Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 3 oktober 2017

Tom Petty: An American Boy




Drabbades fullblodsmusikanten Tom Petty av hjärtstillestånd i samma ögonblick landsmannen Stephen Paddock började meja ner åhörarna på en musikfestival? Jag ser ingen närmare uppgift än "söndagskvällen" men den astrologiska mystiken är redan på plats: Paddock började skjuta så snart nationalhoroskopets amerikanska folkkynnets Måne kommit på plats i Vattumannen, vilket stärker misstankarna att massmördaren var född vid lunch eller senare för samma måntecken. Tom Petty HAR samma måntecken som den amerikanska nationen och dessutom den klassiska signalen på folkets kärlek: framgångens Jupiter i samma tecken, kanske t.o.m. i en tät konjunktion.  Dessutom en stark ingrediens av Skorpionen, matchande USA-horoskopets dödliga ascendent.

Skorpionen/Vattumannen = sociala utanförskapssyndromet
som spel för gallerierna, en fejkad outsider, rebell, rocker


I övrigt visar sig kartan vara precis som knastertorr som jag minns Tom Petty, men det sinne för nynnvänliga och memorabla melodier han kommer att bli hågkommen för ligger i kombinationen av Vågen och Jungfrun. De där två samarbetar väl när det handlar om att artikulera musik ner i minsta detalj. 

Att han sedan hade en amerikanskt "hasande" sida på scenen (se i sinnet hur han står i pose och nästan knäar under tyngden av sin enorma ...gitarr) får tillskrivas diverse tillkortakommanden i kartan, inte minst en manierad tendens som kommer från den sociala avvikaren: kombinationen Skorpion och Vattuman. 

Dock har jag aldrig noterat Petty som uttrycka den patetiska amerikanska vapenfetischismen (likt Marilyn Manson, se nyliga inlägget --- USA-Nato hann knappt hunnit avsluta sin machoövning Aurora 17 inför ryssen förrän rötan i det egna landet blev synlig. (Varför jag drar in det svensk-amerikanska samarbetet beror på - och jag upprepar mig - på att Sverige kämpar som besatt för att USA ska lägga till en extra stjärna på sin flagga. Jag har aldrig sett en ynkligare nation tigga och be om att få bli buren av sin mordiska avkomma i Nya världen.)

Den extremt observanta brittiska astrologen Charles Carter såg i den här kombinationssignaturen "the cult of being different", men varken Vågen eller Jungfrun är normalt särskilt extrema, så man får söka hans försök att profilera sig i de små detaljerna... Utifrån sinnelagshoroskopet är detta bara ett spel för gallerierna, "farliga" Mars i Skorpionen indikerar det här organisatoriska och mångsidiga sinnelagets tankar (Luft) om den officiella bilden han presenterar sig genom. 

Men Mars i Skorpionen kan i sitt inåtvända tillstånd producera inte bara den spelade rebellen eller värstingen utan även djupt kända känslor, och även om jag inte uppfattade Tom Petty som mycket till tänkare (se texterna) har jag ofta slagits över hur Vattenelementet ofta är fabulöst musikalisk. Det kanske har med elementets koppling till sinnevärldens vatten och dess lealösa, flytande karaktär...

Att han inte var någon idealisk make utan valde publiken som sin älskarinna kan anas från den veka Venus fallen i solitära Jungfrun och i det obskyra 8e huset (vi talar enbart sinnelagets "vägkarta" här). Det är många år sedan nu, men runt millennieskiftet minns jag något om en bitter skilsmässa och troligen musik som reflekterade hans försvagade förmåga/vilja till samlevnad. Han valde vägen och turnerandet men hade kort innan han dog sagt att han nu lade kuskandet på hyllan för ett mer komfortabelt liv. Skulle han inte ha sagt! Pettys hela "meningen med livet" kanske låg i att ständigt befinna sig inför det amerikanska folket. Nu lämnade han så att säga walkover och själen kände att den gjort sitt i denna värdkropp. 

Typiskt också att han dog av hjärtsvikt. Det är i Vågens tecken hjärtas planet Solen lider sitt "fall" vilket skulle kunna tyda på att detta organ är svagare hos uttrycken för den här himmelska Formen. Men för hälsorelaterade undersökningar behöver man definitivt ha en fysisk ascendent för att komma ner på personnivån och inget Petty-fan har tydligen under hela hans karriär varit intresserad av att fråga honom om hans horoskop. Det är logiskt och hänger ihop med den yta av laidback rock-rebell han kultiverade.

Tom Pettys död verkar så väl planerad (ur Ödets perspektiv), samma kväll och kanske exakt samtidigt som Las Vegas-massakern tar sin början, att man spekulativt skulle kunna använda det senare för att via rektifiering efterhandskonstruera en födelseasscendent...


Inga kommentarer: