Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 21 oktober 2017

Världens mäktigaste man /
Den irrationella Vattensjälen förleder



Kinas och världens mäktigaste man heter Xi Jinping och beskrevs nyligen av normalt så duktige Wolfgang Hansson i AB. Men när jag ville fördjupa mig lite visar sig närapå samma sammanfattning i Wikipedia-artikelns ingress. En lätt dagsförtjänst kan tyckas av en annars bra skribent som ger orientering för den som inte roas av världspolitik annat än i breda drag...

Xi, som jag förmodar är efternamnet (det fanns en tid när kineserna bemödade sig att vända på namnet för att anpassa sig till västerländsk kutym), har ett horoskop som är glädjande olikt det man om och om igen hittar vid granskning av politikerna i väst. 

Det märks av kartan att det kinesiska kommunistpartiet har en för en västerländsk adhd-störd kvartalskapitalist närmaste neurosframkallande långsiktighet i sin in- och utrikespolitik. Hansson citerar Xi som sagt att Kina år 2050 ska vara en stormakt, ett år som rimmar väl med den här bloggens lösliga spekulationer över tiden då den västerländska kapitalismen tappat all styrfart. Möjligen kommer då någon amerikansk president, lika galen som Trump, att starta ett atomkrig i ett desperat sista försök stimulera västekonomin och  återta rollen som Nummer 1...


Vari ligger då den lågmälde Xis långsiktighet? Ja, inte i hans sinnelag/Månen i Kräftan i vilket fall! Detta är snarast just kvartalskapitalismens snabba kickar och lika snabbt uppvaknade nya hungerkänslor. Fula men inte helt ovanliga uttryck för Månen i Kräftan har svenskarna just konfronterats med i TV4-profilens tvärfall från gunst! Samtidigt hade jag bara ett par dagar tidigare pekat ut Kräftan som soltecken och hur det i rätt sällskap kan bli en stridbar förkämpe för social välfärd - den brittiska socialisten och Nobelpristagaren George Bernard Shaw.) 

Allmänt indikerar dock Kräftan -  i synnerhet som måntecken - att det inte finns någon stabilitet eller varaktig tillfredsställelse att få för den som blott fungerar som en instinktiv naturvarelse. Men Xi drivs heller inte av Kräftan utan har sin solära motor i ett av de intellektuella tecknen, Tvillingarna.

Också Tvillingarna är dock en flyktig och snabb lirare, en oförvägen handelsman som gör ankar var som helst och etablerar kommunikation med lokalbefolkningen - just som Kina bygger upp Afrika för att ha en vän i morgon och handel på sjysta villkor, till skillnad från Europa som historiskt sugit ut afrikanerna. 

Men i Xis horoskop är det är inte heller Tvillingarna som visar att trägen vinner eller för den delen Kinas uråldriga knep att först praktisera krigskonst i slowmotion. Sedan, när FORMEN är helt medvetandegjord hos utövaren, VRIDS TEMPOT UPP och kämpen blir en oövervinnelig krigsmaskin. Nej, för långsiktigheten ska man noga granska Xis fenomenala Shani, hinduernas  "Den Långsamme" eller vår Saturnus. 

Inte bara stöttar Saturnus den inledningsvis klent placerade Jupiter i 12e huset för "samhällets fattiga" (här: världens felfördelade - och de är många!). Saturnus själv tar instruktioner av astrologins tydligaste symbol för det rena intellektet. Hinduerna kallar Merkurius Buddhi, vilket också kan läsas som "intelligens" vilket är en högre gåva än bara förmågan till gatsmart kalkyl. 

Saturnus i den merkuriska Jungfrun indikerar att "projekt Kina" handlar om att lyfta landet materialistiskt (Jordelementet), men det skulle aldrig en materialist gå iland med. Man kan inte bygga materialism inifrån något dött, man måste ha en större vision än borgerligheten i Sverige, tänka som en gud eller åtminstone en daimon (enligt gammal grekisk föreställning). 

Det är den här bloggens växande övertygelse att de tre "mänskliga" Lufttecknen (Paret/Tvillingarna, Vågen och Den Väldige/Vattenbäraren) i själva verket beskriver jordmänniskans "demoniska" förlaga, grundtoner som vi bara är en ubroderande harmoni av. 

Vi är i vår sanna identitet en högre art än den mutation av aporna biologerna (en gren på satanismens träd)  älskar att söka få oss att identifiera oss med. I den meningen är vi alla odödliga och felfria. Det är bara det här släktets själar som "fallit" ner i naturen och där hela tiden tvingas välja att lyssna antingen på den egna och själviska kroppen eller hålla förbindelsen öppen till det högra, daimoniska jaget... 

Detta, enligt filosofen Proclus (400-talet), är för övrigt den enda fria vilja människan har, själens förmåga att orientera sig i endera av två lägen, att välja rätt eller välja fel i den enskilda situationen. Det satanister, som finns både åt vänster, höger och mängder av dem i mitten, söker lura i västerlänningarna att det är valfrihet - valet mellan bilmärken och olika sorters schampo - är inte ens värt att kalla valfrihet. Det är dessutom en själ som hängt upp sig och kroniskt väljer fel ur det högre perspektivet. Satanisterna som driver det kapitalistiska systemet har gjort människornas värld så uttorkad och förkrympt att ett tankeliv som det Xi Jinpings karta så tydligt illustrerar - inte ens är önskvärt längre! 

Bloggaren, med Solen i 5e ledarskapshuset har en viss tendens att "kreativt" skriva in sig själv i de stora sammanhangen, och så även här! Jag noterar belåtet att jag har exakt samma rytmik i det egna soltecknet som världens för tillfället mäktigaste man, med en intelligens som kontrollerar aggressionen och låter intellektuell bearbetning spela förstafiolen. Båda horoskopen har samma sekvens i det tänkande Luftelementet och det börjar med en Sol på väg att komma ikapp den lilla illgöraren Mars och "bränner" (osynliggör) den - viljan kontrollerar den spastiska och impulsiva aggressorn (se Trumps karta). Men Solen lämnar sedan över till ett Luftbaserat intellekt att förstå och interagera med omvärlden. 

Xi Jinpings Merkurius är emellertid något att avundas även för mig. Placeringen i Tvillingarna är helt "ren" och kan beskrivas som AKTUALISERAD POTENTIAL när det gäller intellekt och kommunikation. Undertecknad har t.ex. sin Merkurius i Vågen och det innebär att planeten ÄGS av Venus, vars egenskap påminner påfallande om hur Proclus beskrev själens binära natur: den kan bara bejaka eller avvisa det som Ödet presenterar en människa inför. Venus kan harmoniera eller t.o.m. identifiera sig med det som presenteras, eller inte. En sådan betingad position är inte lika "homefree" ("klar kust") som Xis Merkurius.

Det här kastar faktiskt ljus över varför Proclus föregångare, romaren Plotinus (till min förvåning) använde Venus/Afrodite som symbol för själen och inte Solen. När Proclus beskriver att människan saknar fri vilja förutom själen val att acceptera eller avstå - på den moraliska nivån - från det livet visar upp, då är det samma historia som Plotinus så mycket mer grafiskt beskriv som att en själ som sviker sina rötter och kikar ut genom sinnesöppningarna blir en hora för världen och väljer fel varenda gång. 

Enbart den själ som använder sinnesintrycken och via "omvändelse" (gr: epistrophe) återför dem till sin rot - till de gudomliga arketyper varje själ bär med sig ett knippe av (vanligen kallade logoi, förnuftsprinciper), bara den själen har "venusianskt" identifierat sig med sitt högre och bättre och ger en god människa, ja t.o.m. en gudomliga människa. Fatta om världen fick se en ny Adolf Hitler som den här gången inte gav sig på judarna utan materialister och "befriade" planeten från parasiterande löss!  

Vilken lättnad för Moder Jord att bli fri från alla okynneskonsumerade löss som regeringar som Löfvens skapar via den onda doktrinen om ekonomisk tillväxt till varje pris. Kvar blev bara upplysta själar som lämnar mycket små fotavtryck på planeten, besökare i denna värld och medvetna om att de kommer någon annanstans ifrån, att de är barn av Intelligensen och inte naturens irrationella begär (ja, så länge släktet består kommer vi förstås att vara en mixad art - det är själens orientering som måste repareras genom en reparerad världsbild).

Det där var bara en lättare tankeflykt! Naturligtvis skulle aldrig Främlingarna bringa sin egen Adolf Hitler till planeten. Sanna själar är alla medvetna om sin odödlighet och att deras fallna bröder och systrar endast för dag degraderat sig till konsumtions- och fitnessdårar alternativs tv-chipsfetton. Västerlandet bjöd sina frestelser ("den enda vägen" som politiker brukar säga), och själarna trillade dit

I andra kulturer väntar andra snaror - vad som alla parodiska stamkrig där en klan rensar ut an annan från ett litet territorium? Skulle den löneslavande konsumtionsmissbrukaren i väst representera en högre utvecklad art? Tillåt mig hånle - båda typerna av själ, den platsbundna och den egotrippade konsumtionsmissbrukaren har långt kvar till sina sinnens rätta bruk! Det är bara två sätt av många där själen och själarna som kollektiv avslöjar att de tappat självstyrningen.

Kinaledaren Xis Tvillingarna tillhör den öppna och intelligenta kvaliteten Sattva, dess härskare är förvisso passionerad (Rajas guna), men passioner är i detta fall en lidelse för Sattva, för medvetenhet och intelligens! Merkurius är enligt hinduerna essentiellt en materiell faktor (Jordelementet - planeten står närmare Jungfrun än Tvillingarna). Med detta tycks hinduisk astrologi säga att intellektet - det logiska och urskiljande tankelivet är en materiell fakultet, rotad i den mänskliga kroppen. Med kroppens död dör också "smartheten" och bara de människor som byggt på sin andliga identitet under livet vandrar oförändrade vidare i livets gåtfulla labyrint...

Min misstanke är att man alls inte ska uppfatta Merkurius härskarskap över Jungfrun och Tvillingarna som referenser till samma Merkurius. Astrologin använder planeten  för att beskriva två skilda realiteter eller funktioner. För mig är Merkurius i sitt luftburna läge mer lik den frisjäl som blir kvar efter att man har dött och som beroende på sin grad av materialism under jordeliv kan sluta som en osalig ande som hemsöker platsen där den bodde eller väljer att gå vidare och i laga ordning återfödas i en ny jordisk kropp. Precis som planeten i sin omloppsbana ligger närmast solen, är människans andesjäl (Solen, atman den förnuftsprincip (logos) som i denna världen avbildar Den Ena, men som enligt nyplatonismen når självmedvetande först i sitt generösa utflöde varpå Intellektet (Nous) uppstår. Nu kan Gud intellektuellt betrakta sin egen fullhet, Gud som självmedveten!

Merkurius är "budbäraren" och därför inte hela det gudomliga Intellektet men väl en tanketråd (själv kapabel att tänka ytterligare) nere i denna värld. Det är förmodligen Merkurius som är förlagan till det kristna Johannesevangeliets försök till filosofi när det säger att Logos tog sig en kropp och som människan Jesus vistades en kort stund på jorden. I den äldre grekiska stoicismen stod Logos för hela världsförnuftet (stoikerna var alltid fatalister) men detta övergripande Logis kom i Platons efterföljd att kallas Nous (Intellektet).

Det är möjligt att Johannesevangeliets författare avsåg just det kosmiska förnuftet Logos/Nous som Guds (Den Enas) "enfödde son" (den första emanationen från Den Ena i nyplatoniskt ordbruk), men i mina ögon liknar Jesus mer en hinduisk avatar, ett enskilt logos (en av alla de logoi som innebor i Världssjälen vilken i sig som helhet kontemplerar det stora Nous). Denna avatar lösgör sig ur det gudomliga Förnuftet, ur Buddhi eller den i världen inneboende gud (Purusha enligt hinduismen) och stiger ner till människan. Hinduism och grekisk filosofi är närmast oskiljaktiga - det är samma tankesystem med lite olika utbroderingar! 

Hinduerna placerar också minnet vid Merkurius och den som haft minnen av tidigare liv förstår genast att det inte kan vara Merkurius via Jordtecknet Jungfrun som representerar någon till den kroppsliga hjärnan bundet minne. Helt klart är det den "luftburna andevarelsen" som måste till för att minnas, budbäraren Merkurius med de silvervingade skodonen. (Framtida test: hur ser horoskopen ut för individer som uppger sig minnas tidigare liv? Spelar Merkurius placering i de fyra elementen någon roll för "det långa minnet"?)


Faktum är Xis Måne indikerar en akut önskan att ta parti för det rena (gudomliga) Intellektet eftersom Månen är "avsnörd"! Södra månnoden Ketu både beskriver ledarens lågmälda personlighet men också hans beredskap att "halshugga" oroliga element i folket (Månen = folkmassan). Rätten att censurera Internet är också en god effekt av denna placering - Kina har tydligen uppfattat västerlänningarnas tilltagande förslumning och oförmåga hos gemena man att sortera fakta från smörja på nätet. 

Jämför Xis indikation om små och vällovliga begär, Månen med Ketu, med hans raka motsats, Mån-Kräftan med Rahu hos den hungriga f.d. SEB-chefen Annika Falkengren på sin tid känd för en omåttlig stor fallskärm innan hon slutligen troppade av till Schweiz bankvärld där hon kunde delta i en ännu mer voluminös pengarotation. Falkengren kan ha varit Sveriges lägst fallna själ och naturen i dessa sämsta och minst upplysta tillstånd. 

Denna tragiska själ har förmodligen redan lämnat det minimala svenska folkmedvetandet men för bloggaren lever hon vidare som ett perfekt emblem för den onda bankvärld den lilla människan kommer att tandlöst fortsätta kverulera över intill hela västkapitalismen tar slut. Här kommer därför, för första gången, Falkengrens födelsedag ritad med en solascendent. Vi vet redan att psyket är av extremt hungrig typ men vad säger då den solära handlingsmänniskans perspektiv? Agerade Falkengren på sina sjukliga begär? (Det vet vi att hon gjorde, det här är bara liten utvikning för att se om mån- och solascendenten "samkör" och tecknar besläktade budskap):

I andra ekonomihuset ser en eld ut att brinna, men det är
kalla och näriga vatten - Naturen oförlöst av Intellektet -
som inger fruktan och piskar på den monetära själviskheten.

Ur handlingsperspektivet har hon Kräftans berömda "maggropskänsla" eller instinkt i de lyckosamma 5e huset för ledarskap. Om girighet och ständig hunger är en dygd, då valde hon verkligen rätt som sökte sig till bankvärlden! För en Sol i Fiskstimmet - denna undervattensvärld där "äta eller ätas" är det som gäller hade bankchefen således helt rätt instinkter. Samtidigt är det lite sorgligt att se hennes extremt själviska Venus i ego-tecknet Väduren som en "verksam illgörare" i 2a huset för pengar. Onda pengar i pengarnas hus och Elden disponerad från den visserligen välgörande Mars i Vatten för en kylig vatten-eld (om man kan föreställa sig detta). Denna onda Venus är helt klart en hora för pengar och det är Mars som naturens kalla vilja att överleva som driver hennes Venus i 2a ekonomihus. Man ser här rovdjuret inom en bankchef och hur patetiskt liten dessa räknenissars värld är...

De verkliga stora pengarnas Jupiter står märkligt illa till i 12e huset för världsliga förluster SÅVIDA MAN INTE tolkar det 12e som EXILENS HUS!!! Och i exil (till Schweiz) gick hon till sist efter att den svenska banken säkerligen hjälpt många rika svenskar att smuggla bort sina rikedomar ("exil") för att undvika svensk skattelagstiftning. Det är notabelt att 12e och dess tillfälliga ägare kallas den "onda daimonen" i antik språkbruk och att detta är den snåla och gnidiga Saturnus som är står i sitt negativa hemmatecken Stenbocken och dessutom i 11e idealhuset.

Budskapen i kartan är makalöst andefattiga. Falkengrens handlingsliv i Fiskarna illustrerar verkligen universums "bottom feeders" - slamkrypare och parasitmänniskor som har som ideal att roffa åt sig och kontrollera så mycket monetära resurser som möjligt eftersom buken (Månen) skriker HUNGRIG genom dygnets 24 timmar. Falkengren är ett levande bevis på varför all bankverksamhet ska förstatligas. Om Xi Jinpings karta återklingar även i Kinas kommande ledare kommer jättelandet att hjälpa världen få bukt med sjukligheten i den Irrationella eller Vegetativa Själen som man ser i Falkengrens karta. Hon representerade verkligen kapitalismen som en tumör eller parasit som ätit sig in i mänskligheten.

För den som tycker man kan släppa Falkengren nu kan jag informera om att "nyhetens behag" är en illusion som bara avslöjar ens egen förfallenhet. Ta t.ex. veckans värsta skandalchef, TV4:s Casten Almqvist som ömsom slingrade och ömsom dolde sig i fruktan för meToo-drevet skulle utvecklas till ett krav på avgång. Till slut kröp han fram och erkände att TV4 blundat. Skälet är att företaget tjänat så bra på Martin Timell att man kört vidare trots kunskap om missförhållandena i det "outsourcade" produktionsbolag (DN). 

(Kapitalistens röta kommer ur dess centrum och själva väsen: den börjar genast "outsourca" sig och knoppa av verksamheter som produktionsbolaget Meter. Enkelt folk ser inte hur den Onde Rike Mannen bygger pyramidspel överallt, med fler förlorare än vinnare.)


Vad om denne Almqvist frågar du nu? Ja, ta en titt på hans födelsehoroskop! Falkengren flydde landet för att girigheten var för stor. Det kan nog hända att även TV4 VD:n använder sitt "kontaktnät" och startar om någon annanstans efter den obehagliga sanningen att nationens värsta förbrytare finns i höga positioner. (Och är folkförstörare, det är "Ensam hemma" som reducerat svenskarna till såna tanklösa fån som inte har någon värld utanför hemmets fyra väggar). CA är född med nästan exakt samma karaktärssvaghet som Annika "Fallskärm" Falkengren, den låga naturens demoniska hunger efter mera intäkter:

Född en månad före Falkengren men med samma
omåttligt giriga Rahu-psyke i Kräftan

*****

I linje med Xi:s extremt klartänkta horoskop ser man att han själv iakttar disciplin mot sitt lägre och svampiga själsliv som, som sådant, alltså indikerar den simpla naturliga människan som bara lever på instinkt och inte skiljer sig nämnvärt från en insekt eller en växt förutom att hon pladdrar och talar i färdiga fraser som Överheten lärt henne att tillgripa i givna situationer. 

I allt väsentligt ligger det i kapitalismens intresse att hålla människan så dum det är möjligt. Kunskap (skolgång) ska bara ges på en "need to know basis" enligt liberaler som Jan Björklund. Så ekonomiserar själviska kulturer och struntar i att supporta alla eftersom bara vissa är tillräckligt lönsamma. 

I kontrast kommer Kina, det ser man i Xis horoskop, att långsiktigt (Saturnus) bygga en materiell välfärdsbas för hela världen (särskilt dem som nu har det knapert) och som i morgon kommer att släppa den verkliga "daimoniska" Människan fri. Som Marx sade: "av var och en efter förmåga, åt var och en efter dennes behov". 

Västerlänningarnas abnorma behov (vi bär på en liten Falkengren var till mans) kan naturligtvis inte gälla som norm - vi är patologiska rovdjur som mycket möjligt står inför vår kulturs kollaps. Vår "daimoniska" Håkan Juholts proklamation från Island, att Sverige kommer att överge demokratin, var bara en delsanning. Hela väst kommer att växa ur denna fejkade demokrati (den maskerar en plutokrati), och underordna sig en större konception.  

Kina kommer att hantera jordklotet bättre än någonsin den vite mannen gjorde. För att förstå vilken ärofull framtid som ligger som potential i Kinas revolutionshoroskop, se ett antal inlägg taggade Kina. Redan den gamla grekiska filosofin avslöjade att människans fria val är en chimär som vår inre och svaga sida lurar oss. Kina kommer att hjälpa västerlänningen att inse detta. 

Det enda en människa har att välja mellan är Gott eller Ont, och i djupet vet alla vad det innebär. Svårare är det inte att vara människa på jorden, även om det blir ett trögt liv i ett land som Sverige för den som söker förhålla sig till de eviga riktlinjer som följt människosläktet från det att vi först tog mark på planeten.

Kina har ägt en rimlig naturbaserad filosofi i tusentals år och den ligger så nära den universella morallagen att lite daoism och konfucianism kommer att göra många folk mycket gott. 

"Varför dör människan? För att hon göder livet för grovt." 

En daoistisk tanke från 300-talet fvt - Daodejings datering är lite osäker men jämför tanken med den kapitalistiska tillväxtmodellen som en självdestruktiv mekanism som "göder livet för grovt".  

Inga kommentarer: