Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 1 november 2017

Ett må bra-horoskop mitt i Me Too-turbulensen


Två kvinnor med spirituell blick

"Siffrorna anger besök per IP-adress och timme senaste 7 dygnen."

Så här beskriver åldriga svenska Bloggportalen hur deras topplistor beräknas och meningsbyggnaden inte är den bästa. Den kan rent av  vara tvetydig. Jag tolkar det som att de uppgivna talen beskriver besök per timma och unik IP-adress (en disträ besökare som klickar sig runt utan att orka läsa under en timma är alltjämt bara ett besök). Underlaget för denna besöksfrekvens är ett genomsnitt baserat på de senaste 7 dygnens 24-timmarsinternvall.

Om jag minns rätt har mängden besök sjunkit till en tredje- eller fjärdedel jämfört med 5-6 år sedan (Instagram och bilder lockar mer än text i dagens Sverige). Den här bloggen var som bäst uppe runt 11e, 12e plats inom sin kategori, men har under flera år stadigt skvalpat runt i den lägre delen av Topp 20-listan trots att den gjort sig omöjlig genom att börja politisera och ägna sig åt allt möjligt utöver rent astrologiska ministudier. Det får duga, jag skriver överhuvudtaget inget fjäskande, vilket är vad svenska folket med Venus som ascendenthärskare relaterar bäst till. Feelgood var ordet, direktimporterat från New York, staden med de två ansiktena...

https://www.bloggportalen.se//BlogPortal/view/TopLists?tl=1&categoryId=10

Talet 437 för den här bloggen och de senaste 7 dagarna skulle med min tydning betyda  73.400 unika besök i veckan eller 293.000 per månad. Det verkar helt osannolikt mycket om man jämför med den extremt välbesökta listettan och är skälet till att jag tittade till Bloggportalens formulering två gånger. Jag misstänker att våra svenska datatekniker är så luddiga i huvudet att de inte ens klarar att redogöra för sina mätmetoder på ett tydligt sätt.

Så gled blicken åt höger och jag fick syn på den mest besökta kommersiella bloggaren, en svensk kvinna med vänligt utseende som kallar sig synsk. Hon har fyrtio gånger fler besökare än Sideriska siktet och jag blir förstås nyfiken på horoskopet hennes. Av hennes blogg är det uppenbart att man ska späda ut sina livsåskådningsinlägg med en hel del om mat och allmänna livsupplevelser, sånt gillar svenska kvinnor att läsa om! 

Fatta den här bloggens rävsax, strikt orienterad mot tänkande och astrologins mer filosofiska aspekter. Helt klart är det bloggarens Sol i Luft, Måne i Luft och ascendent i Luft (och Saturnus i Eld) som beskriver den här relativa distansen till det jordnära och vardagliga! Men faktum är att mediet Vivica Linde har en åtminstone inte helt olik karta! Här uppritad med sinnelags- eller psykascendent (Månen):



Jag ska strax kommentera ett par punkter i kartan men först undersöka varför jag genast tänkte journalisten Elisabet Höglund när jag för första gången såg denna Linde på fotot i Bloggportalen (eftersom Linde är 20 år yngre plockade jag på måfå några äldre bilder på den f.d. utrikeskorrespondenten):





Båda har placeringar i den negativa polariteten (Jord och/eller Vatten), men det är den upplyftande, supralunära positiva polariteten som är det intressanta hos båda. Mediets Mars i Lejonet som möter (ungefär) journalistens Sol/Jupiter i Lejonet skulle kunna vara förklaringen att den första triggade minnet av den andra (minns, astrologin utspelar sig delvis i din egen erfarenhetsbank, och ju mindre man registrerat i sitt liv, desto svårare blir det att se de mönster och sammanhang astrologin handlar om). 

Fysiskt ascendenttecken saknas för båda och jag tror detta tecken hos den ena skulle kroka i rejält på något ställe hos den andra för ytterligare stöd på look-alike-förnimmelsen.

För mig handlar det mest om att kvinnorna har samma typ av ögon, varma, öppna, förstående och med ett stänk av medlidande eller vemod. Båda har Venus fallen i Jungfrun och det är möjligt att den här placeringen faktiskt gör lite gott - jag känner en vänligt sinnad människa som ägnat hela sitt liv åt att hjälpa de små djuren. Hon har den till synes stela Venus-i-Jungfrun men i 12e huset för "samhällets olycksbarn" och den välvilliga Jupiter i härskarläge i Fiskarna står i 6e ohälsohuset. Tydligen ger den här axeln ett tillskott av empati t.o.m. med "fiskarna", dvs djur långt ner på medvetandenivån. Även i detta fall ovanligt "seende" ögon.

Mediet Linde har ett horoskop som verkligen är av feelgood-typen och som möjligtvis fungerar mer som en vän i nöden än för sin medialitet. Månen med Saturnus i 1a huset vittnar just om en närhet till den fasta Saturnus, en klippa eller auktoritetsfigur. Typiskt nog i Vattenbärarens tecken och hur Sveriges eget soltecken tycks hjälpa alla födda i med viktiga placeringar i samma tecken stärker min torra kommentar till Manhattanmördaren, att alla själar i någon mån underordnas ett större kollektivt horoskop bara genom att födas in i en civilisation. 

Har man då en direkt koppling mellan sitt horoskop och nationalhoroskopet, då kommer man sannolikt att uppvisa starka likheter med nationalpsykologin. Vivica Linde har exakt det jag alltid uppfattat som ett sällt, tålmodigt och lite melankoliskt utseende: "blue" som i blues, som i de blå Lufttecknen. Eller varför inte svenska Pripps gamla blå öl-kampanj som pågick i århundraden och övertydligt beskriver det milt olyckliga nationaldraget. Landets tilltagande materiella välmående som ändå inte gjort befolkningen lycklig eftersom sekulära samhällen har kapat kontakten med själen som skänker den enda verkliga glädjen. Att sitta på en brygga med en Pripps Blå i handen är inte lycka utan utlöser bara själens hemlängtan. Därav depressionen i den blå Luftplaneten Saturnus som här dominerar mediet Lindes horoskop.

Tur då att hon hämtar personlig energi från sina klienter - Mars i Lejonet i 7e huset för allianser. Man kan säga att hon är urskicklig på "cold readings" - socialt chitt-chattande - men om hon därutöver har någon andlig förmåga är det svårt att svara på utan klockslaget. Utifrån psykascendenten är emellertid Solen i Vågen i 9e en intressant placering som skulle kunna tyda på en högre kognitiv gåva. Att sedan Solens disponent (Venus) ligger i det nedsläckta 8e dödshuset är i indisk astrologi absolut inget tecken på "ockulta" intressen eller talanger för att blicka in "på andra sidan". Åttonde huset stod i antiken enbart för beräkningar av livslängden, därav "dödshuset". 

Alla tre vattenartade hus (4e, 8e, 12e) representerar döden i en eller annan form eftersom Vattenelementet symboliserar vår tid i Naturens hägn, en Moder Natur som alltid bryter ner sina barn för att själv kunna plagiera den verkliga och genuint eviga förlagan, som kan tecknas med Luftelementet: den gudomliga Intellektuella sfären där "luftens andar" bor i sina olika himmelriken. Människan har (oavsett horoskopets komposition) en högre och rationell själ inom sig och en lägre som direkt relaterar till kroppen och sinnena. Hela den svenska (ateistiska) feelgood-kulturen är knuten till den lägre vegetativa själen, som alltså inte har något evigt liv utan bara handlar om biokemisk balans och kroppsligt välmående. Här tror jag nyckeln ligger till att Linde fångar in 40 gånger fler besök i veckan än den här bloggen. Jag återkommer till låneordet feelgood.

Hon är född i Vågen (precis som den här bloggaren) men baserar sig på Venus i jordnära Jungfrun, visserligen en Jungfru i 8e dödshuset, en dyster plats. Men hon tar det dystra och gör något gott av det. Psykisk eller ej fungerar hennes moderliga Måne/Saturnus som en själasörjare för svenska folkets (Vattenbäraren) kvinnor. Hon driver ett företag med sambon där folk betar 20 kronor minuten för att telefonera i blå-gröna kulörer med henne. Notera kommunikationsplaneten Merkurius i mörka skorponiska vatten i 10e karriärhuset - denna kommunikation bygger på Mars i 7e huset för affärspartners (kunderna!) så det är i själva verket deras kommunikation som skänker energin (Eld) till hennes merkuriska kommunikationer från det iskalla näringsvattnet som här hettas upp. Skulle man vara elak skulle man kunna tala om en energiparasit som försörjer sig på andras energigivande, men det vore fel. Jag ska återkomma till mediets egen drivkraft strax.

Om något skulle jag ha gissat att journalisten Elisabet Höglunds karta var hypersynskt, men för Vivica Linde som något mer än bara en "cold reader" som mjukt bollar tillbaka ledtrådar hennes klienter redan givit henne, talar 9e husets tillfälliga ägare (i sinnelagshoroskopet). Faktiskt står Jupiter utmärkt i Eld i Väduren och aspekterar i en passionerad opposition Solen. Detta är, om något, en indikation om en andlig nivå! Och eftersom Jupiter intar 3e kommunikationshuset utifrån sinnelaget (och dess begär) finns en klar andlig aptit (notera att Månen är den med aptit medan Solen är den som ger ut).

Här är också förklaringen till att Lindes blogg har 40 gånger fler besökare än den här: hon har Solen kopplad till Jupiter, den "Stora Välgöraren", en typisk signal om popularitet. Vad har då den här bloggaren? Ingen Jupiter alls (inspärrad och ägd av fienden, hus 6) alltmedan hans motpol Saturnus stiger ner från 9e huset (religion och filosofi) och diskuterar Allvarliga Ting! Ödet ger alla deras lämpliga plats.

Vivica Lindes månkarta visar således en hunger efter Jupiter (framgång men också välvilja) och särskilt i frågor som rör själen eller identiteten (Solen). Hela den här axeln med två planetära vänner, Jupiter och Solen, bryter med den platta sociala nivån som Månen/Saturnus i Vattenbäraren i opposition till Mars) tecknar. Jupiter/Solen fördjupar kommunikationen och kanske är det här Solen (i 9e) - i kvinnans förställning - plockar upp intuitioner att vidareförmedla. Som läsaren hör har jag inte varit med om mediets arbete och vet inte hur skarp förmågan är.

Ett är säkert, den väldigt unga synska man som figurerar i Hollywood Medium, en amerikansk lågbudgetproduktion, är uppenbart "en på miljonen". Hans synskhet är skrämmande väl utvecklad och fluiditeten och exaktheten i hans kommunikationer får många andra psykiskt begåvade att se ut som de hade tunghäfta. Som jag tidigare noterat har illvilliga satanister trollat hårt i hans Wikipediaartikel för att smutskasta honom som exponent för en förmåga låga kräk saknar och vägrar erkänna hos andra.

Det var pga. Tyler Henrys makalösa kapacitet jag bytte från svenska till engelska i hans inlägg. Hans gåva ankommer inte Sverige, det här landet har inte förtjänat själar av den digniteten och jag kommenterade därför hans karta i den händelse någon i vida världen skulle googla och hitta kommentaren. För den som kliar huvudet över detta, se kommentaren om Manhattanmördaren från samma datum som denna text, om att alla är medansvariga till folksjälens hälsa (tonhöjd).

Här i Sverige jobbar vi på en enklare nivå, lite Pripps Blå ett feelgood-pass i yogaklassen och som vår ständige konferencier till det lättsamma svenska livet David Hellenius, herr Sverige själv - född samma dygn som nationalhoroskopet. 

Bland mina 9800 insamlade kartor (via mediernas skriverier) har jag stött på en till som fötts samma dygn som "nationalsjälen" - en svensk kvinna med svår ADHD född av missbrukarföräldrar. Det säger kanske något om varför Sverige tänker ryckigt och inkonsekvent och lider av en kronisk hälsoneuros alltsedan vår tid som nazistisk rasbiologisk nation! 

Även folk som föds på botten av samhället återspeglar således något av den oklokhet jag sett i nationalhoroskopets 5e sektor för den rika eliten (ond Sol och ond Jupiter i Vattenbäraren i lyckosamma 5e). Tomma klippare, framgångsjägare som gör lika mycket misstag som de lyckas med något, men alltid går med plus eftersom folket får betala för sin egen elits kollektiva och vanställda karaktär.

Härvidlag är Vivica Lindes horoskop åtminstone något mer stabilt än det för folksjälen och därmed en givet populär bloggare! Hon bryter inte mot folksjälen utan speglar den och ger ord som peppar. Att detta är Sveriges mest lästa yrkeskvinna i kategorin Humaniora och livsåskådning stärker på sitt sätt DEN HÄR BLOGGENS SVERIGEHOROSKOP. Hennes Sol i Vågen ligger bara några grader från nationalhoroskopet Vågascendent och hon kommer därför med synka med det lilla goda som faktiskt finns i landet via den nationella ascendenthärskaren Venus som i Stenbocken i 4e huset för "själens djup". 

Svenskarna har en rätt materialistisk och stum natur och via livets vardagliga yttre ting (ett glas champagne, lite lax) söker ett substitut för verkligt andligt välmående eftersom detta är allt som finns enligt nationens officiella satanism. Lindes typ av "Vågen" är faktiskt väldigt lik svenskheten eftersom Venus står i Jordelementet i bägge kartorna. Lika barn leka bäst. Det blir andlighet på sandlådenivån för ett folk som "vill leva och dö i Norden" och möjligtvis ana att det finns "något bortom bergen" men inte är speciellt benägna att gå hela vägen.



PS. Nationalskalden Dan Andersson med sin text med frasen "något bortom bergen" måste ses i kontext av 1809 års Sverigehoroskop, inte vårt moderna. Mot detta matchar hans Sol i Fiskarna det gamla nationalhoroskopets Måne i Fiskarna.