Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 20 november 2017

De usla bostadsspekulanterna och stackars giriga Bianca



Kapitalismen är ett system medelmåttiga människor inte kan hantera eftersom det i grunden är destruktivt och vädjar till egoismen, det utmärkande för just medelmåttan. (Högpresterande människor vänder sig instinktivt eller intellektuellt mot kapitalismen eftersom de uppfattar den för vad den är - en mental sjukdom, ett ögonblick av vansinne i mänsklighetens långa färd.)

När det nu enligt SvD visar sig att det närapå är ett svenskt folknöje att likt ABBA-Björn Ulvaeus investera i lägenheter - en handpenning kan räcka - i hoppet att sälja av dem i rätt ögonblick och tjäna grova pengar, då blottläggs återigen en svensk moral så låg att ett horoskop förtjänar att ställas för den SvD-artikel som lyfter fram detta fram till nu inte nämnda otyg. 

Det är som vanligt borgarna som blottlade sin odugliga medelmåttighet när regeringen Reinfeldt naivt gjorde det möjligt för var och en att bli sin egen bostadspamp och hyra ut i andra hand till ockerpriser. Naivitet följer av en "ond" Jupiter som den i Sverigehoroskopet och det är intressant att det kommer alltmer kritik om svensk naivitet i än den ena frågan, än den andra. Senaste en teknisk expert som i AB kallar de teknokratiska och innovationskåta svenska bankarna (och deras patetiska politiker som svansar efter) naiva som tror de kan forcera bort dyra kontanter med risk för att skapa ett extremt sårbart och instabilt land!

SvD konstaterar förekomsten av "ett stort antal klippare som sitter fast i sina förhandsavtal samtidigt som de ser bostadspriserna rasa. Det kan inte bara leda till personliga tragedier, det betyder också att det höga utbudet och prispressen på lägenheter kan bestå under lång tid framöver." 

Jag skulle inte kalla det en tragedi när dussintals svenska medelmåttor samtidigt lägger ut sina spekulationsobjekt på bostadsförmedlarsajter och som en kollektiv klump av själviska krabbor som när de söker klättra ur tunnan drar ner varandra. Den protektionistiska instinkten är irrationell och den som kommit i dess klor förstår snart både för sig själv och för andra! (Vår förra "landsfader" var Sol-Krabba, liksom vår nuvarande... Vad säger det om den väg Sverige har tagit på senare år?)



Krabbans tecken, även hemmets och den personliga trygghetens tecken, visar sig mycket riktigt stiga i öster då SvD publicerar sin alarmistiska nyhet! Det kallar jag ett horoskop som starkt bekräftar att det verkligen är en viktig tidningsartikel. 

När klockan klämtar så distinkt är det samtidigt ännu ett i raden av argument för att astrologins båda zodiaker inte är lika sanna. Det är den gamla sideriska som klingar så här rent, som avslöjar hur tydliga motiven egentligen är. Inte minst som SvD publicerar artikeln under en nymåne - projektstartens symbol - med både Sol och Måne i ett annat av de näriga Vattentecknen. Och gissa vad? Nymånen verkar genom det 5e huset, SPEKULATIONENS HUS! 

Att femte under hellenismen kallades "den goda lyckans plats" ska inte tas bokstavligt, hinduismen är helt klar över att femte huset - i meningen "goda meriter överflyttade från själens tidigare liv" - kan knäckas om det finns problem knutna till huset. Här är det uppenbart att ascendenthärskaren Månen blir "bränd" eller undanskuffad av SolÖgat den som verkligen spekulerar, dvs. stirrar stint på ett objekt. Problemet med Kräftan i öster är att det straffar sig att vara en lunär varelse och försöka spela "big shot", storfräsare eller spekulant på stora och lätta pengar. 

Det här horoskopet är så paradoxalt att Solen - en illgörare för den lunära Kräftan - tar över kontrollen och trots en passande position hemma i det hus den känner sig naturligt besläktad med är den en "stekare" en illgörare som torkar ut Skorpionen, dödens symbol, så att spekulationen leder till "tragedi" för alla dessa korkade svenskar som inte haft förmåga att genomskåda det taskspel kapitalismen är för alla utan några få rovdjur högst upp i näringskedjan. Medelsvensson är ingen vinnare, men Reinfeldt hade ingen annan ambition än att dupera folket där det i själva verket var i skriande behov av bildning!

Bloggaren har själv en "verksamt ond" Sol i "lyckosamma" femte huset men turligen är det inte den planeten som skriver dessa ord. I hans fall tar intellektets Merkurius befäl och leder vägen fram genom zodiaktecknet (gammal ÄR äldst). I bloggarens fall är Merkurius en god planet och dessutom ascendenthärskaren. Jag använder det egna horoskopet bara för att kontrasten mellan ett antikapitalistiskt och ett degraderat horoskop här är så tydliga. För se nu på spekulationsnyhetens horoskop igen: samma förhållande där med en Merkurius som leder vägen (inom sitt värdtecken). 

Men för den tidvis mångalna Kräftan är inte Merkurius klara intellekt några goda nyheter alls, dess knivskarpa analyser gör Budbäraren ("ängeln") till en VERKSAM ILLGÖRARE. Klart tänkande förstör det simmigt lunära fantasilivets dagdrömmar om att spekulera och göra Klippet! Här är det klassiska motsatsförhållandet mellan den Irrationella Själen och den Rationella Själen som uttryckt via den lunära och den merkuriska principen.

I den meningen kan man se horoskopets "onda" Merkurius i artikelns horoskop som att den 1/ beskriver de onda tjuvarna på bostadsplatsen, Merkurius som det låga och falska intellektet, men också 2/ journalistiken som en ond, rapporterande Merkurius som förstör för klipparna eftersom artikeln gör allmänheten medveten om överutbudet och ytterligare bidrar till den bostadsbubbla som nu kommer att spricka under dessa kapitalismens dödsryckningar i västerlandet.

Bostadsspekulationen i Sveriges större städer är typisk för den onda planetära cykel landet genomlever och i flera texter om dasha-lärans bud om Sverigehoroskopet har jag understrukit hur en verksamt ond Jupiter i femte spekulationshuset antyder att landet beter sig som en överoptimistisk och naiv chanstagare och att vi fr.o.m. Jupitercykelns start 2020 kommer att få en kedjereaktion av spruckna bubblor. Svenska folket är nu på väg in i helvetet tack vare sin oförmåga att söka skapa sig ett drägligt liv i så liten kontakt med kapitalismen som det någonsin är möjligt. 

Artikeln i SvD pekar måhända bara ut den Reinfeldtska medelklass som hade pengar över att spekulera i fastigheter, men en större grupp är den som tagit bisarra lån för att kunna bo i de större städer där så många arbetstillfällen finns. Det är i hög grad dessa bubblor som spricker under de kommande åren - ett liv att återbetalningar på lägenheter som tappat sitt värde. 

Västvärldens enda möjlighet en bit in i framtiden är att staterna tar kontroll över banksfären, fängslar bankdirektörerna eller skickar dem i exil. Och då inte till någon idyllisk paradisö vars borgmästare har skattefiffel som bärande idé. Nej, bankcheferna ska sättas på en kobbe till havs och sen kan samhället skicka dem nödhjälp med en drönare någon gång i veckan. Det borde skicka en signal till de övriga kapitalisterna bland den ena procenten att världen har vänt blad.

Se också hur perfekt Åklagaren - Satans stjärna eller Algol - angriper den här verksamt onda spekulatören Solen som trodde han hade koll på läget i sitt eget naturliga femte hus för spekulation! Det är en verkligt vidrig berättelse som vecklar ut sig ur horoskopet ställt för tidningspubliceringen! Viktigt här är att notera hur blockerad ascendenthärskaren Månen ("hemmet/bostaden") är! Den har en ond Sol i bakhasorna (som den söker slita sig från) men vägen framåt spärras av nästa verksamma illgörare, den ohederliga handelsmannen.

Sannerligen, det är ingen tragik alls om några tusen svenskar får en rejäl knäpp på näsan. Deras själar ville utsätta sig för detta eftersom hungern blivit sjuklig.

*****



Sidospaning. Jaget som varumärke som sjukdom.


Se folkliga kändisen Bianca Ingrossos panikattack just innan ett socialt åtagande som ett annat exempel på den samtida svenska stupiditeten. Likt irrationella vattendjur fortsätter alla kravla efter rikedom eller uppmärksamhet tills den hemliga själen är så pissförbannad på värddjuret att den börjar kasta in psykiska sjukdomar i Vattenskiktet för att få stopp på ekipagets snurriga färd inom samma vattenskikt. 


Bianca är en synnerligen otypisk Skytt som för varje steg framåt mot att grena ut sig och sprida sitt varumärke på allt fler ställen - Skyttens typiska expansionslusta - den inre demonen hugger henne med knivar eftersom Solen disponeras från Jupiter inne i det hätska och avvisande Skorpionens självprotektionistiska djup. Slitigt är bara förnamnet. Som kändisbarn passar en solascendent väl och vad jag förstår har det populära hemma hos-programmet Wahlgrens värld avslöjat något som mer eller mindre liknar white trash (fast med guldkant). Månen med vinnande framgångsplaneten Jupiter hamnar här i 12e huset för samhällets losers, vilket tragiskt nog är vad Bianca Ingrosso är i sin strävan att kapitalisera på sig själv som ett varumärke. Det är det mörka 12e i Skorpionens tecken som hatar och värjer sig från det varumärkesbyggande hon samtidigt är så involverad i.

Regulus med Mars, som här är en verksamt god krigare, visar vilken rivig ragata detta är medan Venus i Vågen - en stark härskarplacering - samtidigt är en verksam illgörare, dvs Venus faller till den prostituerades nivå om man utgår från den utagerande Solen som ascendent. Hon är med andra ord på pricken sin tidsandas barn.

Ett särskilt problem är 3e intellektshuset där den tröga Saturnus står och dessvärre som en verksam illgörare. Detta tyder på ett problem med mental organisation vilket kan uttrycka sig genom att man väljer så enkla situationer som möjligt eftersom komplexitet överflödar intellektet och får Saturnus att stänga till och bli oförstående. 

Horoskopet har också det typiska "sociala utanförskapssyndromet" - samtidig aktivering av grupporienterade Vattenbäraren och den antisociala Skorpionen. Detta, i kombination med härskaremblemet (Mars och Regulus) får mig att misstänka att Fattig-Sverige i Bianca Ingrosso har en återfödd kunglighet, troligen en man som nu söker gjuta olja på sina krigiska vågor genom att ha Venus som ett 11e-husideal i detta liv. Genom att ägna sig till 300% åt sin egen kvinnliga yta tränar sig den här själen i att komma i kontakt med venusianska värden för att balansera ut den maskulina krigare hon varit i ett tidigare liv (och alltjämt håller för sitt högsta niondehus-goda). Att det knappast var någon högkultur hon härskade över, kan anas av den onda Saturnus i 3e som opponerar sig.

Det går att spekulera mycket i Bianca Ingrossos köpcentersammanbrott utifrån den här onda kraftmätningen mellan en krigisk och dominant kung (Mars-Lejonet) och ett ont och motspänstigt folk som bär Liemannen (Saturnus) inom sig. Kanske föll den här själen offer för folkets vrede och avrättades i ett tidigare liv? I detta liv är det otroligt viktigt för Bianca att agera som vore hon kunglighet! Solen i 1a placerar Mars i individualistiska Lejonet i 9e, det område som tecknar individens "högsta goda". 

Eftersom människan verkar sakna varje anstymmelse till intresse för högre (andliga) ting, blir detta Lejon ett simpelt salongslejon, dvs. en sjuklig narcissist som upplever sig själv viktigast i världen. Samtidigt är detta fokus på sig själv VAD HON FÖRVÄNTAS ÄGNA SIG ÅT. Det nionde huset är ju den "universella dharma" varje själ har att hitta och vars led den ska falla in i. När hon därför beter sig högmodigt och stroppigt agerar hon bara sin roll utifrån kändisvärldens spelregler. 

Hon har uppenbarligen tagit på sig mansrollen i relation till sin vimsiga, ömsom elaka och ömsom charmerande mor. Inte konstigt att man ser en tydlig dr Jekyll och mr Hyde även hos dottern. Sådan mamma sådan mor, men Bianca lägger betoningarna på andra ställen. T.ex. via det extremt rigida och glest möblerade intellektet, att jämföra med moderns jollriga jovialitet.



Faktum är att Pernilla har ett långt lyckligare horoskop än dottern - se bara den perfekta ömsesidiga receptionen mellan visuella Eldtecknen Skytten och Lejonet vilket mer än väl kompenserar för att Jupiter med några grader missar "kungamakaren" Regulus. Godmodighetens Jupiter gör henne till den goda kungen där dottern är den typ av kung man fruktar (Mars). Här syns bohemiskt kaos i 4e privata huset - se hur illa organisationsplaneten Saturnus ligger och plaskar runt i rörliga vatten (jämför med dotterns kompensatoriska rigiditet). 

Men 4e huset för hemmet är här ändå fyllt av Jupiters godhet utan de märkliga skavsår man ser hos Bianca där Jupiter snålar och söker dra fördelarna till sig själv istället för att som Pernilla basunera ut dem för hela världen. I synnerhet Pernilla har med sin soldisponent Jupiter i 9e en klockren indikation på att agera ut sitt "universella öde", dvs hon spelar en kung eller drottning (Lejonet) i det stora spelet (ja, inom Sveriges gränser då, internationellt räckte tydligen  inte Pernillas flickaktiga Mån-Jungfru i 10e offentliga huset, men svenskarna förstår henne).

Mor och dotter är påfallande lika varandra och varför inte när båda delar Solen i Skytten och har Venus i Vågen. Nyckeln till ärvda ansiktsdrag ligger förstås inte i dessa solära kartor utan ges först med födelseklockslaget och den "biologiska" ascendenten.

4 kommentarer:

Havsörnen sa...

Väldigt träffande och roligt skrivet. Bianca är den sortens barn som ser ut som en exakt korsning mellan föräldrarna. Hon är ju lika påfallande lik pappa Emilio:

http://daniellaibis.com/wp-content/uploads/2011/09/bild52.jpg

Mamma Pernilla syns i pannan, brynens vinkel, något över ögonen (som också liknar Emilios), leendet, medan ansiktsformen, hakan, munnen och näsan är pappa Emilios. Men ändå inte helt! Pernilla är paradoxalt nog väldigt lik Christina Schollin, vilket Bianca inte alls är.

Seaward sa...

Du har så rätt att dottern brås kanske ännu mer på fadern. Har inte följt Hänt-i-Veckan-Sveriges begivenheter så Picadilly Circus är fortfarande det senaste om Pernilla jag registrerat. Typ.

Anonym sa...

Inne på Pernilla Wahlgrens blogg hade hon vid något tillfälle publicerat ett tidningsurklipp från sin födelse den 24 december 1967. Den var tydligen dramatisk.
Det stod att mamma Christina fick åka med ilfart till sjukhuset vid 17:00-tiden och att Pernilla föddes med kejsarsnitt två timmar senare. Alltså vid 19:00-tiden.
Det skulle ge henne en ascendent i kräftan.

Seaward sa...

Bloggen f.n. nedlagd men svenska celebritetstider är så sällsynta att jag måste tacka för denna intressanta observation!