårt att se hans rörelse "Motpol" i denna extremt instabila opposition där som bekant, Kräftan representerar den inskränkta klanmentalitet som med blind biologisk instinkt försvarar sitt eget mot allt främmande. Hans unkna åsikter om etnicitet är bara alltför lätta att leda tillbaka till denna extremt suboptimala signatur.

Dessutom är detta ännu ett fall (de duggar tätt på bloggen nu) där de två härsklystna tecknen Stenbocken och Lejonet tvingas samexistera i samma karta. Här trillar olyckligtvis psykets disponent Saturnus in i mörklagda och onda 8e dödshuset, vilket gör att psyket famlar förgäves efter en trygg plattform. Också detta kan förklara tvärvändningen i värderingar.

För "exilen" till Ungern passar Solen i 12e exilhuset förträffligt väl. Psyket/Månen är omedvetet om 12e, så att se sin karriär grusas av psykets egen labilitet var den här andesjälens (Solen) faktiska avsikt med födelsen som Daniel Friberg. En svårare läsning är att en månkarta med Solen i 12e indikerar omedveten självdestruktivitet (Sigmund Freuds thanatos, dödsdriften).

Man kan också notera att denna latenta identitetskollaps förstärks av att psykets fiende Jupiter är Solens ägare och själv befinner sig i fiendens sjätte hus. Utifrån dessa fullständigt förvirrade placeringar är det inte så konstigt att de människor han försvarade igår är dem han hatar idag. Detta är ett riktigt psykstört horoskop. För återkommande läsare: visst är det fascinerande att de verkligt usla människorna alltid har verkligt usla horoskop. Det är rejäla störningar varje gång något riktigt lågliv tas ur nyhetsflödet och granskas astrologiskt. 

Som vanligt föddes säkert flertalet av de andra utan större problem och lever maktlösa liv med samma potential men utan möjligheter att realisera sin kapacitet till den uselhet som just denna individ släppt lös. Hans födelseklockslag skulle troligen indikera ett ungefär lika problematiskt fysiskt horoskop som den här kartan för psykets vindlingar och mörka fläckar.

Man ska inte missa att detta är moderata främlingshataren Tobias Billströms sol- och månplacering. Det kanske finns anledning att återkomma med en specialstudie av friktionen mellan öppna och expansiva Skytten och negativa och slutna Stenbocken - jag har nu sett ett antal exempel på verkligt låga xenofober som har kombinationen. 

Eftersom bloggens studier i xenofobi begränsats till "en planet i ett tecken" - den allra simplaste sortens undersökning - går de här mer komplexa "formerna" osedda. Men jag har en några dagar gammal studie i pipeline som faktiskt granskar ett astrologiskt påstående och begagnar sig av flera variabler. Kommer snart.

2 kommentarer:

 1. Solen i skytten och månen i stenbocken - kom att tänka på Annika Östberg. Hon är säkert inte främlingsfientlig, men har ju ett svårt och självdestruktivt liv bakom sig, med exil både i form av främmande land och fängelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ditt exempel är bra! På djupet handlar det ju om att kunna hantera frihet (Skytten) under ansvar (Stenbocken)!

   Minns lägenhetsprofitören Tobias Billström (m) - uttalat främlingsfientlig och måhända med berättigad farhåga för att Sverige tog emot fler flyktingar än landet kunde hantera. Likafullt något suspekt över människan och återigen en Sol i Skytten och Månen i stenbocken.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.