Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 19 november 2017

Djur eller människa?
(Litet pilottest, massmördare)




Mördare visade sig ett lämpligt studieunderlag när bloggen granskade skälen att anta att den äldsta sideriska zodiaken är den korrekta och att västerlandet ända sedan senantiken sjunkit allt djupare i en flummig fantasivärld vartefter att jordaxelns gungning särade den himmelska zodiaken från den tropiska. (Den senare kopplad till den här planetens vårddagjämning, som om jordborna ägde stjärnhimmelen - hybris och dålig vetenskap i ett och samma andetag!)

Den tydliga överrepresentationen på Månen i sideriska Skorpionen stämde så väl med tecknets dåliga rykte i antiken och så otroligt illa med den frikostiga om än lite sanslösa tropiska Skytten - med den stora välgöraren Jupiter som härskare inte att förglömma. I detta zodiakens mest tursamma tecken hamnade alltså sinnelagsfaktorn för dessa mördare enligt den zodiak hela västerlandets underklass följer och studerar. (Jag säger underklass eftersom den västerländska eliten snorkigt distanserat sig från astrologin, trots att det duggar friskt av remarkabelt celebra och mäktiga undantag från den officiella materialismens i väst.)

Av någon anledning har jag aldrig brutit loss de värst av de värsta - massmördarna - för en egen granskning. Och på goda skäl visar de 65 jag hittade bland drygt 9900 kartor. Antalet är alldeles litet och slumpfaktor för stor för att säga speciellt mycket.  

Med ett medelvärde på drygt 5 är dock värstingen ett högintressant tecken, rent symboliskt. Med hela 10 solplaceringar i Solens härskarläge Lejonet visar detta tecken något jag påpekat flera gånger: det är dock bara djungelns konung, djurens konung. Drivkraften är rent animaliskt, och på sitt sjuka sätt bekräftar detta lilla preliminära fynd astrologins skisser på de olika tecknen. Om man nu gör om fyndet till den västerländska tropiska zodiaken hamnar gänget i Jungfrun. Så makalöst osannolikt och otypiskt det tecknets grundskiss !!!



Sol och Måne hos
65 massmördare
9 9
7 6
2 5
4 1
10 4
4 7
1 2
4 8
4 8
6 7
5 4
9 4
Snitt:
5,4



Men Väduren följer inte långt efter med 9 placeringar för både Sol och Måne (viss osäkerhet för månplaceringarna eftersom tidpunkt saknas för de flesta). Det gör således Mars-tecknet Väduren till totalsegrare i frågan om självisk och kallsinnigt mördande av andra. Eller är det Mars koppling till sinnessjukdom man ser i massmordet? Inte heller Fiskarna är långt efter med sina 9 solplaceringar. 

Tyvärr (eller turligen) är massmördare inte så vanliga och i gruppen finns de vanliga nazisterna och andra massmördande politiker skyldiga till miljoner döda. I den lägre regionen massmördare med inte fler än halvdussinet mord på samvetet.

Men om man apropå vinnaren i mord, Lejonet, studerar frågan om djuriskhet  kontra mänsklighet berättar den här tabellen ytterligare en intressant sak som redan romaren Manilius kommenterade (han antyder att hans lärdomsdikt bygger på babyloniska traditioner). Bara de tre Lufttecknen anses mänskliga (alltså inte Jungfrun och heller inte Skytten med sin mänskliga överdel). Att Manilius inte inkluderar Jungfrun styrker tanken om att han förmedlar den äldsta (och i princip okända) babyloniska traditionen. 

Som ofta påpekat beskrivs inte detta tecken i mänskliga termer av babylonierna utan kallades "Plogfåran". Därmed sällar sig Jungfrun perfekt till de tre Jordtecken vars motsvarighet bland husen hinduerna kallar för "resurshus", Plogfåran handlar med andra ord enbart om den vinst som står att finna av att ploga marken och så utsädet. Det babyloniska ordet för Skytten har ingen lyckats tolka, men eftersom Manilius inte nämner det som ett mänskligt tecken var det förmodligen inte det i Babylon.

Vad romaren finner mänskligt är de tre Lufttecknen, Tvillingarna, Vågen och Vattenbäraren och tittar man nu på tabellen ser man direkt att den som fötts till att undersöka frågan om vad som är mänsklighet (till skillnad från villoläran biologi som anser människan enbart vara en utveckling från aporna), så sjunker direkt lusten att massmörda! Typiskt nog är harmonitecknet Vågen (härskare: kärlekens Venus) inte alls känsligt för att sjunka ner till sådan sjuklighet som massmördaren uppvisar.

Att jupiteriska Skytten trots allt producerar 8 Skytten-i-Månen har jag kommenterat tidigare. Jag tog en dag och samlade in ytterligare ett gäng lite mindre kända nazis från Andra världskriget. Eftersom Hitler hade Solen i Väduren och Månen i Skytten tenderade Mån-Skyttar att dyka upp i denna grupp, som om Hitlers eget sinnelag attraherade...likasinnade... Eftersom testet är så litet ser man möjligtvis effekterna av Hitlers egen person i denna samling! Låt oss därför utesluta Skytten och summera Vädur och Lejon och dela med två och jämföra de tre mänskliga tecknen delat med tre.

Då får vi detta utfall:

De utagerande djuren: 16

Människorna: 6

Resultatet talar för sig självt. Självhävdande djur urartar till storslaktare. De själar som arbetar med det unikt mänskliga gör det i betydligt mindre omfattning. Beklagar om den här bloggens fynd åter introducerar en slags raslära när flera grenar av den materialistiska sjukdomen gjort allt de kan för att sudda ut betydelsfulla gränser i tillvaron. Allt är inte bara "berättelser" från en eller annan intressegrupp, zodiaken tycks visa att det existerar olika "arter" dolda i samma sorts människokroppar. Eller lite tillspetsat: Inte alla som ser ut som människor är det! Desto större anledning att lyssna till vad politiker med flera EGENTLIGEN säger. :-)




Inga kommentarer: