Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 10 november 2017

Alla små män talar om den store Xi Jinping

Korrespondenter och politiska kommentatorer i svenska tidningar - samtliga män - skriver idag som på order om den nya tågordningen med Kinas Xi Jinping och USA:s dårfink till president som "ynklig" tvåa. Det säger något om hur korrupt västerlandet är, att man fortsätter tänka i samma kategorier som fört vår civilisation till ruinens brant. 

Vanligtvis utmärkte guiden Wolfgang Hansson i AB visar sig otillräcklig. Han noterar hur Kina listigt tar emot Trump under stor pompa och ståt, och kommenterar som ett spöke från en redan död värld att: "Kanske behövs det en auktoritär diktator för att begripa fullt ut hur Trump funkar." Hade Hansson valt bort propagandagliringen (det finns ingen demokrati i väst att brösta sig över!) och istället förstått att det handlar om en överlägsen intelligens (Kina har mätbart högre IQ än "den vite mannen"), så hade rapporten varit okej. Det är helt klart taktik att ta emot Trump med öppna famnen, det vet alla som bläddrat i den minst 2700 år gamla furstespegeln Jijing (Förvandlingarnas bok).


*****

Första gången jag uttryckte en positiv åsikt om Kinas till synes helt jordbruna och strikt materialistiska horoskop var sommaren 2011: Kinas horoskop - ett 'mission statement'.

Lytle Robinsons andra bok om
Edgar Cayce (1877-1945)
Som kuriosa skannar jag en sida i en bok av den engagerade privatforskaren Lytle Robinson. Årtionden efter det amerikanska transmediet Edgar Cayces död försökte han reda ut om Cayce varit en bluff eller äkta. En förstasida i en av New Yorks stora tidningar på 1920-talet - "Obildad man blir läkare under hypnos" - och kopplingar till genier som Nikola Tesla vittnade om att Cayce på sin tid varit något helt enastående. Han var synsk redan i vakentillståndet men verkade under trans inte ha några spärrar mot universum alls.

Följande sida ur ett kapital om klärvoajantens rätt allmänna utsagor om politik från Robinsons andra (och sista?) bok från 1979, innehåller två citat. Det första har visat sig sorgligt sant. Amerika urartade verkligen till en grym nation där den rika eliten trampar folket i skiten (och ättlingarna till de fattigaste av européerna ändå inte förstår vad som pågår). 

Det andra citatet från den självhypnotiserade Cayce är ett sådant uttalande som får vem som helst att undra om hans undermedvetna helt snurrat till det. Likväl insisterade Cayce under årtionden i trans på att Atlantis existerat och varit en högkultur med teknologi som mänskligheten ännu inte (åter)upptäckt.

Men i fråga om det han "såg" om den kinesiska Gobiöknen undrar jag allt om han inte av misstag råkade blicka in i en så avlägsen framtid att en kinesisk högcivilisation som ännu inte skapats redan har gått under! Eller kanske Cayces undermedvetna råkade läsa av någon på 30-talet populär science fiction-serie som Blixt Gordon? (Jämför den onda planeten Mongo i Blixt Gordon med vad Cayce säger om Mongoliet i den inskannade sidan!)





(Klicka på bilden för läsbarhet.)

Inga kommentarer: