Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 6 november 2017

ABBA-Björns kapitalism förstör egna varumärket


Tilläggsbild: Sideriska siktet 4 timmar före Stora tidningen
med att inte bara skriva av nyheten utan dessutom
tänka till ett varv kring den

ABBA-Björn, som sökte smussla undan skatt för ett antal år sedan blev påkommen och pyntade skamset upp till svenska staten. Nu har han fått imperiedrömmar och Donald Trump på hjärnan. Royalties från hans gamla slitna ABBA-låter räcker inte utan likt skattesmitaren Bono ska också han in i bostadsbranschsen där han ser stora pengar pga. gentrifiering och hyror som inte vanligt folk har råd med. Hur kunde han bli så ond, denne närmast mjäkigt snälla poppojke som sjöng om tiggarn från Luossa? Var det också bara cynisk triangulering av den svenska folksjälen i syfte att kapitalisera på den?

I Sverige har det redan gått illa för denna up and coming landlord - "byggherre på g". Bara någon vecka har gått sedan det skrevs om något fult kontorshus i Ulvaeus ägo där folk söker göra sig av med überprisatta lägenheter redan innan husets alla lägenheter blivit sålda. 

Och dödsstöden för denna degraderade kapitalist måste vara nyheten i The Guardian om hur folk i London city som bor i ett kooperativt och (än så länge) humant prissatt område går man ur huse och hötter nävarna mot ABBA-Björns nästa psykterrorinstallation: ytterligare en Mamma Mia-restaurang efter den misslyckade första i Stockholm.

Här är några några träffsäkra stycken. De boende har klistrat upp protestaffischer över hela bostadsområdet:


500 svirande fylltrattar kommer att drälla över dessa gator, skrålande "Dancing Queen"!

Svenskar, särskilt de "onda rika" (se nationalhoroskopet)  har en tendens att leva i en korttänkt fantasivärld där massor av bubblor spricker, vilket går ut över medborgarnas skattsedlar (ohelig allians mellan politiker och näringsliv). Här lyckas Ulvaeus språkrör dessutom göra en språklig fadäs som emellertid The Guardian har överseende med:

“We were absolutely shocked to discover that there was this little disagreement among the community,” says Ulvaeus’s co-director, Ingrid Sutej.

Visst hörs det att det är en svensk som tror sig kunna tala engelska! Det finns varken rim och reson i att "den här lilla oenigheten" eller "så här föga oenighet" ska ge Ulvaeus och stab en "total chock". 

Undertecknad söker f.n. bland annat kommunikatörsjobb - som jag aldrig kommer att få eftersom åldern blivit för hög - men att se hur låg standarden är bland kommunikatör är en viss tröst. Vem skulle vilja arbeta i en bransch som utmärks av en brist på precision eller ens koll på vad man säger som nått svenska nivåer? 

Man skulle också kunna påminna om att ABBA-Björns språkrör här gör en Svanberg (fd. BP-chefen) när Mexikanska bukten förorenades av ett oljehaveri och han kallade strandborna för "småvuxna människor" istället för "gemene man". I mina ögon gör Ulvaeus kommunikatör samma miss när hon försöker använda maktspråk och reducerar lokalbefolkningens protester till "denna lilla oenighet"...

The Guardian avslutar sin artikel med ytterligare en smocka till ABBA-Björns äckliga plast-franchise: 

Folk är verkligen frustrerade av att det här markområdet ska användas för  Mamma Mia och inte gå till bygget av ett socialt husprojekt. Jag är rädd för att jag kommer att få leva med att låten Waterloo skränas varenda kväll vid stängningsdags.


ABBA-Björn har kommenterats åtminstone fyra gånger på bloggen, och horoskopet är som vanligt osäkert i bristen på känd födelsetimma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.