Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 14 oktober 2017

Ulf Kristersson: en folkets fiende det i sin dårskap omfamnar


Filosofen Proclus metafysiska modell - bara för dem
med järnkoll på sitt strukturerade tänkande...
(Klicka för läsbarhet)

I Aftonbladet en god summering av Moderaternas historia från före fulspelet och PR-jippot Nya Moderaterna (som skrämmande många svenskar gick på) och nu via nya ledaren Ulf Antikristusson tillbaka till det gamla folkföraktande högerparti av kapitalägare som vill att klasstrukturerna ska inskärpas mycket hårdare. Vad annat har de på toppen att göra sig märkvärdiga över än att de just är på toppen och kan terrorisera det breda folklager som de suger ut? När han talar till sina egna om klassresor - är det då hans eget lägenhetsfifflande via kontakter han tänker på?

Att en sådan djävul som nya partiledaren önskar se det borgerliga hyckleri där man lever som ett svin och pudrar över sin gemenhet med "stil" och "god ton", är ytterligare ett argument för att hans psyke/Måne ska ligga i Oxens tecken. I indisk astrologi representerar Oxen det lilla barnets tidiga orala fas där modern gullar och utstöter ljud som bebisen härmar och ljudar. Detta är innan psyket vaknat upp och i princip bara två kroppsliga intelligenser som surrar fram och tillbaka. 

Modern, kan förmodas, är i de flesta fall i besittning av en vuxen intelligens och styr i vis avsikt sin förmåga att bilda ljud. För barnet handlar det bara om ljudvibrationer som skänker en diffus känsla av hemmastaddhet i denna nya värld - "goda tonar" eller som Ox-ascendenten Brian Wilson sjöng, "Good Vibrations". Hans våldsamma far fick honom att regrediera tillbaka till ett spädbarns nynnande - men det blev stor musik av det!

Ulv Antikristusson:



En födelse inte senare än lunch skulle ge partiledaren Månen i Oxen med dess emfas på just "god ton" vilket han nämnde i sitt första ledaranförande på moderata partistämman nyligen. Väljer man Solen som ascendent för en ledare, leder det tyvärr till just den plågsamt dåliga placering som berövade Ulf Antikrist framgång under så lång tid i livet. Hans eget psyke och favorisering av en "god ton" och en diskussion "som håller sig till politiska sakfrågor" - dessa är alla typiska yttranden för en Mån-Oxe, en av de mest konservativa och ibland reaktionära positioner för sinnelaget som tänkas kan. När Solen i Skytten används för att undersöka ledaregenskaperna, blir själva hans Mån-Oxe genast ett problem för honom, hans sinnelag och vilja till ytligt god ton - medan budskapen ur hans hjärta tillhör ett rövhål - gör honom till sin egen värsta fiende.

Och då talar jag om att han kunde ha blivit något så mycket bättre om inte psyket snöat in på pengar. Solen i Skytten bottnar i den problematiska "negativa sensationalismen" eftersom eldtecknet hotas släckas ut av att härskaren Jupiter står i Vatten. (Häri ligger också en förklaring till att han tog så lång tid på sig att nå ledarposition.) Jupiter i Fiskarna BORDE betyda oändlig empati med samhällets svaga, men nu visar sig Antikrist tillhöra dem som vill trampa ner samhällets små ännu mer. Hur är detta möjligt?

Ett exakt klockslag skulle kanske förklara mycket, men om man bara har en solascendent för att se den aktiva handlingsmänniskan finns några tecken som skulle kunna förklara varför han är en hjärtlös fascisttyp trots den universella empatins signatur i 4e huset för "själens djup". 

1. "Mismatch" mellan Solen-i-Eld och dess ägare Jupiter-i-Vatten. Politikern tycker sig ständigt sjunka ner i havsdjupet, dras ner mot Fiskarna som ju är ett förlustens tecken. Ledarskapet blir konflikterat och han upplevs som en vekare typ än Skytten normalt är. 

2. Övermodets och ambitionens demoni, norra månnoden eller Rahu straffas till sist av att draken halshuggs. Med Solen hittar man den halshuggna halvan, Ketu eller Draksvansen. Jag är osäker på om den här faktorn är permanent aktiv men i termer av milstolpar i det yttre livet (Solen) ser det ut som en faktor som berövat honom segerns sötma i avgörande lägen, precis som hans liv faktiskt sett ut. Ledarskapets Sol är alltså dubbelt stukad, av såväl disponenten som Draksvansen.

Den här politikern SKYGGAR därför från den universella empatins signum (Jupiter-i-Fiskarna) eftersom han upplever det som att bli neddragen och förlora drivet och ledarkraften. När Solen söker verka i motsatt riktning mot dess disponent uppstår ett vakuum och en tomhet - och han känns verkligen substanslös.

Vad återstår för tomma själar utan något verkligt driv? Jo, död formalism, "god ton"!

Här kommer nu Jordelementet in via politikerns trasslande psyke. Intelligensen går för högvarv för att inte dras ner i medkänslans hav och på en lägre medvetandenivå är denna ulv redan helt kortsluten: Månen i Oxen baseras på Venus som här också råkar ligga i ett materialistiskt Jordtecken och dessutom i Oxens "naturliga" 2a hus, antikens port ner i helvetet och passande nog i modern astrologi en symbol för "egna plånbokstänkandet" eller den egna ekonomin. Eftersom Venus befinner sig i det universalistiska Jordtecknet Stenbocken - universalism antyder att man söker göra "privatekonomisk egoism" till en global norm, inser vi att vi har samma patologiska privatiseringsmänniska här som i alla andra dynghögar som lett det här partiet. 

Sista spiken i kistan är att Stenbockens egen härskare Saturnus står med Venus i 2a huset. I förra inlägget om några av Hollywoodpampen Weinsteins kvinnliga offer kom jag in på grekiska termen "hyle" - i senantik gnosticism (en fusion mellan Platons filosofi och religion) hånfullt applicerad på materialistiskt lagda människor. Ulf Antikristusson visar sig i brist på fungerande ledarskap (Solen) falla tillbaka på sin Jordnivå och vara ett perfekt exempel på den inneboende Ondskan som alla materialister bär på och söker omsätta i politik.

Lustigt nog har jag i bokläsning just nått nyplatonismens teodicéproblem, där t.ex. Plotinus på 300-talet vacklade en smula och klart ut sade att problemet med att Gud är god och den materiella världen så ond (även de rika kommer att dö...) var komplext. Han är känd för tesen att ondskan kommer ur BRIST på den grundläggande godheten. Den Ena/Gud som låter något existera istället för nihil - intigheten - definierar här godhetens natur och det onda uppkommer först på den lägsta verklighetsnivån - det satanister kallar "naturen" och anser är den enda verkligheten. 

Det är på den här nivån alla politiker i Sverige verkar, även så kallade kristdemokrater som, hade de varit kristliga, skulle ha bekrigat kapitalism och materialism med samma energi som Jesus och som fick romarna att avrätta honom efter bara ett års turnerande aktivism och (trodde de) återställa lugnet i den provins de ockuperat (likt USA äger svenskarna genom tv-propagandan).

Men Plotinus samlade verk innehåller tänkande över flera årtionden och i vissa texter är det verkligen inga tvivel om att han anser hyle strömma iskall ondska mot den som tittar för mycket på pengar och prylar! Plotinus säger:


"Ondskan är en slags brist på måttfullhet i relation till måttet, en gränslöshet i relation till gränsen och en formlöshet i relation till den formativa principen. Ondskan är en ständigt krävande nödighet ("neediness") i relation till det som är självtillräckligt, alltid odefinierat, aldrig någonstans stabil, föremål för varje slags influens, omättad och total fattigdom." (Chlup - Proclus, s. 203)

Just som jag skriver av/översätter de här raderna slår det mig att Plotinus verkar beskriva Platons duad "Gränsen" och "Det Obegränsade", en ontologiska grundprincip eller är det två skilda principer? Här är Plotinus problem i ett nötskal, i Mellanöstern valde man att se dem som två distinkta principer där t.ex. de judiska esséerna som skolade Jesus såg det goda, som Gränsen i skepnad av Ljusets ande, intill evigheten i kamp mot Mörkrets ande, som här blir Det Obegränsade eller Odifferentierade som breder ut sig som ett mörker tills den rationella själen markerar sitt revir. 

Men detta är ju astrologiskt Saturnus som Gränsen och den ständigt expanderande Jupiter som Det Obegränsade! Nu blir plötsligt Ulf Antikristusson mer begriplig: han jämställer det goda med de som äger alla pengarna och därför - i det materiella - drar Gränser för den "krävande nödighet" som samhällets alla småmänniskor - Jupiter i negativt härskarläge i Fiskarna - representerar. Vi ser i den här politikern samma klassiska satanism som alltid, där den onda härskarmakten söker behålla sin topposition (Stenbocken, högst på världsberget) genom att demonisera och förfula människomassorna och kalla alla som inte föddes till slottet på berget för soffliggande, lata eller odugliga parasiter.

Det ser ut som om Gränsen och Det Gränslösa skulle kunna illustrera den jordbundna mannen och kvinnan som två helt motsatta typer (vilket dock alltid behöver varandra). Den patriarkala mannen sträng, snål och ekonomiskt hushållande (Saturnus), kvinnan empatisk, kollektivt medveten och generös likt Jupiter i hemmaläge i Fiskarna. Faktum är att romaren Plotinus kanske färgades av sitt kön och hemland, precis som den svenska politiker som utifrån sitt perspektiv hittade på ordet "fittstim". Hinduisk filosofi (som inte alltid varit kvinnoförtryckande) innehåller en mer neutral bild av Naturens högre och lägre energi (Purusha och Prakriti) som en kosmisk man och kvinna men där Gränsdragaren Purusha alltid formar den lösliga och översvallande potential som är Prakriti. Båda aspekterna samarbetar för den värld som uppstår (man kan fråga sig om ev. släktskap med Kinas Yin & Yang-doktrin). 

I denna version är mig veterligen inte tal om att Prakriti skulle representera någon ontologisk Ondska även om den är "gränslös" och diffus och undanglidande och "behövande" - termer som med lätthet kan användas som slagträn mot kvinnor eller folkmassor i ett demoniskt patriarkat likt det Ulven i Moderaterna representerar.

Upptäckten i detta nu, att Jupiter i negativt härskarläge i Fiskarna skulle kunna representera den ontologiska Ondskan (alt. den maximala frånvaron av godhet i meningen en insiktsfull och välmenande patriarkal Gränsdragning), är smått alarmerande för bloggaren! Men, som jag antytt ger Plotinus funderingar uppslag till en skev förståelse av de astrologiska komponenterna. Han var romare, den materialistiska ockupationsmakt som försurade livet för så många grannländer och enbart värdesatte det materiella. 

Rimligen måste en romare få problem med att uppskatta Det Obegränsade eftersom Gränsen är så typisk för Roms "civiliserande" inverkan på världen. Hans förkärlek för den rationella själen (Saturnus/Gränsen!) är total, liksom hans skepsis mot den lägre naturen (Jupiter som Vatten som flödar nedåt och sprider ut sig). Att astrologin kodat denna gamla världsbild går inte att ta miste på, men det gäller att använda symbolerna klokt!

Hundra år senare tajtar tänkaren Proclus till Plotinus bekymmer med ondskan. Proclus påpekar skillnaden mellan den lägre naturen (kroppen) och de högre verkligheterna. Den Enas utflöde i det gudomliga Intellektet och dess eviga och i nuet ständigt existerande fullhet som sedan överflödar men nu sprids ut över tidens gång i Världssjälen, dessa tre stationer är alla självkonstituerade, dvs. t.o.m. Själen kan revertera mot sin egen rot och därmed i någon mån uttrycka det gudomliga Intellektet. Men när Själen "faller" eller breder ut sig uppstår en lägsta verklighet, en lägre natur som innefattar materien.



Den som sjunkit ner till materialisation har inte längre någon återvändo uppåt! Den materiella människan är inte självkonstituerad och därmed skapad att ruttna bort och dö. Man är låst i en grav till kropp (Platon) och bojad till simpla kroppsliga sinnen. När själen orienterat sig nedåt återstår knappt något av det gudomliga intellektets glasklara uppfattning av de högre immateriella principer som formar verkligheten på alla dess nivåer. 

Den enda trösten är att själen nu inte kan falla lägre än till sin egen materiella skapelse, så från materialismens nivå väntar nu en mödosam rening och "Vägen upp"...

Det är första steget i denna rening astrologin kodat i 12e huset, Fiskarnas naturliga hus, där "livets vatten" (symboliserat i det kristna dopet) rentvår själens porer från den ingrodda smuts politiker som Ulv Antikristusson så tydligt avslöjar i sin födelsekarta, vars lägre själshalva - Månen som representerar den lägre naturen - halkat ner i Jord på ett olyckligt och fientligt sätt (6e) och som står närmast cementerad i 2 huset för vägen ner i helvetet och tänkandet kring pengar. Hur denna själ ska lyckas vända en sådan trend (som måste ha pågått i många liv för att få sådana här omen för "själen"/Solen), det förtäljer inte den här historien.

Vad man kan säga är att Plotinus tankar om det onda påminner om Vattenelementet som jag kopplat till näringslivet vars representanter alltid är "nödiga" - de gnäller som dåligt uppfostrade barn över hur mycket pengar dessa jävla anställda kräver (via facken, dessa fiskstimsorganisationer). Fick djävlarna på bergets topp bestämma skulle man piska arbetarna tills de dog av utmattning, kasta de utslitna i massgravar och sedan ta in en ersättare. Detta är rationellt beteende för den nya moderata ledaren och för alla dem som enbart ser maktfullkomlighetens princip, illustrerad av Saturnus i negativa härskarläge i Stenbocken. Samma problem delar arbetsgivarna med den högervridna socialdemokratin... Det är därför statsapparaten ibland ter sig så horribel och omänsklig. En balans mellan Saturnus och Jupiter är vad en god värld behöver!

Det är bara ett litet problem... Sverigehoroskopets Vågascendent söker alltid balansera och hålla sig väl med alla. Åtminstone gårdagens svenskar är ett helvetes släkte eftersom deras konflikträdsla gör dem till medlöpare med den rike onde mannen - de hoppades alla vinna något själva på att ge dåliga chefer fri framfart. Sverigehoroskopets ascendenthärskare - medlöperiets Venus - är visserligen en "välgörare" för nationen (se bara hur vi rövslickar USA eller dem som för tillfället är mäktigast på jorden), och Venus position i Stenbockens 7 grad harmonierar tyvärr lite väl mycket med Ulv Antikristusssons auktoritets- och materialismkomplex:



Det stinker ytlig, själlös svensk materialist som bara är intresserad av att rusta sitt hem (4e) - en enkel målgrupp att lura på allsköns människofientligt sattyg. Att han dessutom placerar sin Mån-Oxe i Sverigehoroskopets blindfläck (det 8e huset) där svenskarna har disponenten till sin egen egocentriska känslonatur, binder mannen ännu hårdare till nationens öde.

Det är möjligt att vi nu ser Moderaterna vinna nästa val i kraft av den nya ledarens låghet. Tidigare såg Jimmie Åkessons jordsmutsiga karta ut som lämpad att fånga Ullaredsveriges många röster, men om nu den här onda Ulven - som redan avslöjat sitt fascistiska politiska åtgärdsprogram - gör gemensam sak med rasisterna SD då har vi faktiskt just en sådan ny mardrömsregering som perfekt skulle förklara varför Sverige kommer att gå sönder fr.o.m. inträdet i dess Jupitercykel 2020. 

Den onde rike mannen tar härifrån full kontroll över landet och den som kan bör redan nu flytta! Problemet är att det inte finns någonstans att fly, hela världen är i den onda rovkapitalismens grepp och tumskruvarna kommer att hårdna tills hela det västerländska svartbygget kollapsar. Det är inför överhetens kommande repression som hela välfärdsbygget kommer att spricka och vi efter 2020 kommer att se åtgärd efter åtgärd som utmynnar i blodigt inbördeskrig i Sverige.

För Jupitercykeln och lösa spekulationer kring den, se tidigare inlägg under taggen "Sveriges planetära cykler".

Inga kommentarer: