Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 28 oktober 2017

Xenofobgranskningen var ett varsel

Hinner knappt vakna och titta till AB:s förstasida förrän det andra av gårdagens inlägg får förnyad aktualitet. Var det en av bloggarens diffusa varsel igen att dra fram xenofober och börja diskutera den arketypiska Främlingen (utlänningar)?

MeToo-rörelsen har nu nått en svensk underhållare som anklagas för flera våldtäkter. Flashback är ett råtthål men ryktena - och kanske mer - pekar på att den arketypiska Främlingen här konkretiserats. Underhållaren har utländsk härkomst.

Bland SD:are, allmänna främlingshatare och andra minst sagt grumliga tänkare  - folk tänker och skriver illa under den för underklassen obligatoriska fredagsfyllan - hittar jag någon som citerar Bibeln där Jesus tillskrivs en förutsägelse: när den Yttersta Tiden kommer ska folk börja ange varandra som besatta. Visserligen tänkte sig de första kristna att det var Vädurens tidsålder som närmade sig slutet och Fiskarnas som var i antågande (Jesus till fiskarna vid Genesarets sjö: "Följ mig, jag ska göra er till människofiskare i stället".) Men utsagan går att återanvända hur många gånger som helst!

Den andra "tänkaren" på Flashback förundras, och visst känns det som friska vindar som blåser omkull Sveriges förfalskade självbild och samtidigt öppnar tanken för att det finns ett bättre mänskligt liv än de okonstruktiva rutiner samhället lurat in befolkningen i:


Metoo vänder verkligen upp och ner på hela etablissemanget som vi känner det, helt otroligt faktiskt.

Sociala medier får äntligen någon form av viktig roll efter åratal av den kraftigt nervprövande bild-på-ben-på-strand-dekadensen.


Efter MT och FV (jag lutar åt att polisanmälan mot LK är ett stolpskott) ritar jag här en till vidare anonym karta för nästa man på tur att outas som en skam för manssläktet. Kartan kanske också illustrerar den extrema egokultur som marknadskrafterna (Vatten/den Irrationella Själen) drivit fram och som skadat särskilt svenskarna extra hårt, som varande ett av världens ytligare och mer lättlurade folk. Vår "godtrogenhet" gör att alla smarta profitörer lätt får folket med i dåliga tanke- och konsumtionsvanor:




Det passar förstås bra att en man av utländsk härkomst får Satans stjärna som en opponent som ifrågasätter hans rätt att vistas i Sverige. Samtidigt är detta underhållarens egen vassa och anklagande typ av kommunikation (det är Merkurius, vandraren och budbäraren, som den onda stjärnan Algol konstellerar sig med via oppositionen). Också den beska och bitande Bob Dylan har en giftig Skorpion i första huset och Algol i väster. 

Jag väljer här en solascendent eftersom det är den utagerande sidan som bäst motsvarar anklagelsen om flera våldtäkter. Och lustigt nog dyker återigen Mars-i-Vågen upp som en potentiellt problematisk placering i dessa "MeToo-tider".

Så sent som i dagen före AB:s nya våldtäktsrubrik påminde jag om att Bill Cosby är en redan glömd kvinnoskändare och den här raden börjar verkligen antyda en trend vid sidan av Vattenelementets ständiga otillfredsställelse och hunger efter mer:

Bill Cosby - Mars-Vågen
Harvey Weinstein - Mars-Vågen
Martin Timell - Mars-Vågen
Fredrik Virtanen - Mars-Vattenbäraren


Fyra män från det pågående "drevet" och alla med Mars i Luftelementet. "Sex på hjärnan" kallade jag det för några dagar sedan och det verkar vara vad det handlar om. I likhet med Timell (Sol-Våg) hamnar den här misstänkte förövarens soldisponent också i ett av de onda husen (12e) samtidigt som hans psyke (Månen) landar i ett annat ont hus, det 6e för fientlighet och olyckor. Även här således en distinkt kritisk himmel. 

Eftersom Mars i Luft här befinner sig i ett vattenartat hus (12e erinrar om Fiskarna), ger redan den enstaka placeringen en lasagneartad och förvirrad mix av Vatten-Luft-Vatten eller "dissociation". Jag kommenterade den möjligen melodibegåvade men djupt störda sexmissbrukaren Lady Gagas karta för dess obegripliga röra av Luft och Vatten - en så svårtydd härva att pengafixerade Fredrik Reinfeldts Sol-Kräfta/Mån-Våg i jämförelsen framstår som ett under av rationell klartänkthet (men även där en påstådd affär med en färgad prostituerad där medierna självmant lade locket på eftersom korruptionens regler föreskriver att man inte muckar med den sittande statsministern - inte i den nationella stabilitetens intresse, tydligen).

Man kan också notera att horoskop här ovan innehåller domens planet Saturnus i slutet av Skorpionen, precis där den stod då den här affären rullade igång. Saturnus bytte som sagt tecken häromdagen, här är min kontroll i programvaran Zet:
Look for a Chart

Range of search: 1.10.2017 - 1.11.2017
In steps of: 1h 0m
Search for...:
sa.sag

Realization intervals (begin - end):
26.10.2017 12:00 (GMT+2) -  1.11.2017  0:00 (GMT+2)

Här kan man påminna sig att zodiaktecknens långsamt men kontinuerligt bakåtglidande startpunkter beror på vilken metod för att kompensera för "precessionen" man använder. Jag använder Lahiri-korrektionen (den indiska statens officiella val för att hålla ihop alla landets provinser och regionala högtider). Jag experimenterade med en något tidigare start för zodiaktecknen just efter upptäckten av den sideriska zodiaken och min hypotes (som jag lade åt sidan) stämmer väl med skandalens verkliga start med Weinstein. Kanske nådde Saturnus Skytten redan den 5 oktober (när New York Times körde en artikel med fler än 30 anklagande kvinnliga röster och öppnade en syndaflod av vittnesmål). 

Nå, i praktiken spelar det kanske inte så stor roll, astrologin bjuder på så många komplexa avvägningar att astrologen själv är den svagaste länken i hela kedjan...

En kuriös detalj dock. Enligt Lahiri-korrektionen befann sig Saturnus i 28°48' dygnet för N.Y. Times artikel. Bloggen använder inte fraktioner av graden eftersom här inte presenteras några djupanalyser eller brukas några metoder som kräver exakt födelsetid. För lösliga mån- och solascendenter är gradtal och antal bågminuter helt ointressant. Men... den nya våldtäktsmisstänktes Saturnus uppvisar en kuriös korrespondens: den befinner sig i 28°25' Skytten, inte bara inom samma grad utan väldigt nära en exakt korrespondens. Och den minnesgoda kan också återkalla Martin Timells horoskop. Även där hade Saturnus fullbordat ett (andra) varv och nått sitt starttecken för en kärv "här är vad ditt liv varit värt hittills"-upplevelse. Man kan också minnas att TV4 tystade ner Timell-skandalen två år tidigare och även då befann sig Saturnus i sin passage genom det onda tecknet Skorpionen.

Att tecknen inte är likvärdiga i termer av godhet och ondska ska inte förskräcka någon. Det är just den ljusbringande (Sattva guna) Solens uppgift att skapa medvetenhet i vart tecken den passerar, och beroende på själens medhavda karma kommer själen att projicera olika aspekter av den arketypiska bilden Skorpionen mot omvärlden. Vissa kanske kämpar mot miljöförstöring (Skorpionen som toxicitet och korruption) men andra är uppenbarligen på jorden för att falla offer för den Vegetativa eller Irrationella Själens sanslösa krängande och kommer att trampa i klaveret. 

Man som jag citerade senantikens största tänkare Proclus nyligen: dessa överträdelser sker för att själen söker utveckla en mer rationell kontroll över sitt ekipage. Desperat störda själar begår övergrepp för att få uppleva världens hårda dom! Brottsoffer å andra sidan, har sin dåliga karma som de bränner. ("Den som dräper med svärd skall bli dräpt med ett svärd.") Säg den som inte mördat eller förbrutit sig åtminstone några gånger under alla sina andra besök på den här planeten! Här kan det vara värt att minnas att kvinnor inte alltid varit kvinnor eller män, män.

Det förefaller rimligt att manliga förbrytare senare kommer åter i kvinnokropp för att smaka sin egen medicin. Sedan blir kvinnorna nitiska förkämpar för det självklara. Vem som är (eller varit) rökare har inte plågats av förmaningarna från folk som själva slutat men ännu kämpar med sitt gamla beteende? Det är precis så karma fungerar - själen har medfödda "motiv" och horoskopet är så att säga en projektion mot en given spelplan som lyfter fram vilka "komplex" själen är här för att arbeta med i detta liv... Redan Saturnus i horoskopet visar en tung karmisk position som antingen kan vara en tillgång eller en fastkilad stötesten som man eventuellt bara måste genomlida i detta liv...


I jordelivet saknar djur varje form av uppdrag - de bara "är". Människan å andra sidan är här för att reda ut skillnaden mellan det kroppsliga värddjur hon befolkar (i princip bara en apa) och det som är själva den mänskliga essensen. Onda kapitalister ser nu hellre att hon enbart identifierar sig med naturens - djurens - drivkrafter och "producerar" rikedom åt den på toppen. Dessa världsledare är ondare än något djur någonsin kan bli.

Med Mars i Vågen, som flera av de här sluskarna har, verkar naturens naturliga sexualdrift ha blivit uppfuckad på Luftelementets intellektuella nivå. De här människorna har störda tankemodeller i fråga om relationen mellan könen. En enkel granskning är att se hur Mars disponent Venus fungerar i dessa fyra fall:


  • Bill Cosby
    Fiskascendenten ger en verksamt ond Venus och dessutom i tredje intellektshuset, ett ont men disciplinerbart hus (barnet ljuger för att ta sig ur en knipa men kan fostras att tala sanning). Med halshuggna södra månnoden invid Venus i sitt negativa, fysiska hemmaläge i Oxen blir även denna "demon" av ond typ eftersom Ketu plockar upp naturen hos härskaren över sitt värdtecken. Det får mig att tro att Cosby någonstans sökte BESTRAFFA de kvinnor han drogade och förgrep sig på. Någon oförrätt som stannat kvar som en fixering. (Mars ligger i 8e huset för gammal, ond karma.)
  • Harvey Weinstein
    Utan födelsetid istället solascendent för en makthavare eller den utagerande sidan i människan. Återigen Fiskarna och därför en kvinnornas planet som blir ett problem! Venus nu i 12e offerhuset och, naturligtvis, samma sexualdrift i Luft men instängd i 8e "vattniga" huset. Totalt störd av all "sex på hjärnan"!
  • Martin Timell
    Ännu en solascendent men nu i Vågen. Här står Mars i 1a med Solen men 18 grader isär och mellan sig den demoniska norra månnoden som överdriver och förstärker allt. Här är Timells beklagande: att han trodde hans slirigheter funkade, att det bara var skämt. Hans Venus är en verksam välgörare men befinner sig i det onda 3e för intellektualitet (som, som sagt, börjar ond men kan disciplineras). Venus disponent är dock extremt svag i 12e offerhuset så att kvinnor i Timells närhet inte känner sig säkra alternativt känner en inre maning att "gå i exil".
  • "Multipla våldtagaren"
    Ett svårt fall! Solascendent i Skorpionen som skär sig mot härskaren Mars i Luft och i 12e offerhuset. Solen med Saturnus står 11 grader isär och därmed ingen konjunktion, men hinduerna talar ändå om en "kombination" som här inte vill sig eftersom planeterna är "fiender". Det är en slående passande signatur för en person med utländskt utseende som bor i det smygrasistiska Sverige! Solen står för identitet och med policysättaren Saturnus blir ju detta identitetspolitik! Flashback översvämmar att hatiska nollor ute i landet som sätter grumligt tänkt "vänster"-etikett på det som i själva verket är identitetsförvirrade människor och deras kampanjande.

    I det här fallet, med Mars-Vågen i dess "förlorarläge" i 12e, blir sexplanetens disponent Venus i Skytten (samma som Timell) ett problem eftersom kvinnoplaneten denna gång bildar "negativ sensationalism" med sin disponent Jupiter. Jupiter med hungriga demonen Rahu i Fiskarna förhöjer från 5e intelligenshuset den här underhållarens intelligens (Solen i 1a) men blir samtidigt en sinnebild för just den Vegetativa Själens ständiga hunger (här: Rahu-extrema hunger). Detta kalla näriga vatten drar Eld-placerade Venus ner i den psykiska smeten! Definitivt också en varningssignal för kvinnor i den här människans närhet.

    Som jämförelse har jag ett horoskop för en kvinnlig sexmissbrukare som bygger på samma tanke fast omvänt. Nu istället Jupiter i Skytten som disponent till en utagerande Sol i Fiskarna. En "positiv sensationalism", en övertaggad kvinna med eldig blåslampa i skrevet som tar initiativ på krogen, räknas förstås inte som våldtagare eftersom lata män hakar på henne för ett lätt engångsragg. "Multipla våldtagarens" karta med Solen underminerad av Mars i ett negativt hus och Venus "ägd" av en hysteriskt framgångskåt Rahu-Jupiter på Vattnets nivå ger en betydligt mer kritisk informationshärva.

Tveklöst kommer merparten av alla med liknande placeringar inte alls att vara råbarkade sexualförbrytare. Så många faktorer spelar in och här är ASCENDENTHÄRSKAREN (som sätter tonen!) okänd i 3 av 4 fall. Det som varit oroväckande hade varit om alla 4 uppvisat klanderfria relationer mellan Mars och Venus, och inte svåra kringbudskap. DÅ hade man verkligen kunnat betvivla astrologin.

 

Inga kommentarer: